Părintele protopop Iacob Feier, la ceas aniversar | Informaţia Zilei

Părintele protopop Iacob Feier, la ceas aniversar

Părintele protopop greco-catolic Iacob Feier s-a născut pe 26 iunie 1962, la Halmeu. Îşi începe studiile de teologie în 1986 în clandestinitate avându-i ca profesori printre alţii pe actualul Cardinal al BRU Greco-Catolică, Lucian Mureşan, şi pe Episcopul de Lugoj, Alexandru Mesian.

La 29 iulie 1990 este hirotonit întru preoţie de către Cardinalul Alexandru Todea. Prima parohie unde îşi desfăşoară activitatea este Târşolţul, unde între anii 1992-1994 construieşte prima biserică. La 21 februarie 1994 este numit protopop al Oaşului. În 20 aprilie 1995 este transferat în parohia Negreşti-Oaş, unde construieşte o nouă biserică cu hramul “Sfânta Treime”. S-a implicat activ în construirea tuturor bisericilor din Ţara Oaşului. În sensul acesta obţine loc de biserică şi construieşte o nouă biserică în Turţ, localitatea de origine a părinţilor săi. Continuă şi finalizează lucrările de construcţie la biserica greco-catolică din Călineşti-Oaş. Are o mare contribuţie la construirea bisericii, alături de călugărul Mihai de la Prilog.

Informaţia Zilei se alătură preoţilor şi credincioşilor din Oaş pentru a-i ura un călduros “La Mulţi Ani!” cu sănătate, bucurie şi multe împliniri!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517