17.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Ioan Leitner, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: PNL şi USR susţin protestele spontane fără autorizaţie.(reluare) 02.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni: Începuturile Miliţiei Judeţene Satu Mare. 04.00 Cultură – 10x10 Născut în România 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitat: Alfatter Tamas. Titlul emisiunii: Vor fi suficienţi bani pentru curăţirea drumurilor la iarnă? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Ioan Leitner, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: PNL şi USR susţin protestele spontane fără autorizaţie.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – 10x10 Născut în România 15.00 Teleshopping 15.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni: Relaţia miliţiei cu judeţeana de partid. 16.00 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitaţi: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Se înscrie istorie in bocul sătmărean. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal.

O locatară de pe Horea 6 a fost ajutată să se mute într-un centru de îngrijire

Ileana Ştuţ, acum în vârstă de 84 de ani, a avut o viaţă grea şi poate că dacă soţul şi copilul i-ar fi fost alături în ultimii ani, poverile ar fi fost mai uşoare. Aceasta trăia într-o sărăcie greu de spus în cuvinte, într-o cămăruţă din imobilul de pe str. Horea nr. 6 şi de unde nu pleca decât foarte rar, de teamă ca cineva să intre să îi fure şi puţinele lucruri agonisite în cei 40 de ani de muncă în industria textilă.

În urma demersului făcut de Primăria Municipiului Satu Mare de a evacua imobilul, Ileana Ştuţ a acceptat să îşi părăsească cămăruţa unde a locuit cu soţul şi fiul ei care au decedat, fiind conştientă că este singura ei şansa de a-şi petrece anii de bătrâneţe în condiţii decente.

Pentru că starea de sănătate nu îi mai permitea să se deplaseze şi să îşi poarte singură de grijă, Primăria Municipiului Satu Mare, prin grija viceprimarului Doina Feher şi a directorului Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Adrian Bălaj, au căutat o soluţie.

Astfel în cursul zilei de miercuri, 8 august, s-a reuşit internarea senioarei la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele vârstnice “Rezident Lucia”, situat pe str. Gorunului nr. 42, unde a fost primită cu braţele deschise atât de personalul centrului, cât şi de ceilalţi 18 seniori.

“M-a impresionat mult povestea doamnei şi mă bucur că de această dată s-a lăsat ajutată. A fost cazul care ne-a demonstrat încă o dată că suntem pe drumul cel bun privind evacuarea acelui imobil. În acest centru are parte de cele mai bune condiţii, va primi inclusiv îngrijire medicală şi cred că cel mai important este că va redescoperi căldura unui cămin. Doresc să mulţumesc pe această cale coordonatorului acestui centru, Lucia  Bogdan, care în ciuda faptului că nu mai era nici un loc disponibil a făcut tot posibilul ca să o primească şi pe doamna Ileana. Vom continua să o vizităm şi să ne îngrijim de soarta doamnei pentru ca nici din punct de vedere financiar să nu îi lipsească nimic“, a precizat viceprimarul Doina Feher. 

De altfel, Primăria Municipiului Satu Mare sprijină financiar acest centru, dar şi alte centre şi asociaţii care desfăşoară activităţi similare, astfel încât cazuri ca şi cel al doamnei Ileana Şuţ să nu rămână nerezolvate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.