O fată de 15 ani din Carei, sprijinită de oameni de suflet din SUA dar tratată cu indiferenţă de autorităţile române, are nevoie de ajutor

Scris de Stela Cădar, 05 noiembrie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

fetita pag 3La cei 15 ani ai săi, Andreea Nemethi din Carei a suferit 7 intervenţii chirurgicale. A fost operată de medicii din SUA după ce doctorii din Satu Mare şi Cluj au dat verdictul de cancer inoperabil fără şanse de supravieţuire.

 După ce în 6 luni Andreea a suferit cinci intervenţii chirurgicale în SUA, autorităţile din România i-au tăiat alocaţia de sprijin. Deşi nici Casa de Asigurări de Sănătate şi nici autorităţile n-au plătit niciun leuţ pentru aceste intervenţii chirurgicale, care au salvat viaţa Andreei, nimeni n-a avut nicio reţinere să-i desfacă contractul de muncă tatălui ei, care era angajat ca însoţitor.

~ntr-o lume bolnavă, în care singura problemă a politicienilor este cum să se împartă pe ciolan şi cum să ajungă la putere s-au găsit oamenii inimoşi datorită cărora Andreea trăieşte.

Problemele fetei au început la vârsta de 4 anişori, când o tumoare a început să-i împingă globul ocular afară. Disperaţi, părinţii au alergat cu ea pe la Cluj şi Satu Mare. Medicii au dat verdictul de cancer inoperabil fără şanse de supravieţuire. ~n tot acest timp, părinţii au apelat la sprijinul naturiştilor. Din păcate tumora a crescut până la aproximativ un kilogram împingându-i ochiul afară. „8 ani am trăit cu speranţa şi cu Dumnezeu ne va ajuta şi Andreea va fi salvată,” ne-a spus tatăl fetei. Profesoara de engleză a fetei a cerut ajutor pe internet. Ea a trimis o poză cu Andreea apoi a venit un răspuns din SUA. „Ne-au spus că în cel mai scurt timp să ajungem acolo”, a adăugat tatăl Andreei.

 

Spitalul din SUA a suportat cheltuielile celor 5 operaţii

 

Un miliardar din SUA, care şi-a pierdut fiul din cauza unei boli incurabile, s-a angajat să plătească spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale, iar Continental Carei, fabrică la care lucrează mama Andreei, a suportat cheltuielile de transport şi câteva zile de cazare. Din nefericire, pe când Andreea şi tatăl ei au ajuns în SUA, miliardarul a decedat. ~n memoria lui, spitalul a suportat cheltuielile de tratament şi contravaloarea celor cinci intervenţii chirurgicale. Aflând povestea Andreei de la preotul ortodox de acolo, comunitatea de români din SUA au luat-o pe Andreea şi pe tatăl ei de la hotel şi i-au cazat la ei. Medicii români aflaţi în SUA au stat cu ea în spital pentru a asigura traducerile. Astfel că în 6 luni, Andreea a fost operată de 5 ori. Din nefericire, ea şi-a pierdut ochiul. Tumoarea era deja prea mare şi a afectat ochiul fetei.

~n timp ce medicii americani făceau tot ce le stătea în putinţă pentru a salva viaţa acestui copil, în ţară autorităţile i-au tăiat alocaţia şi i-au desfăcut contractul de muncă tatălui Andreei. El era angajat ca asistent personal pentru fiica sa, persoană cu handicap, Andreea fiind încadrată într-un grad de handicap care prevedea dreptul la însoţitor.

Când a revenit în ţară, după cele 6 luni petrecute în SUA, Andreea s-a trezit că nu mai are alocaţie dublă, iar tatăl ei n-are niciun venit. Soţii Nemethi au trei copii, cel mic având o întârziere în vorbire. Astfel el beneficiază de sprijinul unui logoped.

La această oră singura sursă de venit a familiei este salariul pe care-l realizează mama Andreei. Cu toate acestea, părinţii Andreei au făcut tot ce le-a stat în putinţă şi în ianuarie 2012 s-au prezentat la control. Medicii din SUA i-au certat că nu s-au prezentat la control la 6 luni aşa cum au fost programaţi. Astfel, Andreea a mai fost operată o dată. A fost programată pentru încă o operaţie în decembrie 2012. Aceste ultime intervenţii au fost achitate de văduva miliardarului iar deplasările au fost achitate de Continental Carei.

