Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Eva Laczko, Mihai Toth, Csaba Laposi, titlul emisiunii: Concert memorial Elvis Presley la Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Aurelia Fedorca, Romeo Nicoară, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Ce se alege din programul de guvernare PSD? (reluare) 02.33 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Iepurii mai profitabili decât vacile? 03.35 Street music festival 04.25 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Concursul Viaţă pentru mediu la final 04.56 Performanţe fără recompense 05.25 Fior di Szatmar 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Eva Laczko, Mihai Toth, Csaba Laposi, titlul emisiunii: Concert memorial Elvis Presley la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.43 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 10.26 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ, titlul emisiunii: Cum învingem deznădejdea? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Aurelia Fedorca, Romeo Nicoară, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Ce se alege din programul de guvernare PSD? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 14.09 Teleshopping 14.25 Sport, meci de fotbal FC Olimpia- ASU Poli Timişoara 16.05 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Promovarea transporturilor alternative nepoluante 16.37 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Marinello Norbeto 17.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 18.40 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Părăsirea timpurie a şcolii, cauze şi soluţii 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Florile între pasiune şi afacere 22.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 23.30 Ştiri

O situaţie aproape imposibilă

Scris de Dumitru Păcuraru, 04 iulie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Fără să fie evenimente în adevăratul sens la cuvântului, situaţiile critice se desfăşoară cu o rapiditate nefirească pe scena politică. Se trece de la un subiect la altul, în funcţie de declaraţiile cel mai senzaţionale pe care reuşesc să le debiteze liderii partidelor sau politicieni de ocazie. Termenul de valabilitate a majorităţii declaraţiilor a scăzut la 24 sau 48 de ore. Altfel spus, oamenii vorbesc doar ca să fie în centrul atenţiei.

Este adevărat că uneori declaraţiile au un sens. Să dăm un exemplu. În urmă cu câteva zile Liviu Dragnea afirma că preşedintele Iohannis s-a implicat în negocierile dintre PNL şi UNPR. Lucrurile păreau foarte grave, dar a doua zi liderul PSD spunea că a aflat de la un senator care a auzit de la altcineva că Gabriel Oprea i-ar fi spus cuiva că a fost chemat la Cotroceni, împreună cu Valeriu Steriu, să discute problema fuziunii dintre cele două partide. Preşedinţia a emis un comunicat în care arăta că nu este adevărat, Valeriu Steriu a negat, iar Gabriel Oprea, de asemenea, a negat. Fostul preşedinte al UNPR a mers şi mai departe. El a anunţat, să zicem scârbit, că se retrage cu totul din politică. Liviu Dragnea poate triumfa. Două zile declaraţia sa a făcut furori. Dar aceasta poate fi numită politică la vârf? Pe asemenea “valori” se construieşte politica din România.

Alina Gorghiu merge în aceeaşi direcţie, cu  declaraţii care nu duc nicăieri sau crează haos. Ea se face vinovată de eşecul negocierii cu UNPR. Fără nicio logică politică, total inadecvat, copreşedinta PNL a anunţat că PNL va fuziona cu UNPR. Adversarii, luaţi prin surpridere, au luat contramăsuri şi în câteva zile UNPR a rămas fără grup parlamentar la Senat şi cu o grămadă de deputaţi trecuţi la PSD. Practic, declaraţia ei a dus la disoluţia UNPR. Asta şi-a dorit sau pur şi simplu a luat-o gura pe dinainte? Am mai putea adăuga exemple, toate în aceeaşi notă de neseriozitate.

Cu astfel de politicieni ne îndreptăm spre un moment de răscruce. Alegerile parlamentare din toamnă vor fi sau nu vor fi încununarea unei victorii simbolice în fruntea statului a unui preşedinte de etnie germană. După votul masiv în favoarea unui preşedinte care promitea să fie altfel, nu va veni şi un guvern cu care să fie în consens, nu se poate vorbi despre o schimbare la faţă a României. Experimentul USL a eşuat. Crin Antonescu a demonstrat la timpul potrivit că PSD nu este suficient de reformat pentru a putea conduce România în direcţia europeană. Cu preţul distrugerii carierei proprii, Crin Antonescu a spart USL, văzând în respectiva alianţă un real pericol pentru democraţie şi o reală restructurare economică. Dar PSD nu este partidul care pierde războiul după pierderea unei bătălii. Se simte în structura profundă a acestei formaţiuni politice că poartă gena comunismului. Practic, PSD şi preşedintele Iohannis sunt incompatibili. Atacurile lui Victor Ponta la adresa lui Klaus Iohannis, apoi preluarea ştafetei de către Liviu Dragnea, arată că adevărata bătălie electorală pentru parlamentare nu se va da între PSD şi PNL, ci între PSD şi preşedinte. Bătălia în sine nu crează o situaţie imposibilă. Imposibilă va fi o guvernare PSD care va trebui să colaboreze cu preşedintele Iohannis.

      

Abonează-te acum Online!
Baby Trend