Papa Benedict al XVI-lea va fi înmormântat joi, 5 ianuarie

Scris de I. Z., 01 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit sâmbătă, 31 decembrie 2022, la vârsta de 95 de ani.

„Cu durere vă anunţ că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a murit azi la ora 9:34, la Mânăstirea Mater Ecclesiae, din Vatican”, precizase Bruni într-un comunicat.

Starea de sănătate a teologului german se deteriorase în ultimele zile, însă Vaticanul indicase vineri că aceasta era „stabilă” şi că Benedict a participat joi la celebrarea Sfintei Liturghii în camera sa

Funeraliile Papei emerit Benedict al XVI-lea vor avea loc în Piaţa Sfântul Petru joi, 5 ianuarie, şi vor fi prezidate de Papa Francisc, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, potrivit Reuters şi AFP.

Ceremonia va începe la ora 9:30 a.m. (08: 30 GMT).

Trupul neînsufleţit al lui Benedict al XVI-lea va fi expus începând de luni în Bazilica Sfântul Petru, a confirmat, de asemenea, Matteo Bruni într-o conferinţă de presă, precizând că Joseph Ratzinger a primit sacramentul bolnavilor cu puţin timp înainte de moarte.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517