Oprescu, prins în Grecia

Sorin Oprescu

Sorin Oprescu

Condamnat la 10 ani şi 8 luni închisoare, fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu a fost prins la Atena, Grecia.

Vineri, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Practic judecătorii Curţii au dublat pedeapsa primită de Orescu în primă instanţă. Iniţial, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare.

Întrucât Oprescu nu s-a predat, iar poliţiştii nu l-au găsit acasă, fostul edil a fost dat în urmărire generală.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams), informează Mediafax.

În dosar, instanţa a pronunţat condamnări cu închisoare ce totalizează peste 63 de ani pentru toţi inculpaţii – foşti directori din Primăria Bucureşti şi oameni de afaceri, acuzaţi de organizarea unui grup infracţional care atribuia contractele din bani publici contra şpagă.

Abonează-te acum Online!
  1. Babacu a spus: 19 mai 2022, ora 11:40

    Ce pramatie de infractor! Imi amintesc ce ii spunea intr-un interviu unei jurnaliste cu citeva luni inainte de a fi prins in flagrant: „doamna, nu toti din tara asta sint corupti si hoti. Mai exista si oameni cinstiti”.
    Intr-adevar exista, dar n-a fost cazul lui.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517