O maşină parcată pe trotuar a forţat pietonii să iasă pe carosabil, pe ploaie | Informaţia Zilei

O maşină parcată pe trotuar a forţat pietonii să iasă pe carosabil, pe ploaie

Scris de I. Z., 12 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

” Zilele trecute – spunea L.M., cititor al ziarului nostru – citeam că au fost ridicate zeci de permise de conducere în Satu Mare pentru nerespectarea Codului rutier. Personal consider că zilnic oamenii în uniformă ar putea ridica sute de permise de conducere pentru încălcarea tuturor regulilor.

Cele mai multe permise s-ar putea ridica de la şoferii care îşi stabilesc după bunul plac locurile în care parchează. Mă gândesc aici la lăsarea autoturismelor la colţ de stradă, fiind îngrădită vizibilitatea, sau chiar fiind un obstacol la virarea într-un anume sens. Să nu vorbim despre faptul că unii şoferi preocupaţi doar de propria situaţie, prin modul în care parchează, silesc pietonii să iasă pe carosabil. Este adevărat că în Satu Mare sunt insuficiente locuri de parcare, numai că asta nu înseamnă că poţi să pui în pericol integritatea unui pieton, care independent de voinţa sa este obligat să iasă pe şosea.

O asemenea situaţie am văzut marţi, 11 februarie, în jurul orei 11, pe strada Samuil Micu Klein din Satu Mare. Autoturismul cu număr de înmatriculare SM 89 BNY de culoare albă era parcat cu faţa până la gard. Pietonii nu aveau cum să treacă pe trotuar, fiind siliţi să iasă pe carosabil. Nu de puţine ori, în situaţii similare, pietonii au fost accidentaţi. Poate în urma sesizărilor noastre factorii cu putere de decizie vor dispune măsuri menite a proteja pietonii, a evita apariţia unor evenimente rutiere din ignoranţa şi neglijenţa unor semeni care-şi văd doar propriile interese. Pe strada menţionată se poate parca jumătate pe trotuar, dar asta nu înseamnă a-l ocupa integral”.

Abonează-te acum Online!
  1. HBC a spus: 12 februarie 2020, ora 19:21

    pe beny o doare in pix de o amenda de 2000-3000 lei ….cumpara tot tribunalul

  2. Babacu a spus: 12 februarie 2020, ora 11:28

    Hai Politia, pe ei pe mama lor!

  3. patriot a spus: 12 februarie 2020, ora 09:10

    Va rog sa nu amendati proprietarul Range Rover-ului ca o sa aveti probleme cu unchiul sau. Chiar daca primeste o amenda (si mai mare ) nu-l doare nici in cur pentru ca banii sint furati.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517