00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Oana Pellea şi Mircea Rusu revin pe scena ARCUB cu „Frumos e în septembrie la Veneţia”

Scris de Vasile Andreica, 09 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Oana Pellea şi Mircea Rusu revin pe scena ARCUB în comedia romantică „Frumos e în septembrie la Veneţia”, după Teodor Mazilu, în regia Marianei Cămărăşan, în premieră, pe 18 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

După succesul spectacolului „Idolul şi Ion Anapoda” din stagiunea de teatru organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB, actriţa Oana Pellea revine pe scena centrului cultural din strada Lipscani.

„O neaşteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obişnuiţi să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate şi nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul şi frumuseţea. Această parabolă teatrală îi aduce împreună pe scena ARCUB pe îndrăgiţii actori Oana Pellea şi Mircea Rusu”, notează cei de la ARCUB.

Cunoscută pentru spectacole precum „Amalia respiră adânc” (Teatrul ACT), „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, „N(aum)” (Teatrul Metropolis), „Cinci ore cu Mario” (UNTEATRU) şi „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” (Teatrul Odeon), regizoarea Mariana Cămărăşan montează în 2019, pe scena ARCUB, o adaptare a unei piese scrise de dramaturgul Teodor Mazilu. Scenografia este semnată de Vladimir Turturica, iar light design-ul, de Ştefan Vasilescu.

„Îndrăgostiţi de însuşi faptul de a fi îndrăgostiţi, milioane de oameni visează Veneţia. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos. În mirajul romantismului absolut, o femeie şi un bărbat se redescoperă, aşa cum nu şi-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis şi dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viaţă atunci când … atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătăţii?”, întreabă regizoarea Mariana Cămărăşan.

„Privilegiul de a trăi în preajma lui Mazilu a fost un privilegiu de combatant: cotidianul lui era acela al unui participant la o cruciadă de fiecare clipă împotriva confortului intelectual, certitudinilor, clişeelor. Aveam impresia că inteligenţa lui începe acolo unde a noastră obosea, dizlocându-ne cu flacăra ei rece şi salutară din cotloanele amăgirilor – în primul rând de sine. A trăit într-o neîncetată exigenţă faţă de sine, în refuzul (sau neputinţa?) compromisurilor. Şi cum spunea unul din personajele lui: «Cine nu iubeşte compromisurile, nu iubeşte viaţa.» Dar e vorba de o cu totul altă viaţă decât cea care a fost, scurtă şi mistuitoare, viaţa lui Teodor Mazilu”, explică Ioana Mazilu, fiica dramaturgului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.