Opinii pro şi contra la ridicarea maşinilor | Informaţia Zilei

Opinii pro şi contra la ridicarea maşinilor

Scris de Ioan Aniţaş, 10 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Duminică, 8 septembrie în jurul orei 11, o echipă a ziarului s-a aflat în zona Pieţii de Vechituri din Satu Mare. Mare înghesuială în piaţă, pe trotuare, dar şi bătălie imensă pentru locurile de parcare.

Ce-i drept, am văzut şi şoferi şmecheri, care sfidând normele rutiere au parcat după propriile legi, fără a respecta nici măcar ceilalţi participanţi la traficul auto. La chemare sau nu, a sosit platforma ADP pentru a ridica de pe trotuar o maşină parcată aiurea. Lume multă, privitori curioşi. În vreme ce maşina era ridicată pentru a fi pusă pe platformă sub ochii proprietarului care căuta să-şi justifice parcarea respectivă, privitorii s-au împărţit în două tabere. Unii susţineau demersul celor de la ADP – ridicarea maşinii, în speranţa că şoferii foarte curajoşi vor fi mai calculaţi, mai puţin sfidători, iar alţii făceau gălăgie pentru acest demers, apostrofând oamenii implicaţi în demersul despre care facem vorbire. Cei ce îşi făceau datoria nu s-au lăsat intimidaţi. Şi-au continuat munca, în vreme ce spectatorii se contraziceau. Important este că reprezentanţii celor două tabere, cum i-am numit noi, recunoşteau că proprietarul maşinii a încălcat normele rutiere.

Se naşte întrebarea firescă, dacă se găseşte cineva care să împace sătmărenii în sensul de a nu tolera acte care contravin normelor legale, indiferent în ce domeniu s-ar întâmpla încălcarea legii?

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345