17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Pălinca sătmăreană ar putea ajunge pe piaţa chineză

Scris de Ioan Aniţaş, 25 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Aflat în studiourile Informaţia TV, Cornel Mureşan, preşedintele Federaţiei Producătorilor de Pălincă din Nord-Vest, ne-a spus că la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, se poartă tratative cu oficiali chinezi în ceea ce priveşte exportul de produse alimentare, printre care se numără şi rachiurile naturale din fructe.

Desigur, urmează să se stabilească exact condiţiile de livrare, preţuri ş.a. Până la definitivarea aspectelor de ordin oficial, fiscal şi de altă natură, pălincaroşilor din întreaga ţară le-a fost lansată această informaţie deosebit de preţioasă, inclusiv sătmărenilor.

Se cuvine menţionat faptul că valorificarea pălincii spre îndepărtata Chină se deschide în acest moment exclusiv deţinătorilor de antrepozite fiscale. Rămâne de văzut câţi dintre antrepozitarii sătmăreni vor fi de acord cu înscrierea într-un gen de asociaţie care o să intermedieze vânzările de rachiuri româneşti în China. Aderarea la această formă asociativă o să însemne şi o cotizaţie, încă nestabilită, pe care o vor plăti cei interesaţi, indiferent dacă vor livra sau nu pălincă.

Abonează-te acum Online!
  1. adina a spus: 26 iulie 2019, ora 09:27

    Nu stiam de ce-i criza de zahar,deci ne pregatim pentru chinezi.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.