Pandemia a adus o scădere cu 45% a cererii de benzină şi motorină în luna aprilie | Informaţia Zilei

Pandemia a adus o scădere cu 45% a cererii de benzină şi motorină în luna aprilie

Scris de Cristina Bursuc, 29 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O mare companie de carburanti a înregistrat în luna aprilie vânzări de benzină şi motorină cu 45% mai mici decât în luna similară a anului 2019, scăderea drastică a cererii fiind produsă de instituirea carantinei, după cum a făcut cunoscut joi, directorul general al respectivei companii.

„În aprilie noi am avut o scădere de 45% a cererii pentru benzină şi motorină, deci a fost o scădere masivă faţă de anul anterior. Din mai, scăderea a fost de 25%, deci nu e nicio îndoială că schimbările au fost produse de carantină. Acum poţi vedea din nou maşinile pe străzi în Bucureşti şi în România, iar odată cu ele a crescut din nou cererea de carburant. Nu avem încă cifrele vânzărilor pentru luna iunie. Când am redactat ultimele rezultate, credeam că trimestrul al doilea va fi mai slab decât primul, însă acesta e un pic mai bun, dar pentru industria petrolieră trimestrul al doilea va aduce rezultate foarte dure, având în vedere că s-au înregistrat simultan scăderea cererii şi scăderea preţului petrolului. (…) în luna iunie vom plăti dividende. Acest lucru este important deoarece o parte din compania noastră e deţinută de statul român, şi ştim cât de important este Bugetul de Stat”, a afirmat Christina Verchere.

Directorul general al companiei a explicat că nu va putea exista o creştere semnificativă a capitalului pentru investiţii al companiei, după scăderea capitalului de investiţii operată recent.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517