Image 1
Image 2

Ce credeţi despre înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Eugen Tomac va conduce interimar PMP
Eugen Tomac va conduce interimar PMP

Deputatul Eugen Tomac a anunţat, marţi, că Partidul Mişcarea Populară, formaţiune pe care o conduce interimar, şi-a depus la Tribunal actele pentru înfiinţare, el prezentând, într-o conferinţă de presă, echipa de conducere precum şi sigla şi simbolul PMP, mărul.

La conferinţa de presă au participat, alături de Tomac, Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Tedor Baconschi, Adrian Papahagi şi Cristian Petrescu.
Tomac a declarat că Mişcarea Populară se constituie ca şi partid la dorinţa populaţiei, scopul politic iniţial fiind obţinerea unui scor bun la europarlamentare,  scrie Mediafax.

Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, a afirmat că noua formaţiune va rămâne un partener al preşedintelui Traian Băsescu, susţinând proiectele pe care acesta le-a demarat şi a definit totodată noua formaţiune ca fiind “un partid creştin-democrat şi liberal”.

“Vrem să fim adevărata voce de dreapta a cetăţenilor români care au convingeri de dreapta. Vrem să fim o alternativă credibilă la USL pentru toţi cetăţenii cinstiţi şi corecţi din această ţară. (…) Le propunem românilor un proiect de ţară, un stat al bunăstării, al încrederii şi corectitudinii între oameni”, a declarat Tomac, la conferinţa de lansare a Partidului Mişcarea Populară, scrie Agerpres.

El a precizat că PMP nu va face distincţie între cetăţenii români, indiferent unde locuiesc aceştia. 

Tomac a mai subliniat că unul dintre obiectivele partidului proaspăt lansat va fi reprezentat de susţinerea fără rezerve a Republicii Moldova în parcursul său pentru integrarea europeană.

“Suntem un partid creştin-democrat şi liberal, de acolo ne tragem tradiţia noastră politică. Suntem şi rămânem partenerii preşedintelui României. Susţinem şi vom continua să susţinem reformele pe care şeful statului român le-a demarat. Credem că este foarte important ca ţara noastră să fie respectată şi apreciată de partenerii noştri”, a arătat Tomac.

El a ţinut să le mulţumească membrilor fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară pentru faptul că i-au acordat încrederea de a-l propune coordonator al partidului. 

Tomac a susţinut că PMP se naşte pe fondul unei reale aşteptări din partea cetăţenilor români, întrucât, în opinia sa, partidele politice existente în prezent nu mai prezintă “o garanţie pentru viitorul acestei ţări”.

 

PMP va fi “braţul politic” al Fundaţiei Mişcarea Populară

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a evidenţiat faptul că prin înfiinţarea partidului, fundaţia va beneficia de “braţul politic prin intermediul căruia îşi va pune în practică programul politic”. 

Potrivit lui Preda, fundaţia va fi în strânsă relaţie cu partidul, ea urmând să fie reprezentată în grupul de coordonare naţional al PMP şi în grupurile de coordonare judeţene, ca şi în organismele de conducere centrale şi judeţene ale formaţiunii nou-înfiinţate. 

Comitetul de Iniţiativă Naţională al PMP este format din preşedintele interimar, Eugen Tomac, şi următorii membri ai conducerii: Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Cristian Petrescu şi Dragoş Ciuparu.

 

PMP vrea să devină viitorul partid de guvenâmânt

 

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a declarat că prin înregistrarea la tribunal a Partidului Mişcarea Populară s-a născut un viitor partid de guvernământ al României, momentul reprezentând şi o predare de ştafetă către conducerea interimară a PMP, coordonată de deputatul Eugen Tomac.

“Fundaţia Mişcarea Populară este bucuroasă să vă anunţe că dacă ieri s-a născut un viitor rege în vestul Europei, astăzi s-a născut, acum o jumătate de oră, un viitor partid de guvernământ pentru România, Partidul Mişcarea Populară”, a declarat Marian Preda.

 

2 comentarii

  1. Parerea mea este sa ne oprim in a comenta si s-a facem ce faceea-u buni si strabuni nostri.Adica sa alegem neghina de griu binele de rau/ slabutul de cel puternic/ bogatul de sarac si multe altele. Si sa ascultam povetele inaintasilor nostri. Care din greseli si povetile bunicilor vor a ne:ATENTIE .Cine face ca noi:C-a noi va pati.Va scriu din BELGIA si vadoresc sa fiti mai buni c-a: M cel Batrin :mai hotaritidecit M Viteazul :si mai patrioti decit Ceausescu. Va multumesc Daca vreti doua mîini puternice in partid va rog a ma contacta . Doresc a preciza: Nu am mai fost in nici un partid Va doresc multa bafta Ady

Lasă un răspuns

Connect with

Sunteți de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană?

Sunteți de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană?

Percepția asupra aderării Ucrainei la blocul comunitar european era, până la izbucnirea conflictului, una rezervată, având în vedere că alte state din Balcanii de Vest se confruntau cu blocări prelungite ale propriilor candidaturi. Totuși, războiul a modificat perspectivele, determinând un amestec de emoții, simpatie și realism politic în rândul europenilor.