17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Obligativitatea învăţământului profesional pentru elevii cu medii sub 5 este criticată

Scris de Vasile Nechita, 09 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Obligarea elevilor cu medii de admitere sub 5 să meargă la învăţământul profesional, prin limitarea accesului lor la liceu, “are un efect negativ asupra a ceea ce a făcut mediul privat până acum în învăţământul profesional şi asupra percepţiei populaţiei vis a vis de învăţământul profesional şi dual”, a declarat pentru Edupedu.ro Anca Hociotă, manager pe învăţământ profesional la Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România).

Ministerul Educaţiei a decis să introducă, pentru elevii care anul acesta susţin Evaluarea Naţională la finalul gimnaziului, limita mediei de 5 pentru a intra la liceu. Elevii cu medii de admitere sub 5 vor merge obligatoriu în învăţământul profesional.

Contactată de Edupedu.ro, Anca Hociotă, manager pe învăţământ profesional la Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), este de părere ca şcoala profesională să fie alegerea elevului, nu a unui computer.

“Prin această măsură, eforturile devin inutile. Se face o clasificare a sistemului de învăţământ – şcoala profesională devine inferioară liceului. Adică dacă nu eşti destul de deştept să iei nota 5, atunci eşti suficient pentru o şcoală profesională. Nu contează înclinaţiile, potenţialul şi pasiunile elevului, ci nota de la evaluarea naţională. Un efect pozitiv îl reprezintă într-adevăr creşterea numărului de elevi care s-ar îndrepta spre învăţământul profesional, însă considerăm că reputaţia învăţământului profesional este mai importantă decât cantitatea“, a precizat Hociotă.

Abonează-te acum Online!
  1. y a spus: 10 septembrie 2019, ora 12:12

    Pur şi simplu este o tâmpenie. Cine a inventat acest ordin este un cretin. Problema este că astfel de pafarişti au suprapopulat toate instituţiile ţării şi iau astfel de hotărâri aiurea dar cu efecte devastatoare. În loc să se ocupe de reforma adevărată în învăţământ ascund mizeria sub preş. Ruşine. Este pur şi simplu discriminare şi trebuie tratat ca atare. Trebuie atacat în justiţie şi cel care a inventat ordinul tras personal la răspundere.

  2. Dac Bulibas a spus: 10 septembrie 2019, ora 10:41

    Si in acest caz cu obligativitatea se incala dreptul la libera alegere garantata in Carta drepturilor fundamentale a Drepturilor omului !.. Acesti ministri odiosi si oribili ori sunt stalinisti ori sunt nebuni si ar trebui tratati de medici specialisti . Intr-un stat democratic asemenea indivizi periculosi care atenteaza in mod regulat la drepturile si libertatile omului nu ar avea ce cauta in functii de decizie.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.