Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 02.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 03.32 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 04.34 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Căpşunul, o cultură rentabilă 05.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Adriana Hagău, titlul emisiunii: Antibioticele, între uz şi abuz 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Alexandru Horvat, Istvan Merkli, titlul emisiunii: Clubul de fotbal FC Olimpia a ajuns cu bugetul la fundul sacului (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.33 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Emilia Enătescu 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Ioan Man, titlul emisiunii: Cât de ameninţată este biodiversitatea? 11.16 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Zenoviu Bontea, Iuliu Ilyes, Dumitru Pop, titlul emisiunii: Trei primari din zona Satu Mare vorbesc despre extinderea municipiului (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 14.25 Teleshopping 14.41 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa, întâlnirea cu Dumnezeu la cel mai înalt nivel 15.38 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Seminţele de calitate asigură succesul în agriculturăn 17.53 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, ttlul emisiunii: Copiii şi fricile lor 23.30 Ştiri

Pălincă şi Poezie. Concurs de pălincă inedit la Satu Mare

Fete din Oas la Festivalul international al palincii - editia 2010

Fete din Oas la Festivalul international al palincii – editia 2010

Pălincă şi poezie. Pentru prima oară în România se îmbină două culturi: poezia şi pălinca.

Festivalul Internaţional de Poezie organizat de Revista Poesis şi Concursul judeţean de Pălincă. Participă peste 80 de scriitori din ţară şi străinătate.

Centrul Multicultural Poesis, Consiliul Judeţean, în colaborare cu asociaţiile de producători “Codreanca” şi “Ţara Oaşului” organizează în perioada 12-17 septembrie un concurs de pălincă. Se pot înscrie în concurs atât proprietarii de pălincii, cât şi pomicultorii, care au “colecţii” de pălincă, indiferent din ce an. Eticheta se va aplica pe proba de pălincă şi trebuie să conţină: numele şi prenumele concurentului, localitatea, anul în care a fost produsă pălinca, fructul, numărul de telefon al concurentului.

Condiţiile de participare sunt cele obişnuite la toate concursurile similare. Probele vor fi depuse la locul desfăşurării concursului, Cafeneaua Poesis, strada Mircea cel Bătrân nr. 9-11, în perioada 9- 11 septembrie între orele 10-16. Jurizarea va fi asigurată de o echipă coordonată de prof. ing. dr. Dorin Popa.

Scriitorii, atât cei care cunosc licoarea numită pălincă, horincă sau ţuică, cât şi cei care o ştiu doar din auzite, vor oferi autografe pe diplomele concurenţilor, vor vorbi despre acest produs cu care se mândreşte judeţul Satu Mare.

Cetăţenii vor avea ocazia să cumpere direct de la producători pe parcursul Festivalului Internaţional Poesis de la standurile amenajate la grădina Poesis.

Relaţii suplimentare privind concursul de pălincă puteţi solicita la telefonul: 0744.570.018 – Ioan Andor.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. Dac Bulibas a spus: 27 august 2017, ora 08:12

    Palinca si poezia la romani se imbina de minune dar la unii se termina cu boratul……, adica, in final se varsa totul. Ha,ha,ha….. Ca urmare, aveti mare grija langa cine stati.

  2. Ioan a spus: 26 august 2017, ora 18:33

    Am ineles un lucru : Cand esti beat reciti poezia cu mai trgere de inima.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.