00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 04.10 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 05.05 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Crăciun. Titlul emisiuni: De ce are PSD cei mai buni candidaţi la alegerile europarlamentare?(reluare) 10.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob, Irina Tămăşan. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Preşedintele ALDE întâlnire cu alegători la Satu Mare.(reluare) 15.30 Portret de artist, invitat: Dumitru Iederan 16.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 17.15 Reportaj la Sâmbra Oilor 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament medical în străinătate. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 23.30 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 21.05.2019

Opoziţia ar putea avea candidaţi comuni la primăriile marilor oraşe

Scris de Vasile Andreica, 02 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dacian Cioloş consideră că victoria în alegeri va depinde de rezultatul votului din Moldova

Liderul USR, Dan Barna, a declarat la Iaşi că Alianţa USR-PLUS este deschisă unor negocieri cu PNL după europarlamentare pentru a decide candidaţi comuni la primăriile marilor oraşe, astfel încât să fie maximizate şansele opoziţiei la alegerile locale.

Dan Barna a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în formula actuală, cu primarii aleşi într-un singur tur, este nevoie ca opoziţia să prezinte candidaţi comuni în marile oraşe.

“Pe actualul cadru legislativ, pentru a avea şanse să câştigăm, este nevoie ca opoziţia să prezinte, în principal, în marile oraşe candidaţi comuni la primării. Lucrurile acestea le vom discuta fără îndoială după europarlamentare, suntem deschişi la discuţii. Ştim foarte clar că având alegeri cu un singur tur şansa spre exemplu la Bucureşti să scăpăm de doamna Firea este ca opoziţia să prezinte candidat unic. Suntem conştienţi de asta şi vom găsi cele mai bune soluţii ca PSD să fie îndepărtat“, a afirmat liderul USR, Dan Barna.

La rândul său, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a precizat că Alianţa USR-PLUS ia în calcul ca opoziţia să aibă candidaţi comuni la alegerile locale în cât mai multe locuri din ţară.

“Vrem să pregătim o strategie ca să înlocuim PSD la nivel local. Va depinde şi de modul în care vom negocia această alianţă şi avem deschiderea s-o facem şi cu PNL, dar va depinde şi de modul în care cetăţenii se vor mobiliza la vot. Nu doar prezidenţialele şi europenele sunt importante, ci toate cele patru rânduri de alegeri care vin“, a afirmat şeful PLUS, Dacian Cioloş.

Cioloş: Alegerile se vor decide în Moldova

Liderul PLUS Dacian Cioloş susţine că alegerile europarlamentare se vor decide în Moldova şi consideră că, dacă va fi o mobilizare bună în această regiune, atunci ierarhia politică se va schimba radical.

Dacian Cioloş a afirmat, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai depinde de mobilizarea alegătorilor din zona Moldovei. “Alegerile se vor decide în Moldova. Dacă Moldova se mobilizează la vot, asta poate schimba radical rezultatul votului. Vedem tendinţa în Transilvania, vedem tendinţa şi în sudul ţării. Moldova poate fi decisivă dacă ştie ce vrea. Simţim inclusiv din numărul de oameni care s-au înscris şi în PLUS şi în USR că Moldova se simte nereprezentată şi caută reprezentare şi susţinere“, a spus Cioloş.

El a precizat că Guvernul pe care l-a condus în 2016 a pus “pe şine“ două proiecte importante pentru Moldova, respectiv autostrada Iaşi-Târgu Mureş şi spitalul regional de urgenţe, dar că niciuna dintre aceste investiţii n-a fost începută de actualul executiv.

La rândul său, şeful USR Dan Barna a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că la nivel naţional Alianţa USR-PLUS a strâns 70.000 de semnături din cele 200.000 de semnături necesare pentru participarea la alegerile europarlamentare.

Cât priveşte ultimul sondaj realizat de IMAS, care plasează Alianţa USR-PLUS la 17,9 la sută, Dan Barna a spus că este vorba de o fotografie de moment şi că este optimist în privinţa scorului pe care alianţa îl va înregistra la scrutinul din 26 mai.

Cel mai recent sondaj

Potrivit ultimului sondaj IMAS, PSD s-a prăbuşit în intenţiile de vot până aproape de 20%, ajungând la egalitate cu PNL, ceea ce înseamnă o pierdere de mai mult de jumătate faţă de scorul obţinut la alegerile de la finalul anului 2016.

Intenţia de vot măsurată în acest moment arată astfel: PSD – 22,7%; PNL – 22,6%; Alianţa 2020 USR-PLUS – 17,9; Pro România – 13,4%; ALDE – 12,5%; UDMR – 4,7%.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.