Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare)01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 03.50 Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.45 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Popan. Titlul emisiunii: Carnea de struţ. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Vânătoarea între pasiune şi necesitate (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.15 La psiholog, Ioana Vladimirescu,invitat: Adriana Laszlo.Titlul emisiuni: Obiceiurile fericirii. 10.50 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.40 Teleshopping 12.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Kereskenyi Gabor,Adrian Albu, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Este afectat bugetul primăriei de revoluţia fiscală.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii:Monitorizarea lucrărilor agricole prin satelit. 15.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.45 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.35 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Universal Band. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat- Sebi Borlaştean. 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Oierii nu mai vor cercei galbeni în urechile oilor, vor bol ruminal

Scris de Ioan Aniţaş, 16 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Aproximativ 100 de fermieri crescători de ovine au dat curs invitatiei lansate de conducerea asociatiei

Aproximativ 100 de fermieri crescători de ovine au dat curs invitatiei lansate de conducerea asociatiei

Aproximativ 90.000 de ovine din judeţ sunt incluse în COP

Joi, 16 noiembrie, pe Platforma Agricolă din Satu Mare, a avut loc o întâlnire a crescătorilor de oi, membri ai asociaţiei OvimNord. Spre deosebire de alte convocări similare, de această dată participarea a fost peste aşteptări.

Aproximativ 100 de fermieri crescători de ovine au dat curs invitaţiei lansate de conducerea asociaţiei. Subiectul s-a dovedit a fi de interes maxim – prezentarea noutăţilor apărute în materie legislativă cu privire la condiţiile de obţinere a Sprijinului Cuplat în Zootehnie – SCZ, pentru anul 2018.

Despre noutăţile apărute în domeniul reglementărilor aplicabile începând cu anul 2018 le-au vorbit fermierilor inginerul Bohonyi Janos, coordonatorul de activităţi din cadrul Oficiului Judeţean de Selecţie – OJS Satu Mare, talonat de inginerul Tarfin Drăgan, respectiv doctorul veterinar Daniel Crişan, directorul asociaţiei.

Printre aspectele prezentate participanţilor la această întâlnire informală s-au numărat: Lucrările care se efectuează în cadrul Controlului Oficial al Producţiei – COP, pe parcursul unui an, de către personalul asociaţiei; Atribuţiile şi lucrările pe care trebuie să le efectueze fiecare proprietar de oi înscris în COP;

Stabilirea metodei de control care se va utiliza individual pentru fiecare proprietar (dacă până în anul 2017 inclusiv controlul se făcea de mai multe ori pentru a verifica producţia de lapte, iată că începând cu anul 2018 fermierii pot opta pentru controlul producţiei de carne, în sensul că se cântăreşte fiecare miel la fătare, după care măsurarea se repetă la mai multe intervale de timp);

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească fermierii şi ferma pentru a putea beneficia de SCZ; Întocmirea bazei de date pentru toate lucrările efectuate, inclusiv în sistem electronic; Importanţa colaborării proprietarilor de ovine, pe parcursul anului, cu angajaţii asociaţiei care-i reprezintă; Individualizarea suplimentară a efectivelor prin tatuare ş.a.

 

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 17 noiembrie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.