Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ciprian Costea, Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Mediul de afaceri se luptă cu lipsa de predictibilitate (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier (reluare) 02.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Schimbări preconizate la plata contribuţiei la sănătate 03.05 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Maria Zamfirache 04.03 Documentar, Vasile Lucaciu 04.50 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strămb. Titlul emisiunii: Cauze energetice ale bolilor 05.43 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Marius Horşia. Titlul emisiunii: Migraţia popoarelor din zilele noastre 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ramona Farkaş. Titlul emisiunii: Uitaţi de majorarea salariilor, angajaţii de la mediu protestează (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.26 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cum înţelegem plânsul? 10.08 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş. Titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 10.43 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Drepturile asiguraţilor pe timpul spitalizării 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viroica Dăncilă premier (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Rodica Maxi. Titlul emisiunii: Cânepa românească nu este drog 14.25 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoară raport la 7.670 de zile 15.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.48 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 17.45 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime între cunoscuţi 18.35 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ildiko Tivadar, Mihaela Mulg. Titlul emisiunii: Cum se poate obţine alocaţia pentru copil într-un alt stat membru UE? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Şansele învăţământului de la sate 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invtat Lia Marinela Avram 23.30 Ştiri

O diversitate de programe pentru cei mici şi cei mari la Zilele Partium

Scris de decebal, 28 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Teatru de păpuşi, concerte interactive, activităţi de artizanat, o diversitate de programe îi aşteaptă pe cei mici în Grădina Romei şi în parcul de lângă Turnul Pompierilor în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Maghiare Partium.

Motto-ul de anul trecut s-a dovedit a fi unul potrivit şi pentru ediţia din acest an, aşadar şi de această dată vom spune: Trimite bona în concediu, noi asigurăm distracţia copilului tău pe durata celor opt zile!

La spectacolele zilnice de teatru şi teatru de păpuşi vor evolua trupe renumite ca Manna şi Neptun Brigád al căror spectacol “Preafrumoasa dominşoară Fir de Trestie” este programat la  Teatrul de Nord Satu Mare pe data de 20 august. Basmul muzical poate fi descris cel mai bine cu adjectivul „agitat”; o continuă acţiune, pe parcursul căreia, de foarte multe ori, nu cuvintele sunt cele care dau viaţă sentimentelor şi stărilor sufleteşti, ci, mai degrabă, mişcările. Spectacolul “Preafrumoasa dominşoară Fir de Trestie” este unul destinat într-adevăr copiilor, nu conţine substraturi ce necesită interpretări destinate adulţilor, de data aceasta, ei fiind nevoiţi să fie prezenţi doar ca însoţitori.

Tot pe scena Teatrului de Nord Satu Mare, în 20 august se va juca “Basmul lui Benedek Elek”  care a căpătat o nouă culoare, graţie viziunii lui Litvai Nelli. Aşadar, copiii şi părinţii acestora vor vedea o poveste, în toată puterea cuvântului, dar una contemporană. Spectacolul, jucat pe scena Teatrului de Nord, este recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani.

Pe lângă Neptun Brigád soseşte la Satu Mare şi Teatrul de Păpuşi Kabóca din Veszprém cu spectacolul “Prinţul Broască”, care îl evocă în acelaşi timp şi pe Kinizsi Pál cu un aspect pe care, cei mici nu l-au mai văzut încă. Iar lista nu se încheie aici.

Pe data de 25 august, Trupa Aranyszamár din Budapesta prezintă o piesă pentru copii de Wass Albert, anume “Cartea pădurilor, o poveste mirifică despre facerea lumii”, cu participarea zânelor şi vrăjitoarelor. Spectacolul pune accent nu doar pe dragostea pentru pădure, ci subliniază şi faptul că nu este efect fără cauză şi că fiecare act al omului aduce după sine urmări. Este un spectacol pe cât de educativ, pe atât de distractiv al Zilelor Maghiare Partium, destinat, poate, nu în exclusivitate celor mici.

Experienţa anilor trecuţi a întărit ideea că lumea nu este doar celor cu vârsta de 20 de ani, aşadar, chiar şi cei mici ştiu ce înseamnă petrecere adevărată. Tocmai de aceea, nici în acest an nu vor lipsi concertele pentru copii.

Pe data de 23 august, începând cu ora 17.00, Formaţia Kolompos îi aşteaptă pe copii la scena amplasată la Turnul Pompierilor. Această formaţie că a apărut pe paleta muzicii populare maghiare la sfârşitul anilor 1980. La început, funcţiona ca formaţie de muzică pentru casele de dans, au acompaniat ansambluri de dans, mai apoi, au popularizat muzica populară maghiară în cadru unor concerte proprii susţinute în Suedia, Sicilia, Canada sau Japonia. Una dintre cele mai populare formaţii în rândul copiilor maghiari, urmăreşte, chiar şi în prezent ceea ce şi-a propus la începuturi: familiarizarea în rândul copiilor, şi ai părinţilor acestora, muzica populară maghiară, a dansului popular, ale obiceiurilor străvechi şi a tot ceea ce înseamnă moştenire cultură.

Pe data de 26 august, copii sunt aşteptaţi în Grădina Romei unde va evolua o formaţie întradevăr specială, anume Belvárosi Betyárok. Concertul celor mai recenţi favoriţi ai copiilor aduce un gen de spectacol care constituie, demult, o lipsă pe paleta spectacolelor destinate copiilor, anume genul concertelor isteţe. Muzica compusă pe texte jucăuşe inspirate din literatură călăuzesc copiii prin culturile muzicale ale diferitelor popoare, prin intermediul muzicii populare maghiare, a genului bluegrass, country şi chiar reggae. Specificitatea muzicii lor constă în faptul că funcţionează în mai multe direcţii – textele destinate celor mici poartă în sine mesaje destinate şi adulţilor.

“Dorim să accentuăm faptul că, în procesul realizării programului celei de-a 16 a ediţii a Zilelor Maghiare Partium, nu ne-am axat doar pe cei mici” – a declarat organizatorul principal, Stier Péter. A menţionat: la ediţia precedentă, a avut mare succes în rândul tinerilor proiectarea de filme, eveniment care, de data aceasta, va avea loc zilnic la scena amplasată la Turnul Pompierilor, urmând să aibă caracter cinematografic, odată ce se vor sfârşi spectacolele de păpuşi, respectiv concertele destinate copiilor planificate aici. În acest an vor fi proiectate filme care, până în prezent, nu au fost difuzate încă, niciodată, la Satu Mare. Merită, aşadar, să vă aşezaţi în faţa foliei de proiecţie şi să vă lăsaţi răpiţi de farmecul filmelor şi atmosferei create.

Fireşte, nici în acest an nu vor lipsi evenimentele distractive cu caracter educativ. Pe durata celor 8 zile, toţi copii sunt aşteptaţi la evenimentele aleii copiilor de pe Strada 1 Decembrie, respectiv din Grădina Romei: activităţi de artizanat, diferite concursuri şi competiţii, clovni, construire de cetate de paie, labirinturi, şi multe alte interesante evenimente menite să mărească atmosfera vibrantă a celui mai variat eveniment al anului.

Sponsori principal: Tarr Beton, FarmaCenter, Gemelli, OTP Bank

Sponsori de aur: Ecomatrix, Promomix, Transpink, Arnisol, Igazi Csíki Sör

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.