21.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 02.50 Cultură 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 04.10 Cultură 05.20 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Felicia Hrihorişan. Titlul emisiuni: Cutezătorii Munţilor pregătesc prima lor Liră.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Istvanfi Szilard. Titlul emisiunii: Sfânta Liturghie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Claudiu Ţinca, Florin Fodoruţ, Dan Şuta, Florin Orăşteanu. Titlul emisiunii: ”Uniţi pentru Satu Mare” cea mai puternică asociaţie civică(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Liviu Rotaru. Titlul emisiuni: Liviu Rotaru – raport la 2440 de zile. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 15.10 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Mihai Pătraşcu. 16.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Profilul criminalului. 17.30 Cultură 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Viorel Plosca. Titlul emisiunii: Viitorul boxului sătmărean sună bine.

Operaţie în premieră şi aparat de ultimă generaţie la Spitalul Judeţean Satu Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 22 mai 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Medicii Cristian Rusu si Bogdan Feciche

Medicii Cristian Rusu si Bogdan Feciche

O operaţie în premieră a fost efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Este vorba despre o intervenţie de cistectomie radicală efectuată pe cale laparoscopică. Reuşita le aparţine medicilor Cristian Rusu şi Bogdan Feciche, alături de colectivul medical.

Adrian Marc, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare: ”Este vorba despre o intervenţie în premieră şi deschizătoare de drumuri pe care medicii noştri, doctorul Cristian Rusu, doctorul Bogdan Fechiche şi doctorul Botezan au reuşit-o. Avem o mână de lucru foarte bună şi valoroasă în acest spital. Din păcate, nu reuşim întotdeauna să le oferim acea dotare sau acea infrastructură pe care ar merita-o, dar pe care ne străduim în viitorul apropiat să o avem. Spun asta pentru că sunt medici foarte buni, sunt profesionişti extraordinari. Şi o spun cu încredere: aceşti oameni ar face faţă în orice spital public sau privat din România. Aş vrea să mai spun că pacienţii sunt foarte mulţumiţi”.

Doctorul Bogdan Feciche susţine că particularitatea acestei intervenţii rezidă în faptul că a fost făcută pe cale laparoscopică. Cu alte cuvinte, printr-o metodă minim invazivă. Iar operaţia a fost un succes, atât pentru medici cât şi pentru pacient.

Doctor Bogdan Feciche: ”A fost o intervenţie de cistectomie radicală efectuată pe cale laparoscopică. Asta înseamnă extirparea în bloc a vezicii urinare cu prostata, pentru un cancer local avansat de vezică urinară. Particularitatea acestei intervenţii a fost că s-a făcut pe cale laparoscopică. Se încearcă să se extindă această tehnică, fiindcă operaţia este extrem de şocogenă, de dificil de suportat de către bolnav. Din păcate pentru bolnavi este singura cale de a rămâne în viaţă. Şi atunci încerci să faci pe cale minim invazivă, pentru o recuperare mai bună. Pacientul a evoluat bine. Intervenţia a durat în jur de patru ore şi douăzeci de minute. Tot ce contează este că pacientul se simte bine”.

Doctorul Cristian Rusu a mai dat o veste bună potenţialilor pacienţi: la Spitalul Judeţean este în funcţiune un aparat de ultimă generaţie pentru tratarea litiazei renale şi ureterale. Ceea ce înseamnă că nu se mai intervine chirurgical, ci prin aplicarea unor unde de şoc, cu ultrasunete (prin litotriţie).

Doctor Cristian Rusu: ”Este în funcţiune la Spitalul Judeţean Satu Mare un aparat de ultimă generaţie, care permite rezolvarea litiazei renale şi ureterale, fără intervenţie chirurgicală, prin aplicarea unor unde de şoc externe, de ultrasunete, asupra calculilor. Avem până în prezent 200 de cazuri rezolvate. Este un aparat care a necesitat o creştere a nivelului nostru de competenţă, printr-un curs care se desfăşoară la Bucureşti şi printr-un examen care a atestat această competenţă. Suntem bucuroşi pentru că avem un aparat la nivel mondial. Avem o armă în plus în tratarea litiazei urinare, care în momentul de faţă reprezintă grosul pacienţilor care ni se adresează”. 

Abonează-te acum Online!
  1. pacient a spus: 26 mai 2018, ora 10:49

    FELICITARI!Mare atentie la infectii intraspitalicesti siprevenirea accidentelor tromboembolice!

  2. lumei felician-petru a spus: 22 mai 2018, ora 13:42

    rectific suferinzi cu aceste diagnostice

  3. lumei felician-petru a spus: 22 mai 2018, ora 13:40

    ceva bun pt.satu-mare si pacientii surinzi

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.