17.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Ioan Leitner, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: PNL şi USR susţin protestele spontane fără autorizaţie.(reluare) 02.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni: Începuturile Miliţiei Judeţene Satu Mare. 04.00 Cultură – 10x10 Născut în România 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitat: Alfatter Tamas. Titlul emisiunii: Vor fi suficienţi bani pentru curăţirea drumurilor la iarnă? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Ioan Leitner, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: PNL şi USR susţin protestele spontane fără autorizaţie.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – 10x10 Născut în România 15.00 Teleshopping 15.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni: Relaţia miliţiei cu judeţeana de partid. 16.00 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitaţi: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Se înscrie istorie in bocul sătmărean. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal.

O problemă veşnic nerezolvată: laptele şi cornul pentru elevi

Scris de Ioan Aniţaş, 29 iulie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cornul si laptele distribuit copiilorVineri, 27 iulie, consilierii judeţeni au participat la şedinţa extraordinară, care a avut doar un punct pe ordinea de zi. Proiectul de hotărâre supus dezbaterii şi apoi adoptării se referă la aprobarea listei produselor care se vor distribui în cadrul „Programului pentru şcoli al României în perioada 2017 – 2023”, la nivelul judeţului Satu Mare, în anul şcolar 2018 – 2019 şi măsurile educative aferente. În anii anteriori, licitaţiile nu au fost câştigate de firme din Satu Mare.

În anul şcolar 2018 – 2019, preşcolarii şi elevii sătmăreni vor avea în acest program mere, lapte UHT, respectiv produse de panificaţie. Se propune asigurarea a 3 porţii de corn care vor fi însoţite de lapte şi 2 porţii de biscuiţi pentru porţiile de fructe.

Vicepreşedintele Ioan Rus a promis că până la mijlocul săptămânii viitoare cererea de oferte o să fie găsită pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP.

Dacă aceste diligenţe sunt făcute, rămâne de văzut ce oferte şi de unde vor veni pentru asigurarea produselor incluse în program. În anii anteriori, licitaţia au câştigat-o firme de te miri unde, cele din Satu Mare n- au ajunsă să devină furnizori. Nu de puţine ori, o serie de şcoli au semnalat faptul că produsele de panificaţie, fiind vorba despre cornuri, erau tari de-ţi rupeai dinţii în ele, iar laptele şi/sau produsele lactate erau alterate sau pe cale de a fi alterate. Există oare interese ca aceste produse destinate copiilor să fie distribuite de anume firme din ţară? Cu siguranţă un furnizor local nu şi- ar permite să livreze produse vechi sau chiar pe cale de a fi alterate, punând în pericol sănătatea consumatorilor – preşcolari şi elevi.

Contractul de furnizare va fi încheiat pe o durată de 1 an, în baza unei licitaţii care se va desfăşura pentru fiecare produs, respectiv fructe, lapte şi produse de panificaţie. Judeţul a fost împărţit în 4 zone – Satu Mare, Carei, Oaş şi Tăşnad, iar pe fiecare zonă se vor întocmi 3 contracte. Procedura de achiziţie va fi începută în data de 31 iulie.

Abonează-te acum Online!
  1. mipudeco a spus: 01 august 2018, ora 13:31

    Sincer, cine poate manca zilnic asa ceva? Ti se acreste pana si de cel mai dulce lapte. Cine a ghicit treaba asta trebuie indopat cu corn sec si lapte acrit pana o sa se sature sa mai propuna astfel de lucruri. O banana pe saptamana ar fi de ajuns. In alta saptamana, un alt fruct: mar, portocala, para. O data pe saptamana si nu mai mult!

  2. comentator a spus: 29 iulie 2018, ora 10:27

    La ce calitate are mai bine s-ar renunţa de tot. În afară de copii săraci nimeni nu-i mănâncă. Este risipă curată. Majoritatea ajunge la găini şi porci. Altceva ar fi dacă ar fi de calitate dar nu este nici de departe.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.