Păstăi scăzute cu carne de porc | Informaţia Zilei

Păstăi scăzute cu carne de porc

Scris de I. Z., 04 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

1 kg de păstăi albi, aleşi cu atenţie să nu fie aţoşi, o legătură de mărar verde, 200 g de smântână, 3 linguri de făină, circa 50 ml de ulei, puţină boia de ardei roşu (nu în mod obligatoriu), circa 600 g carne de porc cu cât mai puţină grăsime, 2 căţei de usturoi, sare, piper, delicat de casă.

Mod de preparare:

Carnea se spală şi fie se feliază, fie se prepară într-o bucată. Se face un amestec de condimente din sare, piper, usturoiul pisat şi circa jumătatea legăturii de mărar tocat mărunt, amestecat cu circa 2 linguri de ulei, până când se obţine o pastă, cu care se unge carnea. Se lasă la frigider cel puţin 2 ore, dar se poate şi până a doua zi, apoi într-o tavă antiaderentă, acoperită, se dă la cuptorul preîncălzit. După circa 30 minute se descoperă şi se mai lasă în cuptor până când se rumeneşte. Păstăii se curăţă şi se rup în bucăţi de circa 3 cm. Se spală şi se pun la fiert în apă uşor sărată, cât să-i acopere bine, împreună cu mărarul rămas. Dacă vă place, se pot adăuga şi căteva frunze de pătrunjel. Între timp se prepară un rântaş uşurel, cu, sau fără boia. Când păstăii s-au fiert se adaugă rântaşul, apoi şi smântâna se mai fierbe puţin şi se mai condimentează, dacă este nevoie. Carnea, dacă s-a prăjit într-o bucată, se serveşte cu mâncarea de fasole verde.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517