Acum, Andreea ar urma să meargă din nou la control. Din păcate, părinţii n-au bani. Cum necazurile nu vin niciodată singure, mama Andreei s-a îmbolnăvit. Are noduli tiroidieni şi aşteaptă verdictul medicilor. Femeia nu se gândeşte la viaţa ei, ci la soarta Andreei. Nu mai ştie la ce uşă să bată pentru a-şi putea trimite fata la control.

 

Pentru autorităţile din România viaţa unui copil nu valorează nimic

 

Părinţii Andreei au atacat decizia prin care fata a fost trecută într-un grad de handicap mediu fără drept de însoţitor cu toate că aşa cum prevede legea diagnosticul medical în sine nu este suficient pentru a fundamenta încadrarea într-o categorie de handicap, el trebuind corelat cu evaluarea psihosocială, iar principiul dominant este acela al respectării şi promovării cu întâietate a interesului superior al copilului.

Se pare că în cazul Andreei nu s-a avut în vedere interesul superior al copilului. Interesul acestui copil contează doar pentru autorităţile din SUA, autorităţile din ţara noastră n-au nicio reţinere să se judece cu părinţii fetei. Pentru autorităţile din ţara noastră viaţa unui copil nu valorează mai nimic.

Se pare că la Curtea de Apel Oradea s-au găsit magistraţi care să-i dea câştig de cauză. Acolo a fost admis recursul formulat de părinţii ei. Deocamdată n-au primit sentinţa.

Dar până atunci Andreea are nevoie de ajutor pentru a merge la control în SUA. Persoanele care vor şi pot să o ajute sunt rugate să sune la telefon 0740.044.263.

Abonează-te acum Online!
 1. Dorel a spus: 30 iulie 2014, ora 20:41

  Maries, esti un gunoi.

 2. Horia Măries a spus: 11 noiembrie 2013, ora 20:35

  Pentru @careian 58, adică ăluia care se dă rotund şi mare prieten şi sprijinitor al familiei Nemethi.

  Eu mai si citesc, nu bat apa in piuă degeaba ca şi dumneata. Şi vin şi cu argumente, nu cu fraze sforăitiare aruncate în vânt. Am citit până si sentinta Curtii de Apel Oradea. Este o apă de ploaie, timp pierdut de pomană. Dă dreptate în fond tot Consiliului Judeţean Satu Mare, Comisiei pentru Protectia Copilului. Ăia nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase, sunt doar nişte nesimţiţi, exact ca şi primaşul ăla zborşit din Carei pe care dumneata îl aperi.

  Pe scurt, Nemthi a atacat la Tribunalul Satu Mare si apoi la Curtea de Apel Oradea, in dosarul nr. 11615/83/2012* Hotararea nr. 930/7.11.2012 si Certificatul de incadrare in grad de handicap nr. 917/07.11.2012, solicitand incadrarea in gradul de handicap accentuat (ca şi în anul 2011), şi nu in gradul de hadicap mediu, asa cum s-a facut incadrarea in luna noiembrie 2012.

  Din cele pe care le citesc in motivarea sentintei, inteleg ca instantele (ambele, adica Tribunalul Satu Mare si Curtea de Apel Oradea) au respins aceste solicitari.

  Am inteles ca unul din motivele invocate de catre instanta Curtea de Apel Oradea prin care s-a respins cererea de anulare a Hot. 930/2012 si de modificare a gradului de handicap din Certificatul 917,2012 este ca Nemethi n-a prezentat comisiei respective certificate medicale care sa ateste starea medicala a fetitei din punct de vedere oftalmologic si oncologic, fiindca la Satu Mare nu exista specialisti în oncologie copii iar la Cluj sau la Bucuresti nu s-a putut deplasa fiindca n-a primit din partea nesimţitului de primaş al Primăriei Municipiului Carei ajutor financiar, desi Nemethi a solicitat acest lucru. Cică, din acest motiv, adica din vina lui Nemthi ca n-a prezentat certificate medicale care sa ateste starea medicala dpv oftalmologic si oncologic, comisia (adică specialistele lui peşte, fiindcă semnau o grămadă de fufe pe acolo) a trebuit să judece, să-şi facă treaba birocratică din fotoliile luxoase de piele din birourile Consiliului Judeţean, după actele existente la dosar, adica doar după

  – fisa medicala sintetica emisa de medicul de familie
  – fisa privind traseul educational nr. 1352/10.09.2012
  – fisa psihologica nr. 416/10.09.2012
  – adev medicala oftalmologica din 10.09.2012.

