Image 1
Image 2

Ofertă bogată de legume şi fructe, dar cumpărători puţin în piaţa din municipiul Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cel de al doilea sfârşit de săptămână al lunii septembrie a fost unul îmbietor la mişcare, la destindere şi recreere. Cei care au preferat să renunţe la ieşirea în natură, au avut la îndemână o nouă destinaţie – piaţa/pieţele agroalimentare. Mereu, în vreme de toamnă, ofertele sunt bogate, iar nu de puţine ori, preţurile sunt accesibile.

Numai o simplă plimbare prin pieţe poate reprezenta o modalitate de relaxare, de deconectare.

Cum toamna mai ales este perioada în care gospodinele care preferă diversele conserve realizate acasă, cu utilizarea legumelor proaspete cultivate mai ales de grădinarii pasionaţi, doamnele nu stau locului. Cu siguranţă, acestea au făcut măcar un raid prin piaţă. Unele au făcut cumpărături, în vreme ce altele s-au documentat, în sensul ofertei, dar şi a preţurilor, pentru următoarea rundă de cumpărături.

Înainte de mijloc de septembrie, când recoltatul este în toi încă la mai toate legumele, cu oferte diverse de roşii, ardei, vinete, castraveţi, morcovi, cartofi şi multe altele necesare pentru gătit, dar numai bune de pus la păstrare, sub formă crudă sau în diversele conserve, am întreprins şi noi o vizită de documentare în Piaţa agroalimentară din municipiul Carei.

Vremea a fost frumoasă, îmbietoare la puţină mişcare în aer liber, înainte de sosirea iernii sau de impunerea unor restricţii ca urmare a creşterii în ultimele zile a îmbolnăvirilor cu noul virus Covid-19. Mulţi legumicultori şi-au pus speranţe că vor avea o zi bună de piaţă, în sensul înregistrării unor încasări, au etalat pe mese produsele scoase la vânzare şi au aşteptat potenţialii cumpărători. Oferta a fost bogată, numai că, abia spre orele prânzului s-a făcut remarcată o afluenţă mai mare de cumpărători în piaţă.

Iată oferta sfârşitului de săptămână şi preţurile principalelor produse din Piaţa agroalimentară a municipiului Carei: varză albă 3 -4 lei kilogramul; cartofi de la 80 de bani la 2 lei kilogramul în funcţie de mărime şi calitate; vinete 2 – 3 lei kilogramul; fasole verde – păstăi 8 – 10 lei kilogramul; boabe de fasole pentru zacuscă 10 – 12 lei litrul;  roşii 2,5 – 4 lei kilograul, în sensibilă creştere; ardei gras, gogoşari şi kapia între 3  şi 5 lei kilogramul; ceapă galbenă uscată 2 – 3 lei kilogramul; zarzavaturi în amestec – morcov, pătrunjel, gulie – 3 – 5 lei legătura; gulii 2 -5 lei bucata; ţelină 2 – 4 lei bucata; sfeclă roşie 2 – 2,5 lei kilogramul; condimente verzi – frunze de pătrunjel, ţelină, mărar – un leu legătura; hrean 15 – 18 lei kilogramul; mere 3 – 4 lei kilogramul; pere 4 – 5 lei kilogramul; pepene verde/ lubeniţă 1,5 – 2 lei kilogramul; lubeniţe pentru acritură 2,5 – 4 lei kilogramul; pepene galben 3 – 4 lei kilogramul; struguri 5 – 8 lei kilogramul; piersici 4 – 6 lei kilogramul; mălai pentru fript/fiert – un leu bucata.

6 comentarii

  1. @Babacule !, M-ai facut sa zambesc prima data in ziua de azi pt. care iti multumesc. Din cate constat in ziua de azi, in romanica, majoritatea oamenilor de rand cinstiti si onesti sunt efectiv jefuiti in mod absolut LEGAL de niste “baieti destepti ” care sunt convinsi ca desfasoara o munca cinstita pt. salariile nesimtite pe care le iau !!!.
    Exemplu : prezentat in Ziarul Financiar
    “Un medic dentist poate câştiga lunar între 2.000 şi 5.000 euro net, în funcţie de specializarea sa, salariul acestuia fiind calculat ca un procent din încasările de la pacienţi pentru intervenţiile stomatologice. …”
    Pana cand oarecum nu este reglementat valoarea interventiei si pana cand nu exista cabinete stomatologice de stat ca si concurenta la cele particulare, medicii de la particulare pot cere cat le taie capul doar ca sa primeasca cat mai mult. Dar oare este si moral ca unuia care munceste pt. salariul minim (net in mana 1380 lei ) sa-i ceri pt. plombatul unui dinte 100 lei ?…., sau acestia sunt condamnati la suferinta spre ghinionul lor ca nu castiga si ei cel putin 1000 euroi. Cat despre jefuirea populatiei prin munca evident cinstita si LEGALA a celor de la Elctrica si Romgaz ( companii energetice de stat) cu acolitii privati ai acestora cred ca o sa va convingeti in curand !.

  2. Nu cu preturile este problema ci cu salariile majoritatii romanilor…. care se afla la nivelul saraciei si nu din vina lor !.@Babacul este o exceptie, care face parte din categoria specialilor nerusinati lipsite de empatie si bun simt. La acestia banii nu conteaza, au destui pana cand majoritatea populatiei nu le pune capat !.

  3. Pentru mine este o adevarata placere sa merg prin pietele satmarene si sa cumpar produse sanatoase si proaspete. Am invatat deja sa fac deosebire intre smecheri si oameni de buna credinta. Nu ma uit la pret si nici nu ma tocmesc cu vinzatorul, important este sa ai la indemina produse de calitate.

Lasă un răspuns

Connect with