17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

O carte bilingvă a lui Nicolae Bondici, despre poetul Boross Sandor

Scris de Vasile Nechita, 05 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cele ce urmează, reproducem integral textul scrisorii remise redacţiei ziarului nostru de Nicolae Bondici din Botiz.

”Dragi prieteni, după ani de cercetări şi chin am reuşit să realizez o promisiune făcută bunului şi regretatului prieten Ionică Vădan, privind publicarea unor creaţii ale poetului Boross Sandor, născut în Bercu. A trăit în Ungaria şi a fost înmormântat în cimitirul comun din Fehergyarmath, Ungaria. M-am folosit de ocazie şi am inclus şi un scurt studiu despre poetul şi ziaristul Szabo Geza, născut în Fertösalmás, azi în Ucraina, de la trei ani locuitor, prin adopţie, în Botiz, la familia Kacso. Cartea este redactată în limba română, biografia şi comentariile, iar în limba maghiară sunt redate creaţiile poeţilor cu unele foarte succinte traduceri în limba română.

De ce am folosit ambele limbi? Pentru simplul motiv ca şi cei care nu cunosc bine limba maghiară să-şi facă o idee corectă despre activitatea celor doi poeţi pe nedrept daţi uitării. Dacă am procedat bine sau nu, judecaţi voi!

De ce vă trimit aceste rânduri? Doar pentru a vă cunoaşte părerea privind susţinerea financiară a apariţiei cărţii, susţinere pe care o puteţi realiza prin cumpărarea câtorva exemplare cu ocazia prezentării. Doresc ca prezentarea cărţii să aibă loc la Botiz, în jurul datei de 15 februarie 2018. Accept orice sugestie privind data şi locul prezentării. Aştept prezenţa tuturor iubitorilor de carte, din tot judeţul Satu Mare, chiar şi din Ungaria, dar mai ales al celor din localităţile Botiz, Bercu, Lazuri, Micula, Agriş şi bineînţeles Satu Mare”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.