Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Felicia Hrihorişan, Alina Perşa. Titlul emisiunii: Partea întunecată a internetului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ioan Leitner, Valeriu Bancea, Gabriel Zetea. Titlul emisiunii: Cum va arăta cabinetul Dăncilă? (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime comise între membrii ai familiei 03.33 Nicolae Mureşan, un veteran al festivalului Oţeloaia 04.34 Caii sătmăreni de performanţă 05.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Concursul Viaţă pentru mediu la final 05.52 Info studio, cu Eva Laczko, invitaţi Tiberiu Koczinger, Dohi Trepszker Zsofia. Titlul emisiunii: Sătmărenii şi Raza Speranţei de 15 ani alături de copiii suferinzi de boli maligne 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Tiberiu Vălean, Marinela Gliga. Titlul emisiunii: Manifestări împotriva avortului la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ioan Leitner, Valeriu Bancea, Gabriel Zetea. Titlul emisiunii: Cum va arăta cabinetul Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.32 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Vasile Blaga. Titlul emisiunii: Relaţia dintre medicul de familie şi pacient 14.08 Teleshopping 14.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 15.25 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Radu Iancu. Titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoarăraport la 7.670 de zile 17.32 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Dorle Ghiriti, Paula Fedorca. Titlul emisiunii: Orientarea şcolară pentru elevii din ciclu gimnazial 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină,invitat Ionuţ Bujor. Titlul emisiunii: Mai aveţi curajul să circulaţi cu autobusele vechi ale Transurbanului? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Gaz Metan Mediaş 22.30 Concert Youth on Stage 23.30 Ştiri

Olimpia în colaps! Se caută salvator!

Scris de Constantin Demian, 17 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După această înfrângere din ultima etapă, 0-2 cu Snagov, a patra consecutivă, putem spune, fără să greşim, că situţia de la gruparea sătmăreană este mai mult decât îngrijorătoare.

Pentru ca situaţia să nu se deterioreze şi mai mult, trebuie luate rapid câteva măsuri menite să redreseze situaţia. Dar deciziile care se vor lua, dacă se va întâmpla aşa, trebuie să fie pertinente, cu obiective clare, realizabile. Şi, din start, trebuie excluse deciziile cu caracter politic sau care să aibă la bază etnia unuia sau altuia. Că ne-am ars rău de tot cu asemenea decizii. La Olimpia, şi nu numai, trebuie oameni competenţi nu “prieteni”.

De regulă, atunci când o echipă merge prost, după un şir de rezultate negative, se schimbă antrenorul. Uneori o asemenea decizie duce la rezultate pozitive. Dar nu întotdeauna. După cum se ştie, la Olimpia situaţia este explozivă, cu un conflict deschis, cu cuţitele pe masă, între preşedintele Karda şi antrenorul Selymesi. Iar cei mai mulţi sunt de părere că problemele Olimpiei au apărut odată cu acutizarea conflictului Karda – Selymesi, primul având rolul de “motor” al conflictului. Dacă aşa stau lucrurile, măsura trebuie să fie radicală. Ori tai răul de la rădăcină ori te laşi păgubaş. Oare care este sursa răului în acest caz ?

Dar ce te faci cu jucătorii? După cum sună informaţiile noastre jucătorii, nu toţi, s-au împărţit în bisericuţe şi, mai pe faţă, mai pe ascuns, susţin una din tabere. Iar rezultatele poziţionării lor se văd în teren. Joc slab, ba chiar foarte slab al unora, printre care şi cei cu vechi state de serviciu. Dar nu sunt ei cei mai vinovaţi. Ci cei care i-au atras în această capcană. Cine oare?

Pe de altă parte, soluţia propusă de “Voluntarii Olimpişti” nu pare viabilă. Într-un material postat pe facebook, suporterii Olimpiei cer demisia grabnică a întregii conduceri şi plecarea unor jucători care nu vor să lupte pentru culori şi desfiinţarea actualei forme de organizare şi preluarea echipei de către suporteri. “Olimpia nu începe cu niciunul dintre voi. Singurii veşnici la acest club au fost, sunt şi vor fi suporterii!”, se spune în mesaj. Iar mai departe se propune celor abilitaţi desfiinţarea actualei forme de organizare, înfiinţarea unui club condus de suporteri care să reprezinte cu adevărat numele de Olimpia.

Frumos, mobilizator! Dar lăsând la o parte aceste îndemnuri, propunerea pare a fi una utopică, greu de pus în practică în plină competiţie având în vedere că suporterilor le lipsesc mijloacele finaciare. Una peste alta soluţii sunt. Nu dăm nume pentru eventualele posturi care ar putea deveni vacante pentru a nu fi acuzaţi de partizanat. Dar aşteptăm din partea celor care au puterea să ia decizii rapide, în folosul Olimpiei. Pentru că, aşa cum spun suporterii “Olimpia nu începe cu niciunul dintre voi.”

Abonează-te acum Online!
  1. Mr Attila a spus: 18 septembrie 2017, ora 08:40

    Eu as incepe cu presedintele . Fara sponsori , nu ai bani . Fara bani , nu ai jucatori . Fara jucatori , nu faci performanta . Fara performanta , joci in judeteana sau stai dreaq acasa .
    Iar acest presedinte nu a adus 2 lei in club . Batranii au transmis o vorba care dainuie peste vecuri : pestele , de la cap se-npute !

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.