Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere la Satu Mare

Scris de Mihaela Ghiţă, 21 februarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Copiii rămân în continuare categoria cea mai afectată de infecţiile respiratorii acute fie că vorbim de viroze, gripă sau pneumonii, reiese din sinteza Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare pentru intervalul 13- 19 februarie 2023.

”Ratele de incidenţă cele mai crescute pentru IACRS s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, pentru pneumonii la grupa de vârsta 5-14 ani, iar pentru gripă tot la grupa de vârstă 5-14 ani. La nivelul judeţului, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 1193, comparativ cu 1431 înregistrate în săptămâna precedent”, se arată în informarea săptămânală a Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare.

Conform sursei citate, până la data de 19 februarie 2023, la nivelul judeţului Satu Mare au fost vaccinate antigripal 17450 persoane din grupele la risc cu vaccine distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517