O montare a operei rock „Jesus Christ Superstar”, întâmpinată cu proteste în Rusia

Scris de Vasile Andreica, 01 octombrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O montare a operei rock „Jesus Christ Superstar”, de Andrew Lloyd Webber, a fost întâmpinată cu proteste ale comunităţii ortodoxe din localitatea rusă Rostov-pe-Don.

Astfel, echipa de artişti care urma să pună în scenă opera, la Filarmonicadin Rostov, luna viitoare, a anulat acest proiect. Potrivit celor care erau împotriva acestei reprezentaţii, „Jesus Christ Superstar” prezintă o „imagine greşită” a lui Hristos. Decizia de a anula spectacolul a făcut ca unii dintre membrii distribuţiei să aprecieze că, în acest fel, biserica ortodoxă intervine în viaţa publică.

Protestatarii au înaintat o plângere procurorilor din Rostov-pe-Don, un oraş care are un milion de locuitori şi au scris o scrisoare conducerii filarmonicii, potrivit Rostov Times.

Citând „o nouă lege care protejează drepturile credincioşilor”, aceştia au descris musical-ul ca fiind „o profanare” şi au adăugat că această producţie are nevoie de aprobarea Bisericii Ortodoxe. Cu toate acestea, nu este clar la ce lege se refereau protestatarii. Duma ia în considerare însă o lege care să incrimineze „ofensarea sentimentului religios”, mai scrie news.bbc.co.uk.

Sensibilităţile religioase din Rusia au ajuns pe primele pagini ale presei internaţionale în relatările despre încarcerarea membrelor trupei punk Pussy Riot, din cauză că artistele au interpretat un cântec de protest într-o catedrală din Moscova.

Opera rock „Jesus Christ Superstar” a fost prezentată pentru prima dată în 1971 şi a avut montări în mai multe ţări, dar şi ecranizări diverse. În Rusia, acest spectacol este montat de peste 20 de ani.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517