  Nemethi a pierdut mai mult de un an cu cele doua procese (SM si Oradea) si s-a invartit intr-un cerc vicios.

  Cercul vicios era: – fetita avea nevoie de consult de specialitate oncologic si oftalmologic, inclusiv pentru incadrarea, ca in anul 2011 in gradul de handicap accentuat – la Satu Mare nu se puteau obţine aceste certificate fiindca nu sunt medici specializati in oncologie copii – la Cluj sau la Bucuresti n-a avut Nemethi bani ca sa faca deplasarea – a cerut bani Primariei Carei dar n-a primit, – a incercat sa-si obtina drepturile si dreptatea in instante, dar n-a reusit – fiindca instanta il retrimite pe Nemethi din nou la comisia din Satu Mare pentru o nouă evaluare, dar cu certificate medicale noi care sa ateste starea medicala dpv oftalmologic si oncologic.

  Nemethi a ajuns dupa exact un an de zile tot acolo unde era la inceput. Chiar si acum, dupa sentinta pronuntata de Curtea de Apel Oradea trebuie sa faca neaparat acelasi lucru, adica sa ajungă cu fetita la consult medical de specialitate oftalmo si oncolo la Cluj sau la Bucuresti. Pe baza acelor certificate medicale, va trebui sa solicite comisiei de la SM, asa cum este legal, adica la periodicitatea de 12 luni, revizuirea Hot. nr. 930/2012 si a Certificatului nr 917/2012 si incadrarea la grad de handicap accentuat, nu la cel mediu, cum a fost incadrata fetita in luna noiembrie 2012.

  Au trecut deja 12 luni de la Hot. nr. 930/2012 deci Nemethi poate solicita revizuirea.

  Singurul sfat pe care il mai pot da Domnului Nemethi este sa ACTIONEZE acum, sa nu mai astepte ca să îi rezolve Primaria şi primaşul Municipiului Carei precum şi justitia romaneasca sau vre-o minune problema, fiindca N-O SA I-O REZOLVE NICIODATĂ! Trebuie sa faca imediat rost de bani prin indiferent ce mijloace (in afara de furt, inselaciune, talharie, adica in afara de mijloacele cu iz penal) si sa duca fetita la consult oncologic la Cluj sau la Bucuresti si apoi ceara la SM la Consiliului Judeţean Satu Mare, Comisia pentru Protectia Copilului revizuirea Hotararii si a Certificatului de handicap.

  (Sau, eventual sa astepte sa-i rezolve @careian 58 problema, adică la paştele cailor).

 3. Horia Măries a spus: 11 noiembrie 2013, ora 19:56

  careian 58 a spus: 07 noiembrie 2013, ora 12:39

  De az anyadat!

 4. careian 58 a spus: 07 noiembrie 2013, ora 12:39

  Ref@Horia Maries:
  FAZA V:
  Horia Maries a gasit de cuviinta sa se mai laude pe seama tragediei familiei Nemethi.
  D-le Maries,primarul K.E. sau oricine ar fi fost nu a luat aceasta decizie de capul lui.Faceti bine,nu va mai agitati atat de mult caci stim ca nu-l aveti pe primar la suflet si nu va scapa nicio ocazie sa-l muscati de dos.
  Daca tot sunteti asa bine intentionat alaturati-va celor care sprijina familia cu fapte si nu cu vorbe.
  In ce ma priveste sunt prieten cu familia in cauza si fac si eu ce pot pentru Andreea.Faceti si voi la fel!

