19.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.50 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 04.25 Cultură – 10x10 Născut în România 05.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Hrihorişan Felicia. Titlul emisiuni: Noi concursuri, noi provocări pentru Cutezătorii Munţilor.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 14.30 Teleshopping 14.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Participarea voluntarilor sătmăreni la Ziua de Curăţenie Naţională 15.2o Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 16.15 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 17.10 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 18.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Primi secretari şi relaţiile lor cu miliţia. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop.

Părintele Oros de la Mesteacăn dezminte noile acuzaţii care i se aduc

Scris de Sergiu Podina, 06 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Parintele Emanuel Oros in mijlocul credinciosilor

Parintele Emanuel Oros in mijlocul credinciosilor

Materialul apărut în cotidianul Informaţia Zilei, din data de 6 octombrie cu titlul ”Părintele Emanuel Oros este pasionat în continuare de moaşte”, nu a rămas fără ecou din partea protagonistului principal.

Preotul destituit de către Episcopia Maramureşului şi a Sătmarului şi-a exprimat, încă de la primele ore ale dimineţii, dorinţa de a oferi explicaţii referitoare la datele pe care deja le cunoaşteţi.

Emanuel Oros declară că cei care au filmat osemintele din curtea parohiei Mesteacăn au reuşit să îi creioneze încă o dată o imagine negativă în spaţiul public. ”Aţi auzit expresia dragoste cu toată ura? Cineva care mă “iubeşte” foarte mult. Contextul a fost altul şi anume în data de 12 septembrie anul curent a avut loc o înmormântare, iar cel care a săpat groapa m-a chemat să îmi spună că a găsit osemintele cuiva.

După rânduiala bisericească acestea se scot afară cu evlavie şi cu cinste, se spală cu apă şi cu vin, după care se face slujba parastasului, se pun într-un sac şi se îngroapă înapoi în pământ. Acest lucru l-am facut şi eu, ca dovadă oricine poate să vină şi să vadă, se poate dezgropa, nu e o problemă. Cei care au filmat nu au fost acolo să vadă şi acest lucru sau nu au vrut să filmeze”, declară preotul.

Mai mult de atât, acesta susţine că este o practică cunoscută de întreaga preoţime, nefiind acesta primul astfel de caz cu care s-a confruntat. ”Am mai avut un astfel de caz şi anul trecut şi la fel am procedat şi atunci”, spune Emanuel Oros.

Părintele Oros spune că la Sinodul din Grecia s-au luat decizii împotriva BOR

Tot preotul din Mesteacăn face precizări în legătură cu acuzaţia de nesupunere faţă de Iustin Sigheteanul, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului. Motivul invocat de Emanuel Oros este strâns legat de hotărârile luate de către Biserica Ortodoxă în cadrul Sinodului Ortodox ce a avut loc în insula Creta din Grecia, anul trecut în data de 16 iunie.

“Acela a fost un sinod tâlhăresc şi nicidecum unul ortodox. Spun asta pentru că nu a păstrat principiul care spune că toţi episcopii prezenţi au dreptul la vot pentru că au avut acest drept doar patriarhii bisericilor care au participat. În plus nu au fost chemaţi toţi ierarhii.

Ce mă deranjează cel mai mult este că s-au luat decizii împotriva Bisericii Ortodoxe care sunt străine învăţăturilor Sfinţilor Părinţi păstrate din moşi strămoşi”, explică Emanuel Oros.

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 7 octombrie 2017.

Abonează-te acum Online!
 1. gheorghe a spus: 08 octombrie 2017, ora 09:51

  Nu confudati credinta in dumnezeu si a crede un astfel de personaj

 2. Mihai Marian a spus: 07 octombrie 2017, ora 13:21

  Parintele Emanuel a fost gasit nevinovat acum 2 ani si eliberat din arest deci nu mai mintiti ca a furat el osemintele Sfantului Haralambie,ele au fost furate de 2 pelerini,il cunosc personal pe parinte si e un om bun si cinstit,o sa va pedepseasca Dumnezeu pt ca batjocoriti preotii bisericii,aveti grija ca minciuna e pacat mare dar minciuna legata de preoti e si mai mare pacat,sincer nu stiti ce va asteapta daca nu va pocaiti,Dumnezeu sa va lumineze

 3. Andrei a spus: 07 octombrie 2017, ora 13:20

  Esti paralel. Nu este nimeni la inchisoare, esti de dezinformat. Sau vrei sa atunci cu noroi.

 4. gheorghe a spus: 07 octombrie 2017, ora 08:40

  Nu zice nimic de cei doi care stau la inchisoare in Grecia pentru smecheriile lui

 5. Simplu a spus: 07 octombrie 2017, ora 01:59

  Cine credeti ca a trimis filmarea asta de doi lei cu osemintele? Pe cine intereseaza lucrurile astea? Baiatul care a filmat vrea sa ajunga popa, si nu il baga nimeni in seama ca toata lumea stie ce hram poarta si ce pragatire teologica saraca are.Noi stim prea bine cine este individul, mare canteret, ce sa zicem. Ii recomandam sa mearga la vocea Romaniei, nu sa filmeze moaste in sperenta ca poate il face cineva popa. Sincer baiete, esti penibil.

 6. Ana a spus: 07 octombrie 2017, ora 01:39

  Pr Emanuel are dreptate, acest Sinod a facut forta multa dezbinare in ce priveste credinta. Nu stiu daca se strica sau nu aghiasma, dar un lucru este cert, ca Bulgaria tara ortodoxa ca si noi sau Giorgia, sa pronuntat impotriva acestui Sinod, spunand foarte clar ca este eretic. Totusi nu putem sa nu tinem cont de pozitia lor, din moment ce arata clar si argumentat ca a fost eretic. Eu va recomand in loc de dispute acest filmulet, cu un Ierarh Sfant si aparator al credintei nu ce Ierarhi avem noi azi, homosexuali…

  https://youtu.be/F5PuMkIaSPA

 7. Cetăţeanul turmentat a spus: 06 octombrie 2017, ora 22:00

  Ba au fost chemaţi toţi Ierarhii, dar patriarhul Rusiei a refuzat. Şi nu cred că a refuzat fiind mânat de credinţă; ci ca să arate încă odată că Rusia e o mare putere, inclusiv în chestiuni religioase, de parcă bisericile ortodoxe nu ar fi biserici-surori.
  Faptul că agiasma nu se strică, inclusiv după Sinodul cretan, arată că părintele Oros nu are dreptate.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.