Image 1
Image 2

Păgubiţii Astra mai pot solicita plata daunelor până pe 28 iulie

Pagubitii care au avut polite la Astra Asigurari mai pot solicita plata daunelor pana pe 28 iulie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pagubitii care au avut polite la Astra Asigurari mai pot solicita plata daunelor pana pe 28 iulie
Pagubitii care au avut polite la Astra Asigurari mai pot solicita plata daunelor pana pe 28 iulie

Clienţii Astra Asigurări care au de încasat despăgubiri de la asigurătorul aflat în faliment mai au la dispoziţie câteva zile pentru a depune cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în condiţiile în care termenul limită de depunere este 28 iulie.

Păgubţii Astra au avut la dispoziţie 90 de zile de la propunţarea definitivă a falimentului de către instanţa judecătorească pentru a-şi depune cererile de daună.

FGA a înregistrat 45.847 cereri de plată până la data de 18 Iulie 2016, atât pentru cele 57.210 dosare preluate de la Astra Asigurări, cât şi pentru dosarele nou deschise de către Fond. FGA face plata des­păgu­bi­rilor numai în baza unei cereri de pla­tă.

Falimentul Astra Asigurări, com­pa­nie deţinută de omul de afaceri Dan Ada­mescu, a fost decis definitiv de Curtea de Apel Bucureşti pe 28 aprilie, adi­că la opt luni de la decizia de des­chi­derea a procedurii de insolvenţă a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Falimentul Astra a fost decis după ce procesul de majorare a capitalului cu suma de 425 de milioane de lei prin atragerea unui investitor strategic a eşuat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ANALIZĂ ECONOMICĂ

Politicienii pun presiune pe curs

Situația tot mai gravă în care se află bugetul de stat și încetinirea economică din trimestrul al treilea, la 0,4% faţă de precedentele trei luni, afectează performanța leului față de euro, BNR fiind nevoită să accepte o depreciere lentă a cursului, pe fondul ieșirilor de valută.

ANALIZĂ ECONOMICĂ

Dolarul a crescut ușor

Leul nu a fost afectat la jumătatea săptămânii atât de creșterea inflației din ianuarie atât pe plan local cât și în Statele Unite.
Majorarea prețurilor din SUA a avut ca efect ieșiri de pe activele considerate riscante precum moneda unică sau cele de la marginea zonei euro. Astfel, media monedei maghiare s-a depreciat la 388,12 forinți/euro iar a celei poloneze la 4,3435 zloți/euro