 5. una a spus: 06 noiembrie 2013, ora 21:15

  ce rai sunt autoritatile….bunul Dumnezeu sa ii intorca roata sa aiba si ei asa nenorociri pt ca merita……..bine ca bianca dragusanu are 20 de mii de euro sa cheltuie in dubai pe rochii si pe cizme altii iara nau nici atat sa manance sau ca sa platesca doctorilor pt boala ce o au…ca si cum si in cazul andreei…..e ft mare pacat ca lumea a ajuns aici…cata rautate Doamne:((((((

 6. CD a spus: 06 noiembrie 2013, ora 14:42

  Imi pare rau ca numai despre Continental vorbiti aceasta fetita a fost ajutata si de Polipol si de Asociatia Unirea 2009 din Carei care a donat 500 lei , bani pe care eu personal i-am predat scolii nr.3 intrucat la vremea respectiva m-am implicat cum am putut sa ajut aceasta fetita. Totusi ma bucur ca s-a gasit cineva sa scrie despre aceasta drama dupa atatia ani!!!!!!!!!

 7. Parinte a spus: 06 noiembrie 2013, ora 13:14

  BUNUL DUMNEZEU sa odihneasca pe micuta Vivien Dragos .Acest copil nevinovat care este una dintre victimele nepasari autoritatilor locale din jud Satu Mare.Oare cati copiii trebuie sa sufere si sa moara din cauza acestor criminali din conducerea acestui judet ?Oare cat merita viata copiilor nostri DOMNU PREFECT?De ce nu faceti nimica pentru fetita Andrea Nemethi din Carei care are nevoie de ajutorul URGET a dumneavoastra ?Lacomia va anpietrit inima domnu prefect?

 8. sm a spus: 06 noiembrie 2013, ora 12:02

  DOMNULE PREFECT, sunteti un om corect cu suflet mare, ajutati acest copil nevinovat! urniti institutiile care nu vad si problemele reale ale oamenilor.

 9. ala micu a spus: 06 noiembrie 2013, ora 08:58

  guvernul actual si cele anterioare nu fac decat sa ne duca intr-o tot mai mare neputinta, nu fac decat sa ma faca sa imi fie rusine ca-s roman !
  iar medicii din sistemele de asigurari – au uitat complet ca au depus un juramant ! la fel sa li se intoarca si lor acest sprijin (indolent si arogant), atunci pe cand vor avea nevoie de el.

 10. Horia Mărieş a spus: 06 noiembrie 2013, ora 08:16

  *** Din ciclul de întrebări cel făr’ de sfârşit: DE CE AU UNII PRIMARI CERUL GURII NEGRU?

  *** Răspuns: Fiindcă sunt câinoşi, haini, fără de suflet şi fiindcă mama proştilor este lăsată mereu borţoasă de tatăl nesimţiţilor.
  …………………………………………
  FAZA 1
  ======

  ROMÂNIA
  JUDEŢUL SATU MARE
  PRIMĂRIA CAREI
  CABINET PRIMAR

  DISPOZIŢIA
  NR. 824 DIN 30.05.2011
  privind încetarea alocaţiei de susţinere a familiei

  Primarul localităţii CAREI, Judeţul SATU MARE,
  Luând în discuţie cererea depusă de către domnul NEMETHI PENTRU ANDREI……înregistrată sub nr. 378 din 28.05.2011 prin care solicită încetarea alocaţiei de susţinere a familiei, pentru familia ce are 3 copii în vârstă de până la 18 ani.
  Văzând ancheta socială efectuată la domiciliul solicitntului(ei) din care rezultă că datele înscrise în actele doveditoare corespund realităţii şi că familia este eligibilă pentru acordarea acestei alocaţii;
  În baza prevederilor art. 2, alin. 1 din Legea nr. 277/24.12.2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, precum şi normele metodologice de aplicarea acesteia HG nr. 38/19.01.2011;
  În temeiul art. 68 alin (1), art. 115 alin. (1), lit. “a” şi art. 117 lit. “a” din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată,cu modificările şi completările ulterioare

  DISPUNE:

  Art. 1. Începând cu data de 01.05.2011 se respinge dreptul de alocaţie de susţinere a familiei, pentru familia reprezentată de către domnul NEMETHI PETRU ANDREI,…….ce are 3 copii în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinere, (autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani şi un teren intravilan peste 1000 mp)
  Art. 2. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei dispoziţii se desemnează Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul loalităţii CAREI.
  Art. 3. Prezenta dispoziţie se comunică cu:
  a) Instituţia Prefectului Judeţului SAU MARE,
  b) Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale SATU MARE.
  c) domnul NEMETHI PETRU ANDREI….

