14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

O treime din pateuri nu au specificate valorile energetice!

Scris de Mihaela Ghiţă, 11 octombrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Studiu: o treime din pateuri nu au specificate valorile energetice!

Studiu: o treime din pateuri nu au specificate valorile energetice!

Mai bine de o treime din tipurile de pateu analizate într-un studiu efectuat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor nu aveau specificate informaţii cu privire la valorile energetice.În cadrul cercetării au fost analizate 46 de tipuri de pateu, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de către reprezentanţiii asociaţiei din supermarket-urile de pe teritoriul ţării, în perioada iulie – august 2013.

Analiza etichetelor de pe cutiile cu pateu arată că 6.52% dintre produse nu conţin niciun E, 19.56% au un conţinut de 2 E-uri, 13.04% conţin 6 E-uri, iar 8.69 conţin 9 E-uri. Rezultatul studiului arată că numărul e E-uri variază între 0 şi 10.

Deficienţe s-au constatat şi în privinţa informaţiilor cu privire la valorile energetice(kcal/100gr). S-a constatat că 30.43% dintre produsele studiate nu au specificate aceste informaţii, iar la cele care au menţionat, acestea variază între:125 – 321.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţa românească, derulat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.