Olimpia spartă-n bucăţi! “Bătrânii sătmăreni” nu vor să joace sâmbătă cu Ripensia

Scris de Constantin Demian, 03 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dar meciul se va juca cu mai mulţi juniori în teren

După o săptămână zbuciumată din viaţa Olimpiei, cu proteste, cu refuzul jucătorilor de a se antrena, dar mai ales cu refuzul Consiliului Judeţean de mai finanţa clubul sătmărean, s-a ajuns aproape de ora meciului oficial din campionat, cel de sâmbătă cu Ripensia Timişoara.

Din păcate, lucrurile s-au complicat şi mai mult şi în ultimele 24 de ore, şi s-a ajuns la o situaţie mai mult decât ciudată. Pentru că, dincolo de problemele financiare grave pe care le ştim cu toţii, FC Olimpia se confruntă acum cu o problemă morală, de atitudine.

Mai exact, o bună parte din jucătorii Olimpiei refuză să joace în meciul de sâmbătă. Şi mai ciudat, ca să nu zicem altfel, majoritatea celor care refuză jocul de sâmbătă sunt sătmăreni.

Vineri, sub conducerea lui Zoli Ritli şi Bolba, a avut loc antrenamentul obişnuit la care au participat toţi jucătorii. După antrenament a avut loc o şedinţă în urma căreia unii dintre jucători au spus că refuză să joace sâmbătă. Discuţiile dintre conducerea tehnică şi administrativă şi jucători nu au dus la niciun rezultat, iar situaţia s-a consemnat într-un proces verbal.

La final procesul verbal a fost semnat de conducerea clubului şi de cei care vor să joace. Dar protestatarii, cei cu un caracater… au refuzat să-şi pună numele pe hârtie.

Paradoxal, pe lista celor care nu vor să joace sunt mulţi sătmăreni. Iar unii dintre ei, cazul lui Dumitru Muntean, nici nu intră decât cu o jumătate de lună pe lista celor cu salarii restante. Dar, Mitru, se află în fruntea celor mai vocali jucători. Alături de D. Muntean, se află Marius Şuta, Vasile Pop, Robert Villand, Romariu Rus, Bogdan Miholca, Sergiu Jurj, Tamasz Sasz, Paul Copaci şi Ionuţ Hlinca.

Ciprian Brata nu a semnat sub pretextul că este accidentat. Dar la el apare o ciudăţenie. Pentru că el a efectuat fără probleme tot antrenamentul de vineri?! Tot pe lista accidentaţilor se află Bura (deşi iniţial a spus că poate să joace), Lukacs şi Fl. Mureşan. Ultimul, a fost singurul sătmărean care a făcut apeluri repetate la colegii lui să intre în teren. Degeaba!

Să mai consemnăm şi faptul că un binevoitor s-a oferit să sponsorizeze echipa cu aproximativ 10.000 de lei. Conducerea a oferit aceşti bani jucătorilor, cam 600 de lei de titular şI şi jumătate lei celor de pe bancă. Dar, inexplicabil, oferta a fost refuzată. Să-şi fi băgat dracul coada?!

Iar în acest timp, antrenorul Mircea Bolba, şi el cu salarii restante, abia ieşit din spital, operat de hernie de 4 zile, s-a prezentat vineri la antrenament. Un exemplu de urmat pentru domnii Brata, Şuta, Muntean, Popică etc.

Şi, pentru că tot vorbim de exemple, domnul Attla Karda, în acte “team manager” al Olimpiei, nu a fost în această săptămână la serviciu. Să fie o întâmplare?

Pe lista celor care şi-au dat acceptul se află Fl. Muntean, Duruş, Cr. Munteanu, fraţii David şi Levente Vincze, Cubaş, Achim, Lusamba, Nemeş, iar de la juniori au fost aduşi Cocian şi Chitaş. Un total de 11 jucători. Cel mai probabil aceasta va fi şi echipa de start. Lor li se adaugă alţi 5 tineri aduşi de la echipa de juniori.

Să vină suporterii!

Aşa că dragi iubitori ai fotbalului, suporteri ai echipei, atâţi câţi aţi mai rămas, s-a ajuns într-un moment crucial pentru Olimpia Satu Mare. Fără bani, părăsită de mai toţi sprijinitorii oficiali, chiar de unii jucători, gruparea sătmăreană este aproape de a-şi da duhul. Mai rămâneţi voi să daţi o mână de ajutor echipei pentru a o resuscita. Venind la meci în număr cât mai mare. Pentru că, oricum, meciul se va juca. Vor intra în teren juniorii. Poate vor pierde meciul. Dar asta ar fi o chestiune mai puţin importantă în momentul de faţă.

Prezenţa voastră în tribune ar fi un sprijin important, o gură de oxigen într-un moment extreme de delicat din viaţa Olimpei. Şi un semnal pentru cei care pot, şi nu ajută clubul în acest moment.

