Papa Francisc invită credincioşii la combaterea “vrăjitoriei culte”

Reflectând asupra Cărţii Eclesiastului în cadrul audienţei sale generale din 25 mai, Papa Francisc a sugerat că secolul XXI este marcat nu doar de cunoaşterea ştiinţifică, ci şi de ceea ce el a numit o „vrăjitorie cultă” – arată Catholic News Agency. „Nu este o coincidenţă faptul că epoca noastră este cea a ştirilor false, a superstiţiilor colective şi a adevărurilor pseudoştiinţifice”, a spus el.

Vorbind liber, a continuat: „Este curios: în această cultură a cunoaşterii, a cunoaşterii a toate, chiar şi a preciziei cunoaşterii, s-a răspândit multă vrăjitorie, dar o vrăjitorie cultă.
Este o vrăjitorie cu o anumită cultură, dar care te duce la o viaţă de superstiţii: pe de o parte, să mergi înainte cu inteligenţa în cunoaşterea lucrurilor până la rădăcină; pe de altă parte, sufletul care are nevoie de altceva şi ia calea superstiţiilor şi ajunge la vrăjitorie.”

După un discurs în care a sugerat credincioşilor să se reîntoarcă la Dumnezeu, Papa Francisc i-a îndemnat pe cei în vârstă să ajute la combaterea demoralizării. Un rezumat al catehezei Papei a fost apoi citit în şapte limbi. În remarcile sale de încheiere, Papa Francisc a deplâns carnagiul de la şcoala din Texas.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517