Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Eva Laczko, Mihai Toth, Csaba Laposi, titlul emisiunii: Concert memorial Elvis Presley la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Aurelia Fedorca, Romeo Nicoară, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Ce se alege din programul de guvernare PSD? (reluare) 02.33 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Iepurii mai profitabili decât vacile? 03.35 Street music festival 04.25 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Concursul Viaţă pentru mediu la final 04.56 Performanţe fără recompense 05.25 Fior di Szatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Eva Laczko, Mihai Toth, Csaba Laposi, titlul emisiunii: Concert memorial Elvis Presley la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.43 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 10.26 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ, titlul emisiunii: Cum învingem deznădejdea? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Aurelia Fedorca, Romeo Nicoară, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Ce se alege din programul de guvernare PSD? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 14.09 Teleshopping 14.25 Sport, meci de fotbal FC Olimpia- ASU Poli Timişoara 16.05 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Promovarea transporturilor alternative nepoluante 16.37 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinello Norbeto 17.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 18.40 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Florile între pasiune şi afacere 22.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 23.30 Ştiri

Organizaţiile locale PNL sunt cuprinse de febra alegerilor interne

Scris de Mirela Filimon, 13 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Adrian Albu

Adrian Albu

Candidaţii trebuie să depună o moţiune cu intenţiile pe care le au şi echipa propusă

Aproximativ 900 de liberali au participat sâmbătă la  Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Naţional Liberal. Printre cei 900 de participanţi au fost şi 9 delegaţi din judeţul Satu MareŞ Romeo Nicoară, Adrian Albu, Emilia Enătescu, Ioan Irime, Vasile Tătăran, Victor Cernea, Beniamin Urs, Petrică Silaghi, Petrică Ciocan.

La întâlnirea de sâmbătă Raluca Turcan a fost validată ca preşedinte interimar. S-au ales 9 membri ai Comisiei de Organizare a Congresului PNL din 17 iunie, care vor superviza toate alegerile judeţene.

Alegerile interne trebuie să se finalizeze până în 2 mai

Despre eveniment am primit detalii de la Adrian Albu, viceprimarul municipiului Satu Mare. “La întrunirea Consiliului Naţional al PNL s-a discutat despre organizarea alegerilor interne, despre modalitatea prin care vor fi alese organismele interne şi preşedintele.

A fost varianta ca întâi să se facă un Congres cu nişte delegaţi desemnaţi de organismele care există astăzi, care sunt interimare, sau să se facă alegeri în fiecare organizaţie comunală, orăşenească sau judeţeană şi apoi urmează Congresul.

S-a lămurit această chestiune cu unanimitate. A fost o propunere care viza alegerea directă a preşedintelui partidului, printr-un sistem folosit în premieră de PSD, beneficiar fiind Liviu Dragnea.

Vom face demersurile necesare pentru a organiza alegeri în organizaţiile locale, comunale, orăşeneşti, şi o conferinţă judeţeană. Toate aceste alegeri trebuie să se desfăşoare până la data limită de 2 mai, dată la care trebuie să se termine în toată România.

Urmează ca în data de 17 iunie să aibă loc Congresul Naţional, în care să se aleagă organismele de conducere, preşedintele, vicepreşedinţii în Biroul Politic Naţional”, a declarat Adrian Albu, preşedintele organizaţiei municipale PNL Satu Mare.

Componenţa comisiei de organizare a alegerilor

S-a mai discutat despre componenţa comisiei de organizare a alegerilor şi comisia care se ocupă de modificarea statutului. Modificările la statut nu sunt foarte importante, sunt doar nişte retuşuri, după cum a explicat Adrian Albu. Statutul PNL este compus din 151 de puncte care, chiar dacă sunt multe, sunt utile pentru a clarifica orice fel de aspect.

„Scopul Consiliului Naţional Liberal a fost să votăm cele câteva, 5-6-7, modificări la statut şi aceste două comisii. Am validat într-un organism mai mare decât Biroul Permanent Naţional menţinerea Ralucăi Turcan în funcţia de preşedinte interimar al PNL, până la organizarea alegerilor.

