Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Aurica Rus, titlul emisiunii: Tragedie în Călineşti Oaş, o întreagă comunitate este în stare de şoc (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Horia Adrian Ungur, Lorand Turos, Ciprian Costea, titlul emisiunii: Inspecţia judiciară trece la ministerul justiţiei (reluare) 02.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Doina Crişan, titlul emisiunii: Beneficiile donării de sânge 03.05 Tradiţii oşeneşti promovate la Turţ 03.55 Info magazin, cu Adriana Tivadar 04.21 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strîmb, titlul emisiunii: Aminoacizii 05.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Ovidiu Pop, Carmen Bratosin, titlul emisiunii: File din istoria Colegiului Mihai Eminescu 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Aurica Rus, titlul emisiunii: Tragedie în Călineşti Oaş, o întreagă comunitate este în stare de şoc (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Plantări de puieţi la Satu Mare 10.07 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Totul despre terapia familiei 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Anamaria Popa, titlul emisiunii: Trăim să mâncăm sau mâncăm să trăim? 11.16 Teleshopping 11.31 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Horia Adrian Ungur, Lorand Turos, Ciprian Costea, titlul emisiunii: Inspecţia judiciară trece la Ministerul Justiţiei (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Cultură, cu Ioan Aniţaş, invitaţi Gheorghe Cormoş, Constantin Triţă, Andrada Silvana Tcacenco, titlul emisiunii: Interferenţe poetice 14.28 Teleshopping 14.45 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Bogdan Faur, Marius Botan, titlul emisiunii: Unirea Tăşnad ia startul în Liga 3 15.41 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Tiberiu Vălean, titlul emisiunii: Cum poate fi oprită patima beţiei? 16.35 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 17.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Laura Diana Bota 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita 22.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Lavanda, o aternativă la culturile tradiţionale 23.30 Știri

Papa și-a exprimat neîncrederea cu privire la aparițiile aproape zilnice ale Fecioarei Maria de la Medjugorje

Scris de Vasile Andreica, 15 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Papa Francisc

Papa Francisc

Papa Francisc și-a exprimat neîncrederea, sâmbătă, în legătură cu aparițiile aproape zilnice ale Fecioarei Maria la Medjugorje, o localitate din Bosnia și Herțegovina, viziuni care atrag circa un milion de pelerini pe an, informează duminică AFP.

În iunie 1981, șase copii și adolescenți bosniacii au avut viziuni cu Fecioara Maria la Medjugorje, acestea continuând și în prezent, cu regularitate, manifestându-se la unii dintre acești martori ajunși la vârsta adultă, menționează sursa citată.

Însă, femeia care le apare acestora „nu este mama lui Iisus”, este de părere Papa, care a făcut această declarație în avionul ce a decolat sâmbătă din Portugalia către Vatican după ce suveranul pontif i-a canonizat pe Francisco Marto și pe sora sa, Jacinta, doi dintre cei trei mici păstori care au afirmat că au văzut-o de șase ori pe Fecioara Maria în 1917 la Fatima.

Papa a susținut că aceste apariții trebuie să fie în continuare cercetate de Biserică și s-a arătat „suspicios” cu privire la presupusele astfel de evenimente care au loc în ziua de azi la Medjugorje. „Personal sunt mai neîncrezător, o prefer pe Fecioara ca Mamă, Mama noastră, și nu pe o femeie care conduce un birou, care trimite zilnic un mesaj, la o anumită oră. Aceasta nu este Mama lui Iisus. Iar aceste așa-zise apariții nu au prea mare valoare”, a spus Papa menționând că își exprimă „părerea personală” și că Fecioara Maria nu funcționează pe sistemul „veniți mâine la aceeași oră și vă voi da un mesaj pentru oamenii aceia”, mai arată sursa citată.

Papa s-a arătat mai îngăduitor cu privire la viziunile inițiale, din 1981, pe care până în prezent nu le-a respins. „Despre primele apariții, care au fost în fața unor copii, raportul spune, mai mult sau mai puțin, că acestea trebuie în continuare studiate’. Pontiful a subliniat, însă, că în ceea ce privește „presupusele apariții actuale, raportul exprimă îndoieli”.

În 2014, o comisie stabilită de Papa Benedict al XVI-lea, a efectuat o cercetare privind presupusele apariții, raportul fiind trimis Congregației pentru Doctrina Credinței.

Papa a încredințat recent arhiepiscopului polonez Henryk Hoser misiunea de delegat al Sfântului Scaun pentru evaluarea „nevoilor credincioșilor care merg în pelerinaj” la Medjugorje. Acesta nu va fi, însă, responsabil pentru a decide cu privire la veridicitatea aparițiilor, chestiune doctrinară care revine Congregației pentru Doctrina Credinței de la Vatican.

Suveranul pontif a subliniat, însă, că nu se poate nega un fenomen „spiritual și pastoral”, întâlnirea pelerinilor în acest loc.

În Bosnia și Herțegovina, țară săracă având 3,8 milioane de locuitori, 10% dintre aceștia sunt catolici, iar pelerinii care sosesc la Medjugorje contribuie considerabil la industria turismului.

Mai multe cercetări au fost realizate cu privire la viziunile de la Medjugorje, ultima în ianuarie 2014, însă Papa nu a luat încă decizia finală, menționează sursa citată. Totuși, în noiembrie 2013, suveranul pontif a rostit o frază care a lăsat să se înțeleagă prudența cu care abordează acest subiect: „Fecioara, a spus el, nu este un director de oficiu poștal care trimite mesaje în fiecare zi”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.