O nouă carte în cultura sătmăreană, semnată de prof. Mihai Bertiean

A apărut o nouă carte în cultura sătmăreană intitulată „Loviturile de stat care au zguduit România în secolul al XX-lea”, scrisă de cunoscutul om de aleasă simţire românească prof. Mihai Bertiean, din municipiul Carei, vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene Satu Mare a refugiaţilor, expulzaţilor şi a deportaţilor în urma Diktatului de la Viena din 30 August 1940.

Cartea a fost tipărită de Editura Inspirescu – Cervantes din Bucureşti, care editează şi Revista Internaţională de Cultură.

În cele 15 capitole ale cărţii, autorul recunoaşte că a scris o carte de istorie cu totul diferită de alte cărţi apărute până în prezent, deoarece prin conţinutul ei se regăseşte el personal şi soţia sa Maria. De asemenea, sunt amintite şi familiile de moţi, harnici, dârji, puternici ca şi Cetatea de Piatră a Munţilor Apuseni, care şi-au întemeiat localităţi şi în judeţul Satu Mare, după Reforma Agrară din anul 1921.

Citind cartea pot să afirm că este o lucrare originală, scrisă cu sinceritate, migală şi cu suflet românesc.

Cartea este bogat ilustrată cu imagini de epocă şi se recomandă cititorilor indiferent de vârstă, în special pentru generaţia tânără, care să nu uite niciodată că sunt români şi că România a fost obligată de marile puteri să îndure mari privaţiuni fie că este vorba de Transilvania, Banat, Bucovina, Basarabia şi Cadrilater, dar şi la plata unor despăgubiri înrobitoare.

Citirea cărţii se face cu plăcere, cititorii vor găsi documente de interes general, care trebuie să fie cunoscute, pentru ca evenimentele petrecute să nu se mai repete.

Munca de redactare a cărţii a fost apreciată de Editură, care i-a acordat lui Mihai Bertiean, Diploma pentru talentul de NARATOR al istoriei.

Cartea se poate comanda la telefonul mobil 0740195934.

Prof. dr. Ioan Corneanu

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517