O pensionară se întreabă dacă mai e sau nu obligatorie purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun | Informaţia Zilei

O pensionară se întreabă dacă mai e sau nu obligatorie purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun

Scris de Ioana Vladimirescu, 19 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O pensionară se întreabă dacă mai e sau nu obligatorie purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun

Corina O., o cititoare a ziarului nostru, pensionară din cartierul 14 Mai, ne-a contactat vineri la redacţie pentru a face următoarea sesizare: „Cred că e necesar să ştim dacă mai e obligatoriu sau nu să purtăm masca de protecţie când călătorim cu mijloacele de transport în comun. Asta pentru că eu circul cu autobuzul nr. 2, cu 12 sau cu 16, şi constat că marea majoritate a călătorilor nu au mască. Chiar mă întrebam dacă şoferul de pe autobuz nu are cumva obligaţia de a le spune oamenilor când urcă să îşi pună masca. În fine, aş dori să trag un semnal de alarmă pentru că nu mi se pare normal ce se petrece. Vedem, citim şi noi, ne uităm la ştiri, creşte numărul celor infectaţi.

Mulţi dintre noi, cei de peste 65 de ani, chiar ne facem griji pentru că nu vrem să murim din cauză că ne îmbolnăvim poate de la alţii care chiar prin faptul că nu poartă mască ne expune pericolului de a ne infecta. La fel e şi în magazine, în unele nici măcar vânzătoarele nu au o mască de protecţie…”.

Abonează-te acum Online!
 1. P.A.R.I.S a spus: 21 iunie 2020, ora 16:19

  Smekeri = Gunoie daca politia doarme in tinuta .Tara lui Papura Voda .Inconstienti

 2. Dac Bulibas a spus: 21 iunie 2020, ora 09:55

  Barurile, terasele, cafenelele ar trebui iar inchise deoarece necivilizatii au luat-o iar razna fara sa mai tina cont de indrumarile specialistilor.

 3. Dac Bulibas a spus: 21 iunie 2020, ora 09:52

  In spatiile inchise si in mijloacele de transport in comun din cate stiu trebuie obligatoriu purtat masca de protectie !!!. Numai ca smecherii
  din care este plin romanica ocolesc aceasta obligatiune mai ales pt ca nu sunt drastic amendati !. Pe perioada starii de alerta a pandemiei ar trebui drastic amendati acesti smecheri care se expun si infecteaza si pe altii ca altfel nu vom scapa in curand de aceasta pandemie din cauza smecherilor iresponsabili. Chiar si politaii sunt sursa de raspandire a coronavirusului deoarece atunci cand opresc soferii la control acestia nu poarta masca, nu respecta distanta sociala/sanitara fata de soferi, nu poarta manusi de unica folosinta cand manipuleaza actele soferilor si inainte de a prelua actele soferilor nu se dezinfecteaza pe maini !. In aceste conditii actele solicitate ar trebui sa fie prezentate prin parbrizul masinii fara ca politaiul sa ajunga in contact cu ele !. In magazine si hypermarketuri trebuie purtat masca obligatoriu !!!. Fara masca asezat corect pe fata nu ar trebui lasat nimeni sa intre iar in lipsa sau daca nu poarta corespunzator atunci trebe neaparat sanctionat !. Asa este intr-o societate civilizata si responsabila nu ca in romanica….

 4. y a spus: 20 iunie 2020, ora 08:47

  Stimată doamnă Corina O.!
  Ce spuneţi am constatat şi eu. În magazine culmea cei care nu poartă mască sunt minoritarii bronzaţi naturali. Fără nici o jenă se bagă peste tine cu bagajul de puradei după ele şi dacă spui ceva rişti să incasezi un scandal gratuit.
  Dar ar mai fi o problemă. 99% din cei care poartă mască poartă aceeaşi mască de cel puţin o lună! Ţinut în condiţii îndoielnice în fundul poşetei sau în buzunar şi scos la purtare pe perioada cumpărăturii. Nu că nu te protejează dar mai mult te poate îmbolnăvi. Interesează asta pe cineva? Verifică cineva?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517