21.02.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 01.40 Cultură – Concert dedicat Centenarului Mari Unirii. 03.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Giura Ioan. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Dragoş. Titlul emisiunii: Pesta Porcină Africană şi soarta vânatului în judeţul Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sanatate frumusete stil 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela. Titlul emisiunii: Viaţa Greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Gabriel Zetea, Adrian Albu, Ciprian Ardelean. Titlul emisiuni: Iohannis a făcut o analiză populistă a bugetului populist.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Popa Ovidiu Adrian. Titlul emisiuni: Popa Ovidiu Adrian – raport la 1.640 zile. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Acoperiţii versus descoperiţii din administraţia publică. 17.20 Cultură – Hoinar prin Satu Mare 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiunii: Semnele îmbătrânirii pielii. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dana Criste, Gheorghe Cormoş. Titlul emisiunii: Poezia sătmăreană în contextul globalizării.

O problemă veşnic nerezolvată: laptele şi cornul pentru elevi

Scris de Ioan Aniţaş, 29 iulie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cornul si laptele distribuit copiilorVineri, 27 iulie, consilierii judeţeni au participat la şedinţa extraordinară, care a avut doar un punct pe ordinea de zi. Proiectul de hotărâre supus dezbaterii şi apoi adoptării se referă la aprobarea listei produselor care se vor distribui în cadrul „Programului pentru şcoli al României în perioada 2017 – 2023”, la nivelul judeţului Satu Mare, în anul şcolar 2018 – 2019 şi măsurile educative aferente. În anii anteriori, licitaţiile nu au fost câştigate de firme din Satu Mare.

În anul şcolar 2018 – 2019, preşcolarii şi elevii sătmăreni vor avea în acest program mere, lapte UHT, respectiv produse de panificaţie. Se propune asigurarea a 3 porţii de corn care vor fi însoţite de lapte şi 2 porţii de biscuiţi pentru porţiile de fructe.

Vicepreşedintele Ioan Rus a promis că până la mijlocul săptămânii viitoare cererea de oferte o să fie găsită pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP.

Dacă aceste diligenţe sunt făcute, rămâne de văzut ce oferte şi de unde vor veni pentru asigurarea produselor incluse în program. În anii anteriori, licitaţia au câştigat-o firme de te miri unde, cele din Satu Mare n- au ajunsă să devină furnizori. Nu de puţine ori, o serie de şcoli au semnalat faptul că produsele de panificaţie, fiind vorba despre cornuri, erau tari de-ţi rupeai dinţii în ele, iar laptele şi/sau produsele lactate erau alterate sau pe cale de a fi alterate. Există oare interese ca aceste produse destinate copiilor să fie distribuite de anume firme din ţară? Cu siguranţă un furnizor local nu şi- ar permite să livreze produse vechi sau chiar pe cale de a fi alterate, punând în pericol sănătatea consumatorilor – preşcolari şi elevi.

Contractul de furnizare va fi încheiat pe o durată de 1 an, în baza unei licitaţii care se va desfăşura pentru fiecare produs, respectiv fructe, lapte şi produse de panificaţie. Judeţul a fost împărţit în 4 zone – Satu Mare, Carei, Oaş şi Tăşnad, iar pe fiecare zonă se vor întocmi 3 contracte. Procedura de achiziţie va fi începută în data de 31 iulie.

Abonează-te acum Online!
  1. mipudeco a spus: 01 august 2018, ora 13:31

    Sincer, cine poate manca zilnic asa ceva? Ti se acreste pana si de cel mai dulce lapte. Cine a ghicit treaba asta trebuie indopat cu corn sec si lapte acrit pana o sa se sature sa mai propuna astfel de lucruri. O banana pe saptamana ar fi de ajuns. In alta saptamana, un alt fruct: mar, portocala, para. O data pe saptamana si nu mai mult!

  2. comentator a spus: 29 iulie 2018, ora 10:27

    La ce calitate are mai bine s-ar renunţa de tot. În afară de copii săraci nimeni nu-i mănâncă. Este risipă curată. Majoritatea ajunge la găini şi porci. Altceva ar fi dacă ar fi de calitate dar nu este nici de departe.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.