O echipă de la E-ON a intrat în curtea unui sătmărean cu buldozerul în căutarea unei conducte

Scris de Mihai Sălceanu, 25 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Reman Ioan la gard

Luni, 23 mai, am fost contactaţi telefonic de Reman Ioan Francisc, un cititor al cotidianului nostru în vârstă de peste 80 de ani. Dânsul era nervos deoarece o echipă de la E.ON Gaz i-a intrat în curte, i-a dărâmat gardul şi a început să sape în căutarea unei conducte. Proprietarul a sunat şi la Poliţie, dar poliţiştii veniţi la faţa locului i-au spus că trebuie să depună o reclamaţie. Între timp, echipa s-a retras şi nimeni nu a mai auzit de ei.
Pentru edificarea întâmplării a fost marţi la faţa locului, pe strada Ilarie Chendi 151 din municipiul Satu Mare şi o echipă a cotidianului “Informaţia Zilei”. “Curtea” familiei Reman se întinde pe o suprafaţă de 3,5 hectare în spatele fostei fabrici Samobil şi este împrejmuită cu un gard mai vechi, mai ales în partea din spate, motiv pentru care probabil muncitorii s-au gândit că îl pot dărâma. Pe o suprafaţă atât de mare sunt şi bălării, dar este şi teren lucrat, grădină, grajd de animale. Domeniul este păzit de 4 câini mari, legaţi în lanţuri, destul de fioroşi cu musafirii nepoftiţi. Domnul Reman ne-a arătat gardul prin care au intrat muncitorii cu buldozerul, acum reparat, locul unde a fost săpată prima groapă şi copăceii doborâţi.

Reman Ioan cu groapa

Iată ce ne-a declarat: “Luni dimineaţă ne-am trezit în curtea din spate cu un buldozer şi cu 5 oameni îmbrăcaţi cu haine de la E.On Gaz sau Delgaz Grid. Au intrat prin gard fără să ne spună nimic, deşi eram acasă. Soţia era în grădină, eu în curte. Au dărâmat un stâlp, mai mulţi pomi şi au început să sape. Le-am spus să plece şi am chemat poliţia. Ei au declarat că au venit să caute o conductă şi nişte aerisitoare. Ar fi săpat mai departe dacă nu aş fi intervenit. Dacă nu erau câinii legaţi, cred că i-ar fi sfâşiat pe intruşi. În ce ţară trăim dacă nu se respectă dreptul la proprietate?
Poliţiştii veniţi la faţa locului au ridicat din umeri şi au spus să depun reclamaţie, lucru pe care l-am făcut marţi dimineaţă. Am încercat să sun şi la E.On, dar fără succes, pentru că nu mi s-a răspuns iar un sediu unde să existe relaţii cu publicul nu există în Satu Mare”.
Aşeptăm şi noi cu interes poziţia firmei E.On cu referire la această situaţie. Nu este normal să intri cu buldozerul în curtea unui om, chiar dacă ar fi o urgenţă.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 26 mai 2022, ora 11:50

    Dati in judecata E-ON-ul pt. distrugere si tulburare de posesie solicitand despagubiri si sanctionarea drastica a celor vinovati !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517