O nouă activitate preventiv-informativă desfăşurată de poliţiştii sătmăreni

Scris de I. Z., 21 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Din 16 septembrie şi până mâine, 22 septembrie, poliţiştii rutieri desfăşoară activităţi informativ- preventive în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul este realizat de către Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere (ROADPOL), este susţinut de Comisia Europeană şi îşi propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora. Proiectul îşi propune ca ziua de astăzi, de 21 septembrie a.c., să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa. Poliţiştii rutieri sătmăreni au desfăşurat activităţi informativ-preventive, în vederea conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Totodată, în cadrul proiectului, poliţiştii rutieri au purtat discuţii cu aproximativ 600 de participanţi la trafic pentru conştientizarea importanţei respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranţă. Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui şi a unei adrese de e-mail validă, la secţiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517