20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Organizaţiile PNL din Nord Vest cer Guvernului să bugeteze 12 obiective de infrastructură

Scris de I. Z., 06 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
PNL Satu Mare

PNL Satu Mare

Sâmbătă, 2 februarie, la Cluj-Napoca a avut loc şedinţa regională de Nord Vest. În această şedinţă s-a punctat importanţa alegerilor europarlamentare şi plus valoarea adusă de parlamentarii PNL în alocarea fondurilor nerambursabile.

La această şedinţă a participat o delegaţie numeroasă a PNL Satu Mare, alături de preşedintele Ludovic Orban şi primarii liberali din nord-vestul ţării, cu importante realizări în administraţia locală.

Redăm în cele ce urmează Rezoluţia adoptată la Cluj-Napoca.

Rezoluţia organizaţiilor PNL din Regiunea de Nord Vest

Guvernarea PSD-ALDE reprezintă 2 ani pierduţi pentru dezvoltarea României. În această perioadă nu s-a înregistrat nicio măsură semnificativă care să demonstreze o direcţie coerentă atât din punct de vedere economic, social, al infrastructurii sanitare sau de transport. Mai mult, s-a resimţit o stagnare în implementarea politicilor regionale, atât de necesare în vederea creşterii calităţii vieţii cetăţenilor. Perioada 2017-2018 a însemnat şi blocarea proiectelor de investiţii, ratându-se folosirea fondurilor naţionale sau a celor europene pentru modernizarea României.

Sub Guvernarea PSD-ALDE, administraţia publică locală a suferit cele mai multe agresiuni de la nivel central, începând cu elaborarea bugetelor naţionale, continuând cu execuţia acestora, stabilirea criteriilor şi a mecanismelor de echilibrare a bugetelor sau a reglementărilor pentru reducerea birocraţiei.

Mai mult, Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unităţile administrative teritoriale astfel că fondurile care ajungeau cu predictibilitate în bugetele locale acum sunt transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul să îi poată aloca în diverse zone de interes ale clientelei PSD-ALDE. Aflat într-un război cu autonomia locală şi cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitură comunităţilor locale şi primarilor gospodari, confiscând în acest fel fondurile care erau pregătite pentru finanţarea proiectelor cu scopul creşterii calităţii vieţii cetăţenilor.

Coaliţia PSD-ALDE lasă, practic, fără bani administraţia publică locală şi, prin urmare, împiedică dezvoltarea eficientă a regiunilor. Mai mult, proiectele regionale de investiţii au fost complet uitate de PSD-ALDE care, în campania electorală şi în programul de guvernare, şi-au asumat construirea de spitale regionale, autostrăzi, centuri metropolitane, modernizarea infrastructurii aeroportuare şi de căi ferate.

Toate aceste investiţii beneficiază şi de fonduri aprobate de Comisia Europeană, însă, din cauza incompetenţei actualei Guvernări, România este pe punctul de a pierde fondurile europene aferente actualului exerciţiu financiar 2014-2020.

Prin prezenta rezoluţie, Organizaţiile din Regiunea de Nord-Vest a Partidului Naţional Liberal, reprezentate de judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, solicită Guvernului PSD-ALDE să nu îşi mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetăţeni din această regiune şi să prioritizeze şi să bugeteze, în regim de urgenţă, următoarele obiective:

1. Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj

2. Finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

3. Dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de Nord-Vest

4. Susţinerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj

5. Finalizarea tuturor tronsoanelor de centură şi a drumurilor TransRegio din regiunea de Nord-Vest

6. Realizarea Autostrăzii Nordului Suceava – Bistriţa – Cluj – Maramureş – Satu Mare

7. Realizarea autostrăzii Via Carpathia, secţiunea care traversează Satu Mare – Bihor

8. Electrificarea şi modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor

9. Modernizarea căii ferate Satu Mare – Baia Mare – Cluj

10. Modernizarea căii ferate Bistriţa – Cluj

11. Extinderea şi modernizarea aeroporturilor din Regiunea de Nord-Vest

12. Construirea de domenii schiabile în Regiunea de Nord-Vest.

Partidul Naţional Liberal a demonstrat că este singura forţă politică din România capabilă să asigure dezvoltare şi o calitate ridicată a vieţii cetăţenilor. Noi suntem partidul care am demonstrat că respectăm românii prin fapte şi nu prin vorbe.

Guvernările de dreapta şi administraţiile de dreapta au generat şi generează bunăstare în România. Noi suntem cei care cunoaştem importanţa fondurilor europene în dezvoltarea ţării şi tot noi suntem cei care ştim să le şi folosim.

De aceea, angajamentul nostru pentru cetăţenii din Regiunea de Nord-Vest este acela de a include în programul PNL de Guvernare toate proiectele strategice menţionate mai sus şi care considerăm că trebuie realizate cu prioritate în scopul dezvoltării regiunii de Nord-Vest şi a României.

Semnează în numele delegaţilor reprezentând organizaţiile judeţene:

Domnul Daniel Buda – Preşedintele PNL Cluj

Domnul Ilie Bolojan – Preşedintele PNL Bihor

Domnul Ioan Turc – Preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud

Domnul Ionel Bogdan – Preşedinte PNL Maramureş

Domnul Adrian Albu – Preşedinte PNL Satu Mare

Domnul Lucian Bode – Preşedinte PNL Sălaj.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 08 februarie 2019, ora 11:36

    Era de asteptat….., Sa reamintesc tuturor celor cu memoria slaba ca in 2016 Octombrie ”UDMR a amplasat la Cluj-Napoca, în zona Stadionului CFR, un panou de precampanie cu mesajul – Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala. Un panou similar a fost amplasat la Oradea. Textul mesajului se referă la descentralizare, în sensul în care noi pledăm ca taxele să rămână mai multe pe plan local, la Cluj, sau la Oradea, în loc să fie trimise la Bucureşti. Locuitorii Ardealului, de la care se strâng aceste taxe, au cea mai mare nevoie de ele, pentru investiţiile din zonele în care locuiesc, nu pentru a plăti din aceşti bani investiţii în Bucureşti”, a declarat preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter.”
    Atunci ati huiduit UDMRaiul, i-ati facut in fel si chip….Acum mergeti la DRAG. NIA cu mana intinsa in forma de (…”salut romanesc „…) ca sa cersiti banii care vi se cuvin !. Cine este aparatorul adevarat si reprezinta interesele ardelenilor indiferent de nationalitate ?, evident, UDMRaiul !. ( ca sa stiti pe cine sa-i votati… )

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.