PS: Domnul Ciprian Bretan, cândva şeful galeriei Olimpiei, spune peste tot că soluţia cea mai bună ar fi înfiinţarea unui nou club, un club pe bază de cotizanţi, un club: “al suporterilor Olimpiei”. Poate că are dreptate deşi, personal, sunt sceptic în această privinţă. Dar, fiind vorba de un moment extrem de delicat din viaţa clubului, am vrea să-l vedem sâmbătă la meci. Iar alături de domnia sa, pe acei suporteri potenţial cotizanţi, în tribune. Poate aşa ne convinge de justeţea poziţiei lui.

Programul etapei 15 din Liga 2

Meciul Olimpiei cu Ripensia va fi arbitrat la centru de Marius Chioran, ajutat la cele două margini de Gero Szabo şi Doru Lucaciu, toţi trei din Cluj-Napoca. Rezervă va fi Dragoş Lunca (Cluj-Napoca), iar observatori Zoltan Szekely (Baia Mare) şi Daniel Sabău (Zalău)

Programul etapei 15 din Liga 2 la fotbal:
Sâmbătă, 4 noiembrie
• Olimpia – Ripensia (11:00)
• Mioveni – Metaloglobus (11:00)
• Clinceni – Snagov (11:00)
• Baloteşti – Argeş (11:00)
• Afumaţi – Brăila (11:00)
• UTA – Luceafărul (11:00)
• Pandurii – Suceava (11:00)
• Călăraşi – ASA (12:00)
• ASU Poli – Miroslava (14:00)
Duminică, 5 noiembrie
• Hermannstadt – Târgovişte (11:30)

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 04 noiembrie 2017, ora 13:56

  Trebe desfiintat acest culcus cu nebunii al conducerii orasului ! Este de neacceptat ca veneticul oportunist Karda Attila sa aiba salariul la zi iar jucatorii satmareni sa fie neplatiti chiar si o zi !.

 2. amygos a spus: 04 noiembrie 2017, ora 07:54

  Apreciez comentariul lui Florin de mai sus!Sunt bani publici care nu s-au băgat niciodată în investiţii,doar pentru consum!Stadionul arată jalnic!…
  Dacă nu se găseşte nici un investitor, să se închidă porţile şi cu asta basta!…

 3. Fasole Florin a spus: 03 noiembrie 2017, ora 20:43

  Domnilor hoţi!Toti cei care aţi fost pe la acest club al oraşului , nu aţi facut altceva decât aţi furat bani publici. Aţi adus un preşedinte la club pe care nimeni nu i-l poate da afara si care nu a adus nici un ban la club, doar a asteptat bani publici. Asa preşedinte poate sa fie ori cine. Plus ca şi-a facut un contract cum a vrut el. Iar sincer va spun, jucatori care nu vor sa între in teren au dreptate. Ei nu au primit bani de câteva luni iar jegosul ala de preşedinte sau ce masa o fi, e cu bani la zi, umbla prin oraş cu maşina închiriată si nu face altceva decât sa umble la agăţat de femei. Pai va întreb eu pe voi, e normal asa ceva. Alt punct care as vrea sa vi-l mai spun e cu salariile de la baschet. Pai gândiţi-vă voi si daca ştiţi , spuneţi-mi cand un jucător de la Olimpia a avut un salar de peste 8 mii de dolari!?La Olimpia daca s-ar investi si sa fie pe primul loc ar fi la fiecare meci cel putin trei mi de oameni, ca sa nu zic mai mult. La baschet sant pe primul loc si mai mult de o suta de oameni nu merg , nu ca nu ar merge dar si aici avem o sala din care sa furat mai mult de jumate cand sa facut.Parerea mea e ca la noi in oraş nu se vrea, toti de la primărie si toti cei care ajung intr-o funcţie, merg la munca nu ptr oameni acestui oraş sau in folosul lor , merg la munca ptr ei si sa fure cat mai mult…