  PRIMAR
  KOVACS EUGEN

  VIZAT PENTRU LEGALITATE,
  SECRETAR
  SROTH CLARA
  ………………………………….
  Nota H.M. referitoare la DISPOZIŢIA Primarului KOVACS EUGEN NR. 824 DIN 30.05.2011:

  Până acum ştiam că o căruţă plină cu alde unii s-a răsturnat la Caracal. Erată: Din ultimele cercetări arheologice efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că aceea căruţă s-a răsturnat de fapt în curtea Primăriei Municipiului Carei. Altfel nu ne putem explica de ce în DISPOZIŢIA Primarului KOVACS EUGEN NR. 824 DIN 30.05.2011, la paragraful 3 scrie negru pe alb: “Văzând ancheta socială efectuată la domiciliul solicitantului(ei) din care rezultă că datele înscrise în actele doveditoare corespund realităţii şi că familia este eligibilă pentru acordarea acestei alocaţii”, la Art. 1, puţin mai jos, scrie negru pe alb: “Începând cu data de 01.05.2011 se respinge dreptul de alocaţie de susţinere a familiei, pentru familia reprezentată de către domnul NEMETHI PETRU ANDREI,……. ce are 3 copii în vârstă de până la 18 ani aflaţi în întreţinere, (autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani şi un teren intravilan peste 1000 mp)”.

  Oare cât trebuie să fii de tâmpit ca să semnezi şi să dai drumul la o astfel de hârţoagă în care argumentaţia şi dispoziţia se contrazic flagrant? Eu unul cred că … tare!

  Am cunoştiinţă de faptul că a mai fost depusă acum cca un an, la Primăria Mun. Carei şi o altă cerere de solicitare de sprijin financiar din partea familiei Nemethi. La aceea, pe care, din păcate, acum la repezeală nu o mai găsesc, primarul răspunde într-un mod şi mai morbid, grotesc şi tâmpit.

  Primarul îi informează pe Nemethi, ca răspuns la cererea lor, că – nu mai ţin minte din ce motive, nu le poate acorda un ajutor financiar pentru…înmormântarea fiicei lor!!!
  Să dai tare cu ghioaga în unii, şi să fugi cât mai repede!

  Mai există şi alte perle oficiale, cum ar fi de exemplu adresa nr. CPC 1168/17.10.2012 a Consiliului Judeţean Satu Mare, Comisia pentru Protectia Copilului trimisă D-lui Nemethi Petru Paul (nu mă mai forţez să o transcriu acum şi pe aia) semnată şi ştampilată de nişte frumoase cecurai profitoare de mălai, prin care-l trimit la plimbare pur si şimplu pe petiţionar.

  Adresa respectivă are trei paragrafe mari si late, dar au muncit la ea de au transpirat până prin chiloţi şi au semnat-o cu o deosebită responsabilitate proletară, mereu destinsele doamne Mihaela Elena Ana Crasnai, Sandulescu Simona, Mihalca Man Sorina, Andrasi Paula, Cristea Sanziana, Pop Marcela.

  Sper sincer pentru ele că n-au apucat să facă vre-o hernie de la atâta efort.
  ………………………………….
  FAZA II
  ======

  Articolul sub care postez, scris de Stela Cădar, 05 noiembrie 2013

  …………………………………………..
  FAZA III
  ======

  Portal, Curtea de Apel ORADEA, Informaţii dosar

  Informaţii generale
  Nr. unic (nr. format vechi) : 11615/83/2012*
  Data inregistrarii 12.08.2013
  Data ultimei modificari: 10.10.2013
  Sectie: Secţia I civilă
  Materie: Minori şi familie
  Obiect: modificare măsuri privind copilul
  Stadiu procesual: Recurs

