Image 1
Image 2

Oamenii de afaceri turci sunt interesaţi de proiecte comune cu cei din România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Proiectele mari sunt soluţia de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, iar parteneriatul cu Turcia este unul capabil să genereze succes într-o economie globalizată şi în criză, a spus, marţi, Sorin Dimitriu, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, în deschiderea Forumului România – Turcia pentru Investiţii şi Comerţ, conform capital.ro.

 

”Un proiect important care face România atractivă este şi atragerea fondurilor europene pe Strategia Dunării, dar nu numai. Este un moment important pentru atragerea investiţiilor străine în România, atât din Turcia, cât şi din China. Conform unor analize internaţionale, China s-ar putea confrunta cu o criză economică puternică, ceea ce va duce la relocarea unor companii mari în ţări din Uniunea Europeană, precum România, Bulgaria sau Ungaria. De aceea, trebuie să dăm dovadă de abilitate pentru a atrage aceste investiţii, dar şi să creăm un cadru fiscal predictibil”, a spus Sorin Dimitriu, citat de Agerpres.

Forumul România – Turcia pentru Investiţii şi Comerţ a adus la Bucureşti peste 250 de oameni de afaceri. Principalele domenii de activitate ale firmelor participante sunt producţia, comerţul cu hârtie, ambalaje, materiale plastice, piese de schimb, material de construcţii, maşini, confecţii textile, încălţăminte, consultanţă în afaceri.

”La sfârşitul anului 2011, volumul de schimburi comerciale bilaterale între Turcia şi România s-a ridicat la şapte miliarde de dolari şi sperăm că acest nivel va fi menţinut şi în anul 2012. Până în prezent, am dus la capăt o serie de proiecte mari şi dorim ca şi în viitor să avem o colaborare cel puţin la fel de eficientă”, a spus ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Ömür Şölendil, potrivit aceleaiși suurse.

Înn Romania erau înregistrate, la finele lunii mai, anul acesta, 12.900 de societăţi comerciale cu capital turc, valoarea capitalului subscris fiind de 406,5 milioane de euro.

”Turcia este cel mai mare partener comercial al României în afara Uniunii Europene. În prezent, peste 6.000 de oameni de afaceri turci operează în România, într-o arie largă de sectoare, cum ar fi domeniul bancar, construcţii, producţie de bunuri de consum, sănătate, învăţământ şi media”, a spus Ahmet Cider, preşedintele TUSKON (Confederaţia Oamenilor de Afaceri şi Industriaşilor din Turcia). Potrivit acestuia, valoarea totală a investiţiilor turce în România, inclusiv cele care vin prin terţe ţări, este estimată la peste cinci miliarde de dolari, dar ar putea ajunge la zece miliarde de dolari în viitorul apropiat prin colaborarea unor proiecte deja schiţate. ”Suntem atraşi de sectorul agricol şi agroalimentar, dar şi de accesarea fondurilor europene în diverse proiecte”, a adăugat Cider. Cu acest prilej, a fost semnat şi un Acord de Cooperare între CCIR şi TUSKON prin care cele două instituţii se angajează să faciliteze dezvoltarea relaţiilor economice turco-române.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with