Papricaş de pui cu prune uscate

Scris de I. Z., 16 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ingrediente:

500 g carne de pui dezosată (pulpe sau piept), 200 g de prune uscate, o ceapă, circa 50 g unt (sau eventual ulei), sare, piper, boia, o linguriţă mică de scorţişoare pudră, o lingură de miere (nu în mod obligatoriu), orez sau arpacaş pentru garnitură, pătrunjel verde, sau ardei iute pentru ornat.

Mod de preparare:

Prunele se spală şi se pun circa 2 ore la înmuiat. Carnea se taie fâşii şi se spală. Ceapa mărunţită se căleşte în unt (sau ulei), apoi se adaugă carnea. Se prăjeşte până când începe să prindă o crustă albicoasă, apoi se condimentează cu boia (foarte puţină), sare şi piper. Se adaugă prunele strecurate în prealabil, se amestecă, apoi se condimentează şi cu scorţişoară. Se mai călesc aşa puţin, apoi se sting cu apă, apoi operaţiunea se repetă, până când carnea se înmoaie. După ce se ia de pe foc şi se răceşte puţin, se adaugă şi mierea. Se serveşte cu garnitură de orez sau arpacaş şi având în vedere cavalcada de gusturi, se ornează cât mai colorat.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517