  Părţi
  Nume Calitate parte
  PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL ORADEA Reprez. legal
  NEMETHI ANDREA IULIA PRIN AV. CHIOREAN LAVINIA Recurent Reclamant
  CONSILIUL JUDEŢEAN SATU MARE – COMISIA PENTRU PROTECŢIA COPILULUI Intimat Pârât
  NEMETHI PETRU ANDREI REPREZENTANT AL MINOREI NEMETHI ANDREA Recurent Reclamant
  NEMETHI MARTA ANDREA REPREZENTANT AL MINOREI NEMETHI ANDREA Recurent Reclamant

  Şedinţe
  17.09.2013
  Ora estimata: 9:00
  Complet: C1 recurs
  Tip solutie: Modifică sentinţa

  Solutia pe scurt: Admite ca fondat recursul. Modifică în parte sentinţa. Onorariul de 300 lei al apărătorului din oficiu se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Onorariul apărătorului din oficiu de 150 lei din recurs se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei.
  Document: Hotarâre 4323/2013 17.09.2013
  ………………………………….
  FAZA IV
  ======

  Daca lucrurile ar decurge normal, după comunicarea sentinţei, familia Nemethi din Carei ar trebui să fie repusă în drepturi, iar cei care şi-au bătut joc de ea, şi sunt mai mulţi, dar eu îi nominalizez numai pe cei care apar în documentele citate de mine: KOVACS EUGEN, SROTH CLARA, Mihaela Elena Ana Crasnai, Sandulescu Simona, Mihalca Man Sorina, Andrasi Paula, Cristea Sanziana, Pop Marcela ar trebui să-şi ceară scuze ÎN GENUNCHI, în faţa familiei NEMETHI, şi în faţa altarului oricărei biserici, fiindcă au fost nişte măgari/szamarak !

  …………………………………
  P.S. Am mai vrut să scriu în presa locală despre acest subiect. Mi s-a spus să stau blând în banca mea, că s-ar putea ca mai mult să stric decât să ajut o familie de care eu doar am citit şi pe care n-o cunosc, că o să supăr foarte rău de tot pe mahării aflaţi în fruntea urbei Careiului, etc., etc.
  OK, n-am făcut de loc bine, dar atunci m-am conformat.
  Acum însă, a venit timpul să punem cărţile pe masă.
  Şi dacă voi fi cenzurat cumva din nou… de data asta îi voi scrie direct … lui Băse şi Papei de la Roma! 🙂

  În rest, s-auzim numai de bine şi să ne iubim ca fraţii!

 11. unu altu a spus: 05 noiembrie 2013, ora 22:27

  Fac greva si vor salarii decente!!!!!!!!!!!! Asta da si merita !!!

 12. nu conteaza!!!! a spus: 05 noiembrie 2013, ora 22:12

  Este ceva inadmisibil !!! prin ce greutati trece acesta familie si Staul Romain nu le intinde o mina de ajutor? rusine!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517

 • Telefoane utile

  • Apel unic de urgenţă112
  • Ambulanţa0261-741111
  • Pompieri0261-711212
  • Agenţia CFR0261-711002
  • Distrigaz0261-710928
  • Informaţii CFR0261-768704
  • Deranjamente Electrica0261-929
  • Poliţia0261-807777
  • Informaţia Zilei0261-767300
  • Apaserv (apel gratuit, non stop)0800-827-776
  • Urgenţe E.ON Gaz (tel verde)0800-800-928
  • Jandarmeria0261-769-760
  • Poliţia Locală0261-727020
  • CMJ0261-717123, 716513
  • Intervenţii microcentrale0742.708.708
  • Depanare ACR0744792297
  • Depanare auto NON-STOP0733-507026, 0744-507026
  • Spitalul Judeţean I0261-727050
  • Spitalul Judeţean II0261-715696
  • Stomatologie, Urgente0771.049.416
  • Refugiu de noapte0261-750135
  • Agenţia TAROM0261-712795
  • Autogara0261-768439
  • R.A. Transurban0261-721971
  • Prefectura0261-716309
  • Primăria Satu Mare0261-807569, 807553
  • SC RDS SA0361-400.401
  • Pompe funebre0261-716590
  • Agenţie de turism0261-737915
  • Protecţia Consumatorilor (tel verde)0800-080-999
  • Locaterm (non-stop)0261-733693
  • Birou teritorial anticorupţie0261.759.780
  • Anticorupţie MAI0261-710.690
 • Curs Valutar

 • Arhivă articole Informaţia Zilei

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517