14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

Pălinca sătmăreană ar putea ajunge pe piaţa chineză

Scris de Ioan Aniţaş, 25 iulie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Aflat în studiourile Informaţia TV, Cornel Mureşan, preşedintele Federaţiei Producătorilor de Pălincă din Nord-Vest, ne-a spus că la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR, se poartă tratative cu oficiali chinezi în ceea ce priveşte exportul de produse alimentare, printre care se numără şi rachiurile naturale din fructe.

Desigur, urmează să se stabilească exact condiţiile de livrare, preţuri ş.a. Până la definitivarea aspectelor de ordin oficial, fiscal şi de altă natură, pălincaroşilor din întreaga ţară le-a fost lansată această informaţie deosebit de preţioasă, inclusiv sătmărenilor.

Se cuvine menţionat faptul că valorificarea pălincii spre îndepărtata Chină se deschide în acest moment exclusiv deţinătorilor de antrepozite fiscale. Rămâne de văzut câţi dintre antrepozitarii sătmăreni vor fi de acord cu înscrierea într-un gen de asociaţie care o să intermedieze vânzările de rachiuri româneşti în China. Aderarea la această formă asociativă o să însemne şi o cotizaţie, încă nestabilită, pe care o vor plăti cei interesaţi, indiferent dacă vor livra sau nu pălincă.

Abonează-te acum Online!
  1. adina a spus: 26 iulie 2019, ora 09:27

    Nu stiam de ce-i criza de zahar,deci ne pregatim pentru chinezi.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.