20.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 02.45 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Bekessy Elisabeta, Gabor Ferenc. Titlul emisiunii: Primăvara aceasta şi casele pot deveni mai verzi.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii: Omul cotemporan şi negarea lui Dumnezeu. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Cine merge la dezvoltare şi transporturi. Ce va face preşedintele?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Gheorghe Popdan. Titlul emisiunii: Sportul şcolar eminescian în 2018 şi 2019. 14.20 Teleshopping 14.40 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii:Cum ne conformăm la programele ecologice şi la ţinta de reciclare. 15.25 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 17.00 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Cultură

Orban crede că nu mai e nevoie de coaliţia partidelor de dreapta, pentru că PSD va cădea singur

Scris de Vasile Andreica, 14 iulie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că “la ora actuală, PSD s-a dus atât de tare în cap” încât nu vede a fi necesară, în momentul de faţă, formarea unei coaliţii alături de USR, PMP şi noul partid, Mişcarea România Împreună, condus de fostul premier Dacian Cioloş.

Orban a vorbit şI despre invitaţia „neinspirată” adresată de liderul USR Laurei Codruţa Kovesi de a se înscrie în partid. El a adăugat că Dragnea va fi „omorât” de colegii lui, pentru că prin deciziile lui PSD riscă să nu mai concureze la guvernare. 

Orban: Suntem în dialog

Întrebat joi seară, într-o emisiune TV, dacă exclude o mare coaliţie de tip Convenţia Democrată, alături de USR, PMP şi Cioloş, liderul PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Deocamdată aştept să se definească din punct de vedere al doctrinei. La ora actuală PSD s-a dus atât de tare în cap, încât nu cred că este necesară acum o astfel de coaliţie. (…) Suntem în dialog, cooperăm, avem acţiuni comune, când e necesar susţinem demersuri comune, în schimb nu are rost să discutăm astfel de demersuri. PNL va participa pe liste proprii pentru că nu se amestecă familiile politice europene. La prezidenţiale eu ştiu că PNL îl va sprijini pe Iohannis şi nu am alte garanţii referitoare la alegerile prezidenţiale ale altor formaţiuni politice. Referitor la locale, sigur că vom gândi diferite alianţe, acolo unde este nevoie să batem PSD”.

Acesta a adăugat că ALDE „moare” şi dacă pleacă şi dacă nu pleacă de la guvernare.

„ALDE e un partid de tip lider, care depinde de domnul Tăriceanu. Dacă ALDE pleacă de la guvernare moare, dacă ALDE rămâne alături de PSD la guvernare moare”, a completat Orban.

Liderul PNL a mai spus că partidul va găsi cea mai bună soluţie pentru a bate PSD şi a da guvernul, înainte de următoarele alegeri parlamentare în anul 2020. „Vom găsi înainte de alegerile parlamentare cea mai bună soluţie astfel încât să avem garanţia că vom avea majoritatea şi vom forma Guvernul. Asta vă spun 100%”, a conchis Ludovic Orban.

“Dragnea va fi omorât de colegii lui”

Ludovic Orban a declarat, joi, că Liviu Dragnea nu mai are niciun motiv ca să solicite suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi că va fi „omorât” de colegii lui pentru că prin deciziile liderului PSD partidul riscă să nu mai concureze la guvernare.

„În momentul de faţă, nebunul de Dragnea nu mai are niciun fel de pretext, niciun fel de motiv ca să poată să prezinte o solicitare de suspendare a preşedintelui. Nici măcar parlamentarii lui nu îl mai cred, se uită de multe ori la el ca la o trăsnaie, ca la o ciudăţenie. Părerea mea e că Dragnea va fi omorât de colegii lui, pentru că duce PSD-ul la vale şi cred că teama cea mai mare a pesediştilor este că Dragnea îi va duce la nişte scoruri atât de joase încât îi va scoate definitiv din poziţia de a mai concura vreodată pentru a forma guvernarea”, a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune TV.

„Am înţeles că doamna Dăncilă i s-a plâns lui Jean-Claude Juncker de faptul că eu am făcut sesizarea. Prespun că preşedintele Comisiei Europene a fost foarte interesat de acest subiect. Ceea ce nu înţelege doamna Dăncilă e că eu nu am făcut sesizarea doar pentru înaltă trădare. Am făcut sesizarea şi pe divulgare de informaţii secret de stat, pe uzurparea funcţiei şi pentru refuzul de a ne informa. (…) Nu decid eu dacă cineva e vinovat. Am simţit nevoia să fac sesizarea. Noi ne-am stricat relaţia cu foarte multe ţări. Noi am avut relaţii privilegiate cu Israelul şi cu mai multe ţări arabe. Sunt nişte lucruri în care nu poţi să intri cu bocancii pentru că eşti tu Dragnea”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, joi seară, într-o emisiune televizată.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 16 iulie 2018, ora 10:14

    Referitor la titlul articolului pot afirma ca asa cum „Orban crede…” la fel si magarul intre oi a crezut ca-i oaie si el ….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.