 4. Ciprian Bretan a spus: 03 noiembrie 2017, ora 19:48

  Bună seara. Deşi nu îmi face plăcere, mă simt obligat să răspund, văzându-mi numele pomenit în articol. Trecând peste faptul că dacă tot am fost pomenit normal ar fi fost să fiu contactat înaintea apariţiei articolului ţin să fac câteva precizări. Mă bucur că mare parte din soluţiile prezentate de suporteri (nu doar de mine) sunt îmbrăţişate de restul microbiştilor: varianta trecerii în liga a treia anul trecut în vară (s-au găsit deştepţi şi atunci să atace propunerea), atragerea spectatorilor pentru a putea acoperi cheltuielile cu organizarea meciurilor (vă amintiţi campania 2021 pentru Olimpia), etc. Autorul articolului trece cu vederea nişte aspecte pe care ţin să le scot eu la suprafaţă: 1. oamenii nu vin la comandă la meciuri ca turma. Trebuie să le oferi ceva. Dacă nu condiţii (deşi şi de acestea s-au ocupat voluntarii nu altcineva) sau spectacol măcar atitudine. 2. pentru perioada în care am trecut peste orice animozitate şi am sprijinit activitatea clubului mi-am luat criticile de la contestatarii fostului preşedinte (recunosc că m-a păcălit o bună bucată vreme) fiind acuzat inclusiv că am fpcut lotul 🙂 , deci mi-e greu să mai susţin necondiţionat pe cineva. 3. nu poţi cere nimănui să vină alături de o echipă care nu-şi respectă suporterii (vezi ”strategia” de la Cluj). 4. Nu poţi susţine un proiect care presupune acoperirea unor datorii făcute de nişte incompetenţi (aici mă abţin de la alte epitete) când acei bani pot fi folosiţi altfel în folosul juniorilor. 5. dacă autorul articolului era curios de părerea suporterilor poate invita câţiva dinte ”lipitorii de afişe” la o discuţie, nu neapărat mediatizată. Aţi preferat să îl chemaţi emisiune de emisiune pe domnul Horvath, unul dintre artizanii situaţiei actuale de la club, membru CD de ani buni de zile. De ce nu îi cereţi lui să aducă suporterii le meciul de mâine?
  Deci domnule Demian, NU voi merge la meci pentru că nu mă simt reprezentat de cei care astăzi hotărăsc soarta Olimpiei. De cei care au cedat în mod deliberat competiţia numită Cupa României la 40 de ani de la singura performanţă notabilă a fotbalului sătmărean. Nu pot să susţin existenţa unei entităţi care păngăreşte numele clubului pe care noi îl iubim cum mulţi nici nu îşi pot închipui. Noi am fost cei care în 2008 ne-am expus protestând împotriva lipsei de susţinere din partea autorităţilor.
  din punctul meu de vedere există interese clare pentru a menţine actuala formă de organizare a clubului. unul dintre ele este evitarea insolvenţei care ar presupune un control amănunţit (cel refuzat de membrii Comitetului Director când am demisionat din CD) la presiunea creditorilor. Al doilea este acela că Olimpia este culcuş cald pentru mulţi care ştiu că dacă ar fi condus de suporteri nu ar avea acces la ceea ce înseamnă Olimpia. pentru ei azi olimpia este ca un pensionar mort proptit în balcon pentru ca să îl vadă poştaşul care aduce pensia. Se pare că pensionarul începe să se împută. (scuzaţi expresia). Pe final am un mesaj pentru cei care vor profera atacuri la persoana mea în continuare: eu ştiu că iubesc olimpia, nu trebuie să îmi spună alţii contrariul. faceţi pentru olimpia 1% din ce am făcut eu doar anul ăsta (scuzaţi lipsa de modestie) şi veţi vedea că totul ar fi mai bine.
  PS: domnule Demian, au încercat şi alţii să îmi pună în cârcă numărul mic de spectatori. Mă flatează dar pe de altă parte îi jigneşte pe suporterii care ştiu şi ei de ce nu mai vin la meciuri. Singurul meu ”merit” este acela că am strigat ca în poveste ”Împăratul e gol!”… Şi am să o fac cu orice ocazie. Vă anunţ că mi-am donat abonamentul CUMPĂRAT, tocmai pentru a mă scuti de neplăcerile pe care spectatorii de mâine le vor suferi. Aştept să daţi jos pensionarul din balcon şi să pornim la un drum nou după modelul Poli Timişoara.

 5. Oli a spus: 03 noiembrie 2017, ora 19:36

  Dat fiind faptul ca multi satmareni sunt plecati lrobabil ca ar trebui afisat un cont vancar sau PayPal ptr a trimite niste bani cei care doresc sa ajute clubul!Nu lasati Olimpia sa se desfiinteze ptr ca va fi foarte greu de promovat din nou in liga 2!

 6. Adi a spus: 03 noiembrie 2017, ora 19:20

  Or da 10 lei sa joace siara la rania nu pentru onoare clubului jidetean. tradatori !!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517

 • Telefoane utile

  • Apel unic de urgenţă112
  • Ambulanţa0261-741111
  • Pompieri0261-711212
  • Agenţia CFR0261-711002
  • Distrigaz0261-710928
  • Informaţii CFR0261-768704
  • Deranjamente Electrica0261-929
  • Poliţia0261-807777
  • Informaţia Zilei0261-767300
  • Apaserv (apel gratuit, non stop)0800-827-776
  • Urgenţe E.ON Gaz (tel verde)0800-800-928
  • Jandarmeria0261-769-760
  • Poliţia Locală0261-727020
  • CMJ0261-717123, 716513
  • Intervenţii microcentrale0742.708.708
  • Depanare ACR0744792297
  • Depanare auto NON-STOP0733-507026, 0744-507026
  • Spitalul Judeţean I0261-727050
  • Spitalul Judeţean II0261-715696
  • Stomatologie, Urgente0771.049.416
  • Refugiu de noapte0261-750135
  • Agenţia TAROM0261-712795
  • Autogara0261-768439
  • R.A. Transurban0261-721971
  • Prefectura0261-716309
  • Primăria Satu Mare0261-807569, 807553
  • SC RDS SA0361-400.401
  • Pompe funebre0261-716590
  • Agenţie de turism0261-737915
  • Protecţia Consumatorilor (tel verde)0800-080-999
  • Locaterm (non-stop)0261-733693
  • Birou teritorial anticorupţie0261.759.780
  • Anticorupţie MAI0261-710.690
 • Curs Valutar

 • Arhivă articole Informaţia Zilei

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517