O nouă şedinţă a coaliţiei. PSD nu renunţă la impozitarea progresivă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD, Marcel Ciolacu susţine în continuare că este necesară o discuţie în coaliţie pe tema cotei unice şi a impozitării progresive. El a adăugat că această impozitare progresivă “nu se aplică mâine”. El a adat asigurări că anul acesta nu vor exista taxe noi.

„Nu suntem de acord cu o mărire acum a TVA-ului, pentru că este iarăşi o taxă pe care o plătesc în mod deosebit 80% dintre românii cu venituri medii şi mici. (…) Anul acesta, categoric, nu vor fi taxe noi şi nu se vor mări taxele. Posibil nici la anul. (…) Nu poţi să ţii tot deficitul României pe cei care muncesc, mai ales pe cei cu venituri mici. (…) Nu poţi să nu stimulezi serviciile într-un stat şi să mergi cu o taxă unică, aberantă, care nu există de fapt – e 5 %, 10, 16. Trebuie să vii cu un viitor pentru această ţară. Vrem să rămânem închistaţi într-un slogan politic, rămânem aşa, eu nu am nicio problemă dacă asta este decizia”, a mai spus liderul PSD.

Însă liberalii anunţă că nu sunt dispuşi să renunţe la cota unică de impozitare, aceasta fiind una din liniile roşii. Ieri, liderii coaliţiei au avut o întâlnire. Au avut discuţii pe mai multe teme. A fost o şedinţă tensionată.
În cursul zilei de luni, preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă că preşedintele Iohannis are ocazia să urmărească cum coaliţia sărăciei se întâlneşte ca să schimbe sistemul de impozitare.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 24 mai 2022, ora 10:13

    Intrucat sunt multi cu venituri /salarii nerusinate pe care oricum nu le merita platita din bugetul de stat, consider ca impozitarea progresiva este bine venita daca va fi corect aplicata !. Impozitarea progresiva trebuie introdusa si pe profiturile Companiilor de stat ( electricitate, gaze ) ca sa nu jecmaneasca/jefuiasca populatia !!!.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517