Image 1
Image 2

O nouă ședinţă a Cenaclului Cronograf

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După o întrerupere mai îndelungată, din cauza pandemiei, zilele trecute, la sediul Casei de Creației, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Cenaclului literar Cronograf Satu Mare.

Au fost mai puțini participanţi decât de obicei: scriitori, poeţi şi oameni iubitori de cultură. Îi amintim pe: Loredana Ştirbu, preşedinta cenaclului, Lia-Florica Koka, Carol C. Koka, Felician Pop, Gheorghe Cormoş, Adrian Lupescu, Vasile Nechita, Ileana Bonta, Florina Juncu Meghișan.

Subiectul anunțat pe ordinea de zi era lectura poemelor scrise de Lia-Florica Koka, membră a cenaclului și jurnalistă. Cititorii o cunosc mai bine din materialele scrise în publicația Actualitatea sătmăreană, unde, alături de soțul său, Carol C. Koka, la rubricile de cultură, ne-a familiarizat cu activitatea mai multor poeți și scriitori sătmăreni, pe care i-au promovat număr de număr.

De această dată, Lia-Florica Koka a prezentat cenacliștilor de la Cronograf un grupaj de opt poeme.

Spre deosebire de alte dăți, când, producțiile literare iscau numeroase controverse, poemele citite de autoare au fost primite cu aprecieri laudative.

Să cităm câteva dintre caracteristicile enunțate de cei prezenți: o poezie de observație, feminină, subtilă, romantică, succesiunea versurilor are fluență.

Cât despre planurile pentru următoarea etapă, poeta intenționează să-și prezinte poemele într-un serial în revista Cronograf, înainte de a fi publicate în volum.

În aceeași ședință de cenaclu, s-a făcut observația că avem numeroși scriitori și poeți de valoare, dar unii dintre ei sunt uitați, se vorbește prea puțin despre ei.

În consecință, s-a propus ca mai multe instituții, sau unele biblioteci din instituții de învățământ să poarte numele acestor scriitori “uitați”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

STÂNA, SOCONZEL, CUȚA

Slujbe de comemorare la mormintele unor eroi

Programul ”Comemorarea eroilor neamului în județul Satu Mare”, coordonat de Instituția Prefectului, derulat de asociațiile de rezerviști militari din MAI, MApN și SRI, în parteneriat cu Muzeul Județean Satu Mare, Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare și UAT – uri din județ, a continuat, joi 19 octombrie, în comuna Socond.