S-a mai votat secretarul general al PNL, în persoana domnului Cristian Buşoi, şi aceste două comisii, adică cea de modificare a statutului şi comisia de organizare, componenţa acestor două comisii”, a mai precizat Adrian Albu.

Cei prezenţi au mai luat act de unificarea celor două partide, PNL şi PDL, sub denumirea Partidul Naţional Liberal, marea majoritate a celor prezenţi exprimându-şi dorinţa de a merge mai departe împreună şi de a avea un parcurs cât mai prosper. S-a mai discutat despre PSD, principalul adversar politic al PNL.

Urmează două luni de campanie internă

Data limită de desfăşurare a alegerilor este 2 mai, prin urmare vin două luni de campanie internă.

Au fost doi vorbitori care şi-au manifestat intenţia de a candida la preşedinţia PNL. Este vorba despre Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu.

„Înseamnă că va fi o competiţie, pentru că democraţia nu înseamnă să te duci să votezi un singur om> trag speranţe şi sunt absolut convins că după ce se vor termina aceste alegeri la nivel local, la nivel naţional, cine a câştigat va înţelege că trebuie să lupte în interesul membrilor de partid şi în interesul României.

Este foarte clar şi am ajuns în situaţia să aflăm de la adversarii noştri politici că au nevoie de un adversar puternic. Deşi nu avem nevoie să ne spună ei, dar şi noi am ajuns la concluzia că este nevoie de un adversar puternic, şi vom încerca să fim noi acel adversar”, a mai precizat Albu.

Posibili candidaţi la şefia Organizaţiei Judeţene şi echipele pe care le propun

Toate organizaţiile judeţene se pregătesc de alegerile interne care vor avea loc până în data de 2 mai. Competiţia începe din această săptămână. Pentru şefia organizaţiei judeţene s-ar putea înscrie Romeo Nicoară, Adrian Albu, Adrian Cozma, Ionuţ Rus (actualul preşedinte), dar şi Doina Feher.

„Nu ne apucăm acum să facem speculaţii, pentru că vom avea nişte şedinţe de Birou Politic Judeţean, vom explica în primul rând exact ce s-a întâmplat, să discutăm cu membrii importanţi ai partidului şi ca urmare a acestei chestiuni vom stabili şi un calendar de organizare şi cu certitudine, aşa cum s-a propus şi cum s-a vorbit la Consiliul Naţional, s-a ajuns la concluzia că este foarte bine ca cei care doresc să candideze, indiferent de nivel, să prezinte o moţiune.

Asta ar însemna ceea ce doresc dânşii şi echipa pe care o propun, cu care să meargă împreună. Să explice în faţa membrilor de partid ceea ce au ei de spus, ce propun ei şi cum văd ei că ar fi bine să funcţioneze PNL de acum încolo”, a încheiat Adrian Albu.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
  1. Micula Carmen a spus: 13 martie 2017, ora 21:36

    O adunătură de mincinoşi şi fanfaroni#Rezistam dar tot furam cam asta este lozinca lor.

  2. ioan a spus: 13 martie 2017, ora 15:46

    VOI pnl-isto-pdl-isto formatie inca neelucidata de nici o culoare ,,SUNTETI BRAVII URMASI AI TARANISTILOR….voi o sa mai fiti in ochii ROMANILOR cand a ZBURA PORCUL ,, asta si pentru ca nu aveti oameni si pentru a va scoate in evidenta v-ati raliat cu gunoaiele pdl-iste , care v-au facut numai rau,,si daca mai vorbim si despre neonazistul vostru werner totul va fi un mare ESEC PTR> VOI… care VOI acum sunteti neste pleava uda in putrefactie,,, faza gunoi,,, puteti sa va adunati cat vreti si doriti mintile voastre sunt extrem de intunecate!!!!!!!!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.