Image 1
Image 2

O nouă carte în cultura sătmăreană, semnată de prof. Mihai Bertiean

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A apărut o nouă carte în cultura sătmăreană intitulată „Loviturile de stat care au zguduit România în secolul al XX-lea”, scrisă de cunoscutul om de aleasă simțire românească prof. Mihai Bertiean, din municipiul Carei, vicepreședinte al Asociației Județene Satu Mare a refugiaților, expulzaților și a deportaților în urma Diktatului de la Viena din 30 August 1940.

Cartea a fost tipărită de Editura Inspirescu – Cervantes din București, care editează și Revista Internațională de Cultură.

În cele 15 capitole ale cărții, autorul recunoaște că a scris o carte de istorie cu totul diferită de alte cărți apărute până în prezent, deoarece prin conținutul ei se regăsește el personal și soția sa Maria. De asemenea, sunt amintite și familiile de moți, harnici, dârji, puternici ca și Cetatea de Piatră a Munților Apuseni, care și-au întemeiat localități și în județul Satu Mare, după Reforma Agrară din anul 1921.

Citind cartea pot să afirm că este o lucrare originală, scrisă cu sinceritate, migală și cu suflet românesc.

Cartea este bogat ilustrată cu imagini de epocă și se recomandă cititorilor indiferent de vârstă, în special pentru generația tânără, care să nu uite niciodată că sunt români și că România a fost obligată de marile puteri să îndure mari privațiuni fie că este vorba de Transilvania, Banat, Bucovina, Basarabia și Cadrilater, dar și la plata unor despăgubiri înrobitoare.

Citirea cărții se face cu plăcere, cititorii vor găsi documente de interes general, care trebuie să fie cunoscute, pentru ca evenimentele petrecute să nu se mai repete.

Munca de redactare a cărții a fost apreciată de Editură, care i-a acordat lui Mihai Bertiean, Diploma pentru talentul de NARATOR al istoriei.

Cartea se poate comanda la telefonul mobil 0740195934.

Prof. dr. Ioan Corneanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUSDECEMBRIE 1936

Inaugurarea primului Muzeu Etnografic la Satu Mare

Primarul Augustin Ferențiu realizează visul înființării unui muzeu etnografic în orașul Satu Mare, aducând astfel la viață arta populară autentică. Expoziția din cele două săli mari cuprindea o varietate de obiecte precum industria casnică, olăritul, unelte agricole și cărți vechi, oferind astfel publicului o incursiune în creațiile spiritului popular.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now

OPINII LIBERE

Scriitori ruși despre ruși (A.P. Cehov)

Felul de a fi al rușilor s-a aflat în atenția scriitorilor din cea mai întinsă țară a lumii. Când scăpau de vigilența Ohranei țariste, apoi de serviciile staliniste, până la FSB, spiritul critic scormonea după mentalitățile rele, chiar nocive.