„O plimbare prin oraşul Satu Mare de odinioară”, cu istoricul Viorel Câmpean

Scris de Mihai Sălceanu, 03 martie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Viorel Campean cu elevi de la Scoala Moisil

Joi, 2 martie, dr. Viorel Câmpean de la Biblioteca Judeţeană Satu Mare a onorat invitaţia doamnei profesoare de învăţământ primar Gabriela Mihalca, prezentând elevilor clasei a II-a A de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” din Satu Mare, pe care îi îndrumă cu mult suflet şi pricepere, o expunere intitulată „O plimbare prin oraşul Satu Mare de odinioară”.

Prezentarea, realizată în format PowerPoint, a avut darul de a înfăţişa imagini mai puţin cunoscute cu oraşul de pe malul Someşului, în diverse perioade istorice. Subiectul abordat s-a dovedit a fi captivant pentru micii aspiranţi, torentul de întrebări de la sfârşitul prezentării fiind mărturie pentru afirmaţia noastră.

Putem spune că au fost puse bazele unei colaborări trainice, elevii exprimându-şi dorinţa ca astfel de evenimente să se repete.

S-a dovedit că săptămâna „Şcoala altfel”, poate stârni interesul copiilor şi prin înfăţişarea imaginilor de odinioară ale oraşului lor. De remarcat că mulţi dintre elevi au sesizat din episoadele fotografice înfăţişate, liniştea şi pacea din alte vremuri, precum şi natura care înconjura zidurile care adăposteau oamenii acelor vremuri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517