Oar: 21 de cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina prinşi înainte să treacă ilegal în Ungaria | Informaţia Zilei

Oar: 21 de cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina prinşi înainte să treacă ilegal în Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat douăzeci şi unu de cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În data de 27 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 00.20, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au depistat la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, pe direcţia localităţii Oar, jud. Satu Mare, un grup de douăzeci şi unu de cetăţeni străini. Aceştia se deplasau pe jos încercând să treacă fraudulos frontiera din România în ţara vecină. Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul S.T.P.F. Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

Cu ocazia primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouăsprezece bărbaţi, o femeie şi un minor, cetăţeni din Egipt, Siria şi Palestina, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani. La cercetări persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cele 21 de persoane din Egipt, Siria şi Palestina au fost evaluate din punct de vedere medical de către lucrătorii DSP Satu Mare. Ulterior, cetăţenii vor fi predaţi de către poliţiştii de frontieră lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Satu Mare, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517