Program ITV: 00.00 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitați Constantin Demian, Catrinel Raț, Dan Băbuț, titlul emisiunii: Doi foști președinți analizează situația Clubului FC Olimpia (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Adrian Cozma, Radu Ardelean, Ioan Leitner, titlul emisiunii: Primarul Kereskenyi anunță că Ziua Orașului va fi mai civilizată ca până acum (reluare) 02.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat Nicolae Istrate, titlul emisiunii: Încotro se îndreaptă handbalul sătmărean 03.40 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Alexandru Domokos-raport la 4.690 de zile 04.40 Sănătate, frumusețe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Rora Demeter 05.35 Iată omul, cu Gabriel Ghișan, invitat Andreea Paul 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Zsoka Prinzinger 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.06 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitați Constantin Demian, Catrinel Raț, Dan Băbuț, titlul emisiunii: Doi foști președinți analizează situația Clubului FC Olimpia (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Zsoka Prinzinger 09.28 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Totul despre terapia familiei 10.06 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat Nicolae Istrate, titlul emisiunii: Încotro se îndreaptă handbalul sătmărean? 11.00 Teleshopping 11.15 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Adrian Cozma, Radu Ardelean, Ioan Leitner, titlul emisiunii: Primarul Kereskenyi anunță că Ziua Orașului va fi mai civilizată ca până acum (reluare) 13.00 Știri 13.35 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Alexandru Domokos-raport la 4.690 de zile 14.35 Teleshopping 15.06 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat Adrian Tripon 16.03 Cultură, cu Vasile Nechita, invitați Radu Ulmeanu, Lucia Munteanu, Gheorghe Miclăuș, titlul emisiunii: Petru Bran și moștenirea sa peste generații 17.00 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat Cristian Kadar, titlul emisiunii: Zootehnia sătmăreană la cheremul multinaționalelor 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Drepturile asiguraților pe timpul spitalizării 18.30 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul, cu Gabriel Ghișan, invitat Andrei Mihalache 22.30 Sănătate, frumusețe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa Bilț 23.30 Știri

Papa și-a exprimat neîncrederea cu privire la aparițiile aproape zilnice ale Fecioarei Maria de la Medjugorje

Scris de Vasile Andreica, 15 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Papa Francisc

Papa Francisc

Papa Francisc și-a exprimat neîncrederea, sâmbătă, în legătură cu aparițiile aproape zilnice ale Fecioarei Maria la Medjugorje, o localitate din Bosnia și Herțegovina, viziuni care atrag circa un milion de pelerini pe an, informează duminică AFP.

În iunie 1981, șase copii și adolescenți bosniacii au avut viziuni cu Fecioara Maria la Medjugorje, acestea continuând și în prezent, cu regularitate, manifestându-se la unii dintre acești martori ajunși la vârsta adultă, menționează sursa citată.

Însă, femeia care le apare acestora „nu este mama lui Iisus”, este de părere Papa, care a făcut această declarație în avionul ce a decolat sâmbătă din Portugalia către Vatican după ce suveranul pontif i-a canonizat pe Francisco Marto și pe sora sa, Jacinta, doi dintre cei trei mici păstori care au afirmat că au văzut-o de șase ori pe Fecioara Maria în 1917 la Fatima.

Papa a susținut că aceste apariții trebuie să fie în continuare cercetate de Biserică și s-a arătat „suspicios” cu privire la presupusele astfel de evenimente care au loc în ziua de azi la Medjugorje. „Personal sunt mai neîncrezător, o prefer pe Fecioara ca Mamă, Mama noastră, și nu pe o femeie care conduce un birou, care trimite zilnic un mesaj, la o anumită oră. Aceasta nu este Mama lui Iisus. Iar aceste așa-zise apariții nu au prea mare valoare”, a spus Papa menționând că își exprimă „părerea personală” și că Fecioara Maria nu funcționează pe sistemul „veniți mâine la aceeași oră și vă voi da un mesaj pentru oamenii aceia”, mai arată sursa citată.

Papa s-a arătat mai îngăduitor cu privire la viziunile inițiale, din 1981, pe care până în prezent nu le-a respins. „Despre primele apariții, care au fost în fața unor copii, raportul spune, mai mult sau mai puțin, că acestea trebuie în continuare studiate’. Pontiful a subliniat, însă, că în ceea ce privește „presupusele apariții actuale, raportul exprimă îndoieli”.

În 2014, o comisie stabilită de Papa Benedict al XVI-lea, a efectuat o cercetare privind presupusele apariții, raportul fiind trimis Congregației pentru Doctrina Credinței.

Papa a încredințat recent arhiepiscopului polonez Henryk Hoser misiunea de delegat al Sfântului Scaun pentru evaluarea „nevoilor credincioșilor care merg în pelerinaj” la Medjugorje. Acesta nu va fi, însă, responsabil pentru a decide cu privire la veridicitatea aparițiilor, chestiune doctrinară care revine Congregației pentru Doctrina Credinței de la Vatican.

Suveranul pontif a subliniat, însă, că nu se poate nega un fenomen „spiritual și pastoral”, întâlnirea pelerinilor în acest loc.

În Bosnia și Herțegovina, țară săracă având 3,8 milioane de locuitori, 10% dintre aceștia sunt catolici, iar pelerinii care sosesc la Medjugorje contribuie considerabil la industria turismului.

Mai multe cercetări au fost realizate cu privire la viziunile de la Medjugorje, ultima în ianuarie 2014, însă Papa nu a luat încă decizia finală, menționează sursa citată. Totuși, în noiembrie 2013, suveranul pontif a rostit o frază care a lăsat să se înțeleagă prudența cu care abordează acest subiect: „Fecioara, a spus el, nu este un director de oficiu poștal care trimite mesaje în fiecare zi”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.