Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Iacob Izvorean, Daniel Frei, Răzvan Blaga. Titlul emisiunii: Asociaţie versus cooperativă. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Dumitru Pop, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Începe desecretizarea protocoalelor? (reluare) 02.30 Portret de artist – leontina Dorca 03.00 Cultură 04.00 Concert Alina Manole 04.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Fazekas Jozsef. Titlul emisiunii: Fermierii din Halmeu. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Iacob Izvorean, Daniel Frei, Răzvan Blaga. Titlul emisiunii: Asociaţie versus cooperativă. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Educaţie ecologică, Cristina Bursuc invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Cometiţia cel mai tare lareciclare. 10.00 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Cu fericirea...la psiholog. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Radu Hutton. Titlul emisiunii: Pregătiri de Paşte în parohiile greco-catolice din Ciuperceni şi Dumbrava. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Dumitru Pop, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Începe desecretizarea protocoalelor? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Petre Doroş. Titlul emisiunii: Tineri din Bocicău revin la agricultură. 14.40 Teleshopping 15.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 16.10 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dumitru Costin,Florin Jianu. Titlul emisiunii:Creative-start – start creativităţii în Satu Mare. 17.10 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Muresan. 18.30 Concert vocal-simfonic extraordinar dedicat centenarului Marii Uniri (in direct) 19.30 Ştiri 21.30 Cultură 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

O situaţie aproape imposibilă

Scris de Dumitru Păcuraru, 04 iulie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Fără să fie evenimente în adevăratul sens la cuvântului, situaţiile critice se desfăşoară cu o rapiditate nefirească pe scena politică. Se trece de la un subiect la altul, în funcţie de declaraţiile cel mai senzaţionale pe care reuşesc să le debiteze liderii partidelor sau politicieni de ocazie. Termenul de valabilitate a majorităţii declaraţiilor a scăzut la 24 sau 48 de ore. Altfel spus, oamenii vorbesc doar ca să fie în centrul atenţiei.

Este adevărat că uneori declaraţiile au un sens. Să dăm un exemplu. În urmă cu câteva zile Liviu Dragnea afirma că preşedintele Iohannis s-a implicat în negocierile dintre PNL şi UNPR. Lucrurile păreau foarte grave, dar a doua zi liderul PSD spunea că a aflat de la un senator care a auzit de la altcineva că Gabriel Oprea i-ar fi spus cuiva că a fost chemat la Cotroceni, împreună cu Valeriu Steriu, să discute problema fuziunii dintre cele două partide. Preşedinţia a emis un comunicat în care arăta că nu este adevărat, Valeriu Steriu a negat, iar Gabriel Oprea, de asemenea, a negat. Fostul preşedinte al UNPR a mers şi mai departe. El a anunţat, să zicem scârbit, că se retrage cu totul din politică. Liviu Dragnea poate triumfa. Două zile declaraţia sa a făcut furori. Dar aceasta poate fi numită politică la vârf? Pe asemenea “valori” se construieşte politica din România.

Alina Gorghiu merge în aceeaşi direcţie, cu  declaraţii care nu duc nicăieri sau crează haos. Ea se face vinovată de eşecul negocierii cu UNPR. Fără nicio logică politică, total inadecvat, copreşedinta PNL a anunţat că PNL va fuziona cu UNPR. Adversarii, luaţi prin surpridere, au luat contramăsuri şi în câteva zile UNPR a rămas fără grup parlamentar la Senat şi cu o grămadă de deputaţi trecuţi la PSD. Practic, declaraţia ei a dus la disoluţia UNPR. Asta şi-a dorit sau pur şi simplu a luat-o gura pe dinainte? Am mai putea adăuga exemple, toate în aceeaşi notă de neseriozitate.

Cu astfel de politicieni ne îndreptăm spre un moment de răscruce. Alegerile parlamentare din toamnă vor fi sau nu vor fi încununarea unei victorii simbolice în fruntea statului a unui preşedinte de etnie germană. După votul masiv în favoarea unui preşedinte care promitea să fie altfel, nu va veni şi un guvern cu care să fie în consens, nu se poate vorbi despre o schimbare la faţă a României. Experimentul USL a eşuat. Crin Antonescu a demonstrat la timpul potrivit că PSD nu este suficient de reformat pentru a putea conduce România în direcţia europeană. Cu preţul distrugerii carierei proprii, Crin Antonescu a spart USL, văzând în respectiva alianţă un real pericol pentru democraţie şi o reală restructurare economică. Dar PSD nu este partidul care pierde războiul după pierderea unei bătălii. Se simte în structura profundă a acestei formaţiuni politice că poartă gena comunismului. Practic, PSD şi preşedintele Iohannis sunt incompatibili. Atacurile lui Victor Ponta la adresa lui Klaus Iohannis, apoi preluarea ştafetei de către Liviu Dragnea, arată că adevărata bătălie electorală pentru parlamentare nu se va da între PSD şi PNL, ci între PSD şi preşedinte. Bătălia în sine nu crează o situaţie imposibilă. Imposibilă va fi o guvernare PSD care va trebui să colaboreze cu preşedintele Iohannis.

      

Abonează-te acum Online!