Image 1
Image 2

Operele celor mai importante femei-pictor din România ultimului secol, scoase la vânzare

"Surori" - Ghislaine Lucia Lambert Beligrădeanu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
"Surori" - Ghislaine Lucia Lambert Beligrădeanu
“Surori” – Ghislaine Lucia Lambert Beligrădeanu

Operele celor mai importante femei-pictor din România ultimului secol, printre care Rodica Maniu Mützner, Margareta Sterian, Principesa Ileana, sunt scoase la vânzare în Licitaţia Doamnelor Artelor Frumoase Româneşti, pe 3 octombrie, de Artmark.

Rodica Maniu Mützner, Nutzi Acontz, Micaela Eleutheriade, Elena Popea, Magdalena Rădulescu, Margareta Sterian, Lucia Dem(etriade) Bălăcescu, Principesa Ileana a României sunt câteva dintre numele prezente în Licitaţia Doamnelor Artelor Frumoase, care va avea loc la Palatul Cesianu-Racoviţă, de la ora 19.30. Pictoriţe sau sculptoriţe, acestea s-au afirmat în majoritatea lor în perioada interbelică, atunci când Şcolile de Arte Frumoase au început să accepte în rândurile lor prezenţa feminină.

Printre tablourile licitate sunt „Surori”, de Ghislaine Lucia Lambert Beligrădeanu (estimat între 8.000 şi 12.000 de euro), „Nuntă la Nice”, de Magdalena Rădulescu, (estimat între 5.000 şi 6.000 de euro), „Flori de câmp”, de Margareta Sterian, cu un preţ estimativ stabilit între 1.500 şi 2.500 de euro. Sculptura în bronz „Pe gânduri”, a Principesei Ileana a României, a fost estimată între 900 şi 1.500 de euro. „Măgăruşul negru”, guaşă vernisată pe carton, de Lucia Deme(triade) Bălăcescu, va avea un preț de pornire de la 1.000 de euro. La fel şi „Promenadă în parc”, al aceleiaşi artiste.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RENAȘTEREA ITALIANA

Rolul Femeilor și Revoluția Culturală în Renaștere

În cadrul claselor de elită din Renașterea italiană, femeile beneficiau de mai multe oportunități de a atinge un nivel relativ egal cu bărbații, cel puțin în plan intelectual. Un exemplu notabil în acest sens este Lucrezia Borgia, poate cea mai faimoasă femeie a epocii datorită reflectării în presa contemporană.