Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mariana Dragoş, Ramona Paşca, Ovidiu Fărcaş, titlul emisiunii: În dar de Crăciun, facem gesturi mici pentru bucurii mari (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş, Claudiu Ţinca, titlul emisiunii: Scandal după scandal în parlament (reluare) 02.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.53 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciudaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 05.50 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Vasile Blaga, titlul emisiunii: De ce este importantă consultaţia preventivă? 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mariana Dragoş, Ramona Paşca, Ovidiu Fărcaş, titlul emisiunii: În dar de Crăciun, facem gesturi mici pentru bucurii mari (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.35 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia- Metaloglobus Bucureşti 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş, Claudiu Ţinca, titlul emisiunii: Scandal după scandal în parlament (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Viorel Câmpean, Alin Pop, titlul emisiunii: Competiţia carte internet 14.10 Teleshopping 14.27 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în resprectarea poruncilor dumnezeieşti 15.35 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Traian Ciudaş, titlul emisiunii: Bârsăul se dezvoltă şi pe banii localnicilor 16.37 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Tiberiu Koczinger-raport la 7.540 de zile 17.40 Panormaric sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Ştefan Szilagyi, titlul emisiunii: Fotbalul sătmărean la finalul sezonului de toamnă 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă 22.30 Colaj de colinde 23.30 Ştiri

Pălincă şi Poezie. Concurs de pălincă inedit la Satu Mare

Fete din Oas la Festivalul international al palincii - editia 2010

Fete din Oas la Festivalul international al palincii – editia 2010

Pălincă şi poezie. Pentru prima oară în România se îmbină două culturi: poezia şi pălinca.

Festivalul Internaţional de Poezie organizat de Revista Poesis şi Concursul judeţean de Pălincă. Participă peste 80 de scriitori din ţară şi străinătate.

Centrul Multicultural Poesis, Consiliul Judeţean, în colaborare cu asociaţiile de producători “Codreanca” şi “Ţara Oaşului” organizează în perioada 12-17 septembrie un concurs de pălincă. Se pot înscrie în concurs atât proprietarii de pălincii, cât şi pomicultorii, care au “colecţii” de pălincă, indiferent din ce an. Eticheta se va aplica pe proba de pălincă şi trebuie să conţină: numele şi prenumele concurentului, localitatea, anul în care a fost produsă pălinca, fructul, numărul de telefon al concurentului.

Condiţiile de participare sunt cele obişnuite la toate concursurile similare. Probele vor fi depuse la locul desfăşurării concursului, Cafeneaua Poesis, strada Mircea cel Bătrân nr. 9-11, în perioada 9- 11 septembrie între orele 10-16. Jurizarea va fi asigurată de o echipă coordonată de prof. ing. dr. Dorin Popa.

Scriitorii, atât cei care cunosc licoarea numită pălincă, horincă sau ţuică, cât şi cei care o ştiu doar din auzite, vor oferi autografe pe diplomele concurenţilor, vor vorbi despre acest produs cu care se mândreşte judeţul Satu Mare.

Cetăţenii vor avea ocazia să cumpere direct de la producători pe parcursul Festivalului Internaţional Poesis de la standurile amenajate la grădina Poesis.

Relaţii suplimentare privind concursul de pălincă puteţi solicita la telefonul: 0744.570.018 – Ioan Andor.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. Dac Bulibas a spus: 27 august 2017, ora 08:12

    Palinca si poezia la romani se imbina de minune dar la unii se termina cu boratul……, adica, in final se varsa totul. Ha,ha,ha….. Ca urmare, aveti mare grija langa cine stati.

  2. Ioan a spus: 26 august 2017, ora 18:33

    Am ineles un lucru : Cand esti beat reciti poezia cu mai trgere de inima.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.