13.12.2019 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ioana Bran, Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Deficitul bugetar, mărul discordiei între partide.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cultura careiană la răscrucea dintre ani. (reluare) 04.00 Spectacol de gală de Ziua Naţională. 05.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Rodica Mereuţă. Titlul emisiunii: Vârstnici şi tineri împreună. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ioana Bran, Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Deficitul bugetar, mărul discordiei între partide.(reluare) 10.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Marta Cordea. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă invitat: Cristian Boloş. Titlul emisiunii: Despre bunătate şi dăruire. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cultura careiană la răscrucea dintre ani. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ioana Bran, Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Deficitul bugetar, mărul discordiei între partide.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tallian Cristian. Titlul emisiunii: Autismul virtual. 16.45 Istorie pierdută, istorie regăsită. 17.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 18.00 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct (reluare)

Oierii români speră într-un nou transport de ovine spre lumea arabă în septembrie

Scris de Ioan Aniţaş, 16 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Diferenţa de preţ de la 6 la 10 lei/kilogramul în viu intră în buzunarele intermediarilor

Crescătorul de ovine Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Oi Retezatul Haţeg din judeţul Hunedoara, spune că se pregăteşte pentru septembrie un nou transport de ovine din fermele româneşti către ţările arabe.

Oierul mai spune că preţul la mielul în viu este mai mare direct la exportator, 10 lei pe kilogramul în viu. „Aşteptăm pentru septembrie o altă şarjă de încărcări. Până acum e bine, preţul a stat destul de binişor, preţul vorbind la exportator, nu la cei care cumpără de la mine, de la altul. Chiar ieri discutam cu cineva care a încărcat săptămâna trecută, miel, dar direct la cel care a dus pe vas, la 10 lei kilogramul (în viu n.r.). Deci, e o diferenţă între 6 lei, 7 lei, 5 lei cât s-a luat mielul din câmp, de pe saivan, de pe la fermierii ăştia prăpădiţi şi ce a plătit cumpărătorul final. Repet, asta a fost acum pentru că s-au făcut încărcări pentru august, e Ramadanul la arabi, dar aşteptăm şi pe viitor. Şi eu sunt încă cu mieii pe saivan, sper să nu am o dezamăgire să se ducă preţul în cap şi să-i dăm la un preţ de nimic, deja trebuie daţi, şi am băgat o grămadă de furaje în ei şi muncă nu mai vorbim”, a declarat oierul Pavel Iovăneasă, pentru Satul hunedorean.

Recomandarea comisarului european Vytenis Andriukaitis Crescătorul de ovine a amintit şi de scandalul iscat la Bruxelles în jurul unui transport de 70.000 de ovine din fermele româneşti către ţările din Golful Persic. Comisarul european pentru sănătate şi siguranţa alimentaţiei, Vytenis Andriukaitis, l-a somat, în urmă cu aproximativ o lună, pe ministrul român alAgriculturii, Petre Daea, să suspende acest export din pricina temperaturilor ridicate din Golful Persic. Petre Daea a refuzat să stopeze exportul, cele 70.000 de ovine româneşti fiind îmbarcate pe vas în Portul Midia cu destinaţia Golful Persic.

„Sperăm că trece şi perioada de vară şi cu toate adresele, actele venite de la Bruxelles, depăşim perioada de caniculă şi nu o să stopăm exportul. Deşi, am văzut o reacţie foarte vehementă a conducerii ministerului (Ministerul Agriculturii n.r.) şi pentru asta mulţumim, nu potsă nu specific lucrul ăsta, orice ar fi nu putem opri exportul şi asta ar fi chiar foarte bine şi foarte indicat. Sperăm că nu apare ceva care să le schimbe ideile şi argumentele (celor din conducerea Ministerului Agriculturii n.r.)”, a adăugat oierul din Valea Dâljii, judeţul Hunedoara.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 16 august 2019, ora 12:34

    Speranta moare ultima….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.