Ingrediente:
1 kg de păstăi albi, aleși cu atenție să nu fie ațoși, o legătură de mărar verde, 200 g de smântână, 3 linguri de făină, circa 50 ml de ulei, puțină boia de ardei roșu (nu în mod obligatoriu), circa 600 g carne de porc cu cât mai puțină grăsime, 2 căței de usturoi, sare, piper, delicat de casă.
Mod de preparare:
Carnea se spală și fie se feliază, fie se prepară într-o bucată. Se face un amestec de condimente din sare, piper, usturoiul pisat și circa jumătatea legăturii de mărar tocat mărunt, amestecat cu circa 2 linguri de ulei, până când se obține o pastă, cu care se unge carnea. Se lasă la frigider cel puțin 2 ore, dar se poate și până a doua zi, apoi într-o tavă antiaderentă, acoperită, se dă la cuptorul preîncălzit. După circa 30 minute se descoperă și se mai lasă în cuptor până când se rumenește. Păstăii se curăță și se rup în bucăți de circa 3 cm. Se spală și se pun la fiert în apă ușor sărată, cât să-i acopere bine, împreună cu mărarul rămas. Dacă vă place, se pot adăuga și căteva frunze de pătrunjel. Între timp se prepară un rântaș ușurel, cu, sau fără boia. Când păstăii s-au fiert se adaugă rântașul, apoi și smântâna se mai fierbe puțin și se mai condimentează, dacă este nevoie. Carnea, dacă s-a prăjit într-o bucată, se servește cu mâncarea de fasole verde.
Fii primul care comentează