Parlamentarii Pro România nu vor fi în sală la învestire | Informaţia Zilei

Parlamentarii Pro România nu vor fi în sală la învestire

Scris de I. Z., 01 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Parlamentarii Pro România nu vor participa luni, la votul pentru învestirea Guvernului Orban, anunţă senatorul Adrian Ţuţuianu.

„Nu se schimbă nimic, noi am spus că nu putem susţine un guvern al PNL, pentru că interesele categoriilor de electorat pe care le reprezentăm noi, respectiv PNL, sunt diferite. Nu a reieşit din programul de guvernare prezentat de domnul Orban şi nici la audierile miniştrilor, lucruri care sunt extrem de importante pentru noi, cum ar fi rectificarea bugetară, cum ne încadrăm în deficitul bugetar, dacă se va pune în aplicare anul viitor legea pensiilor şi legea salarizării, dacă sunt finanţări suficiente pentru proiectele mari de investiţii în infrastructură principal, dacă vom reuşi să atragem mai mulţi bani europeni (…)Ca urmare, nu vom fi prezenţi în Parlament”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

El a ţinut să precizeze că parlamentarii nu vor fi prezenţi în sala de plen. Ţuţuianu este de părere că Orban are în faţă patru provocări.

„Prima provocare este să strângă 233 ca să aibă cvorum. A doua, trebuie să aibă 233 de voturi pentru învestirea guvernului. În al treilea rând, trebuie să îşi asigure o majoritate care să îi permită trecerea prin Parlament a proiectelor de legi care pun în aplicare programul de guvernare. Şi au de rezolvat probleme care sunt în contradicţie în cadrul coaliţiei din Parlament care susţine acest guvern. În opinia mea luni nu va fi cvorum”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

Abonează-te acum Online!
  1. cizmaru a spus: 01 noiembrie 2019, ora 19:58

    Acest partid nu ar trebui sa fie in parlament

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517