Orez cu ciuperci, la cuptor | Informaţia Zilei

Orez cu ciuperci, la cuptor

Scris de Eva Laczko, 23 martie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Orez cu ciuperci la cuptor

Orez cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:

 

– 250 g de ciuperci cupăţate şi tăiate (se pot folosi ciuperci, de care vă plac cel mai mult, fie proaspete, fie de la borcan),

– o ceapă,

– o jumătate de ardei gras, sau o linguriţă de pastă de ardei,

– o cană de orez,

– 4-5 lingur de ulei,

– sare, piper, boia de ardei dulce, bază pentru mâncăruri (delicat de casă),

– câteva frunze de pătrunjel verde mărunţit,

– 2,5 – 3 căni de apă.

Mod de preparare:

 

Cepa şi ardeiul se taie mărunt (sau se răzuieşte), se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile tăiate şi se căleşte în continuare. Când toată compoziţia capătă o nuanţă sticloasă, se adaugă boiaua, puţină apă, apoi şi celălelte condimente, orezul, apa, se amestecă şi se pune în cuptorul preîncălzit. Lăsăm să fiarbă fără să amestecăm, până când orezul absoarbe toată apa. Dacă vă place orezul fiert mai moale, puteţi folosi până la 3 căni de apă. Când se scoate din cuptor, până când mai e fierbinte se adaugă pătrunjelul tăiat, sau dacă eventula mai e nevoie de condimente. Cu ajutorul unui polonic uns cu ulei, se pot forma globuri, care se ornează cu frunzuliţe verzi, sau cu salată. Se serveşte, fie ca garnitură, fie ca mâncare de sine stătătoare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345