O cofetărie din Satu Mare a fost amendată cu 10.000 lei | Informaţia Zilei

O cofetărie din Satu Mare a fost amendată cu 10.000 lei

Scris de Ioan Aniţaş, 19 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În perioada 10 -16 mai, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 94 acţiunide control. Verificările au vizat: unităţi de abatorizare animale, unităţi de procesare carne şi lapte, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de vânzare cu amănuntul,supermarketuri, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi de ambalare produse de origine non animală, depozite, unităţi de procesare carne, unităţi de procesare lapte.

În cadrul acţiunilor tematice pe carne roşie, albă, peşte şi ouă au fost urmărite aspecte precum: respectarea condiţiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoţitoare,respectarea condiţiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor, condiţiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea şi eliminarea subproduselor improprii consumului uman şi existenţa echipamentelor de protecţie.

DSVSA, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Poliţia de Frontieră a continuat programulde verificare, în traficul rutier şi în această săptămână. Continuă verificările, împreună cu serviciulAntifraudă din cadrul ANAF, pentru depistarea transporturilor şi comerţului ilicit cu legume şi fructe, provenite din comerţul intracomunitar şi din ţări terţe.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, din care: o amendă în cuantum de 10.000 lei, în cazul unei cofetării, Satu Mare, pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi 5 avertismente date unor producători particulari dinpieţele agroalimentare, din localităţile: Bercu – 2, şi câte unul din Satu Mare, Drăguşeni şi Ciuperceni, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor şi a altor produse, fără respectarea condiţiilor de igienă.

Având în vedere evoluţia pe teritoriul României a pestei porcine africane, aşa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc şi produsele din carne care conţin carne de porc, nu pot face obiectul transportului către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 666/2019 privind măsurile zoo sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite StateMembre ale UE.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517