Pârjoale de pui cu sos de ciuperci | Informaţia Zilei

Pârjoale de pui cu sos de ciuperci

Ingrediente:

Pentru pârjoale: un piept de pui mai mărişor, 5 ouă, o ceapă mai mică, 100 g de caşcaval cu textură mai tare, 2 linguri de făină, 4-5 linguri de ulei. Pentru sosul alb de ciuperci: 50 g de unt, 200 g de ciuperci, o lingură de făină, 300 ml supă de carne de pui, sau apă, 250 g de smântână, sare, piper, oregano, eventual frunze proaspete de mărar.

Mod de preparare:

Pieptul de pui de spală, se curăţă de pieliţe şi de bucăţelele de grăsime şi se taie cubuleţe. Ceapa fie se mărunţeşte, fie se răzuieşte fin. Se răzuieşte şi caşcavalul, după care, toate acestea, precum şi un ou, se amestecă într-un bol. Se condimentează cu sare, piper şi oregano, după gust. Celelalte 4 ouă se amestecă cu făina şi se bat bine, până la omogenizare. Într-o tigaie antiaderentă se pune ulei şi se încinge. Din amestecul de carne se formează nişte găluşte mai lătuţe, se trec prin oul cu făină şi se rumenesc frumos în ulei. Pentru sos ciupercile se curăţă şi se taie cubuleţe. Untul se topeşte în tigaie, se adaugă ciupercile şi se călesc uşor. Când zeama scade se adaugă făina, se amestecă bine circa un minut-două, apoi se stinge cu supa de carne (sau apa). Se condimentează după gust, se fierbe până când sosul începe să se îngroaşe, apoi se adaugă smântâna amestecată în prealabil cu câteva linguri de zeamă fierbinte. Dacă folosiţi şi mărar verde, acesta se toacă şi se adaugă după ce sosul se mai răceşte puţin. Pârjoalele cu sos de ciuperci se pot servi ca mâncare de sine stătătoare, sau cu garnitură.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517